Pod stromeček (s láskou) pro ženy

tipy uvodni
Do dnešních knižních tipů jsme vybrali hned šest románů. Ty jistě potěší dívky a ženy, které rády sáhnou po trochu romantickém čtení. Vždyť proč si obyčejný i sváteční den neokořenit trochou té lásky a romantiky? Tak do toho! Vyberte si tu svoji…

Každý touží najít svůj ideální protějšek. Hana, hlavní hrdinka tohoto příběhu, zrovna tak. Co se však stane, když se Hana, ublížená a opuštěná z prvního manželství, setká s novým mužem a jeho poblázněným egem?

Hana píše a překládá texty. Ve svém volnu pracuje na vlastním rukopise, protože jako každý třetí člověk na zeměkouli i ona se chce stát spisovatelkou. A jako mnoho dalších žen na světě prahne po muži snů a po všem, o co ji první manžel, hafefobik s chorobným strachem z doteků, připravil. Ovládaná a poblázněná svou vulvou narazí na svého oblíbeného spisovatele, pro změnu ovládaného a poblázněného rozdrceným egem. Když požádá Hanu o zhodnocení svého nového rukopisu, na oplátku začne číst nejen její text, ale i ji samotnou. Seznámí ji se světem, v němž se pohybuje, a otevře jí dveře k jejímu snu.

Spisovatel

Autorka: Lucie Salová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-278-0130-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Spisovatel vydalo nakladatelství Epocha.

K dispozici máte kompletní ukázku.

O autorce

Lucie Salová pochází z Havířova a má dvě dcery. Profesně začala u copywritingu a online marketingu, ve volném čase se věnuje psaní a četbě knih. Do psaní erotické literatury se pouštět nechtěla, ale když prováděla průzkum, uvědomila si, že postava spisovatelů je v tomto žánru opomíjená, a tak se rozhodla toho využít dříve, než se toho ujme někdo jiný.

Zdroj informací: Epocha

————————————————

I v bývalém režimu lidé hledali lásku. Do vztahů však často prorůstala všelijaká omezení spojená právě s politikou a aktuální dobou. Někdy osud může dopřát novou šanci. Podaří se ji Magdě a Viktorovi využít?

Láska v sedmdesátkách je nejen milostný příběh dvou mladých lidí, studentů gymnázia Magdy a Viktora. Důležitou kulisu jejich romantického dobrodružství tvoří doba normalizace v sedmdesátých letech dvacátého století v ČSSR. I když zpočátku se projevuje jen nenápadně, nakonec velmi tvrdě zasáhne do života obou hrdinů. Dobové okolnosti jsou vnímány a prožívány očima sedmnáctileté Magdy, která kvůli nim přijde o svou lásku, víru v pravdu a spravedlnost. Podaří se jí je opět nalézt v roce 2000, kdy se oba hrdinové po letech znovu setkávají a dávají čtenáři nahlédnout do svých pohnutých osudů?

Láska v sedmdesátkách

Autorka: Alena Chládková

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 115×185 mm
ISBN: 978-80-7689-269-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Láska v sedmdesátkách vydalo nakladatelství Jota.

Přečíst si můžete také ukázku.

O autorce

Alena Chládková vystudovala ekonomii. Celý svůj profesní život působí v oboru personalistika. Práce s lidmi a pro lidi je jejím celoživotním posláním. Zajímají ji jejich osudy a příběhy. Ráda se obklopuje vším krásným – přírodou, literaturou, hudbou, obrazy, svými milými blízkými. Žije s rodinou v menším městě na Moravě, odkud je blízko do lesů a luk. Chodí tam relaxovat, čerpat sílu, radost a optimismus. Vedle několika publikací a řady článků v odborných časopisech je autorkou knížky pohádek Maminko, povídej, básnické sbírky Čokoláda chilli a desítek fejetonů – část z nich byla zveřejněna v odborné publikaci Personalistka. Láska v sedmdesátkách je její první román.

Zdroj informací: Jota

————————————————

Láska umí být pořádně komplikovaná a jak se zdá, i ta opravdová prostě může časem uvadnout? Nebo ne tak docela?

Autor světového bestselleru Dej mi své jméno znovu oživuje své postavy, aby si položil otázku: může opravdová láska uvadnout? V novém románu zachycuje Eliova otce Samuela na cestě z Florencie do Říma, kam jede navštívit svého syna, nadaného koncertního klavíristu. Náhodné setkání s krásnou mladou ženou však Samiho plány obrátí vzhůru nohama a navždy změní jeho život. Elio se brzy přestěhuje do Paříže, kde i on naváže milostný vztah, zatímco Oliver, nyní ženatý vysokoškolský profesor v Nové Anglii, začne znenadání uvažovat o návratu do Evropy. Nezapomenutelný román Andrého Acimana Dej mi své jméno svým líčením podstaty lásky dnešní čtenáře oslovil jako žádné dílo z nedávné doby. Jeho pokračování Najdi mě zve čtenáře, aby si nepřestal klást otázky o tom, co láska je.

Najdi mě

Autor: André Aciman
Přeložila: Sylva Ficová

Počet stran: 224
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-877-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Najdi mě vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorovi

André Aciman je americký spisovatel egyptského původu. V USA vystudoval Anglický jazyk a literaturu. Aciman působí v současné době jako profesor na Graduate Center of City University v New Yorku. Jeho oborem jsou literární teorie a díla Marcela Prousta. Je ženatý a má tři děti. V Česku vyšly už jeho předchozí romány Dej mi své jméno a Enigmatické variace.

————————————————

Když máte zlomené srdce, může vám změna prostředí přijít celkem vhod. Hattie takovou změnu vítá a do nového života se vrhá s cílem na trápení s láskou dočista zapomenout. S čím ovšem nepočítá, je fakt, že i v novém životě může narazit na někoho, kdo ji poblázní…

Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí… S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy. Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.

Vinice ve Francii

Autorka: Julie Caplinová
Přeložila: Kateřina Brabcová

Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-271-3968-2
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Vinice ve Francii vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Přečtěte si kompletní ukázku.

O autorce

Julie Caplinová je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále se snaží vypátrat dokonalý gin a je až nezdravě vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezi ochutnávkami ginu napsala svůj první román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, jež během života poznala. Jako PR ředitelka se několik let potloukala po Evropě a brala nejlepší žurnalisty zabývající se jídlem a pitím na novinářské exkurze (takzvané služební cesty), aby ochutnali gastronomické pochoutky v nejrůznějších městech v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Dánsku a Švýcarsku. Byla to náročná práce, ale někdo to dělat musel. A právě tyto exkurze se staly inspirací k napsání série Romantické útěky, jejíž součástí jsou knihy Hrad ve Skotsku, Domek v Irsku, Kavárna v Kodani, Chata ve Švýcarsku, Čajovna v Tokiu a Pláž v Chorvatsku.

Zdroj informací: Cosmopolis

————————————————

Joan má svůj důležitý úkol. Jeho splnění však zkomplikuje přepadení. To skončí dobře díky lordu Camovi, ovšem jak se zdá, tím problémy nekončí…

Léčitelka Joan slíbila matce, že klanu MacKayů doručí tajemný svitek. Na cestě v přestrojení za chlapce je ale napadena. Naštěstí jí pomůže udatný skotský lord Cam Sinclair, který jí nabídne doprovod. Joan se uleví, dokud však rytíř pod převlekem neodhalí její nádherné křivky a nezahrne ji polibky a laskáním. Spalující vášeň ale nesmí narušit Joanino poslání.

Prozrazení Lady Joan

Autor: Lynsay Sands
Přeložila: Tereza Dubenská

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7695-008-5
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Prozrazení Lady Joan vydalo nakladatelství Alpress.

Přečtěte si  ukázku.

O autorce

Lynsay Sands je bestsellerová autorka historických romancí a populárních knižních sérií s upírskou tematikou. S psaním poutavých příběhů začala už na základní škole a považuje za neuvěřitelné štěstí, že v této kariéře může pokračovat dodnes. Doufá, že díky jejím knihám čtenáři zapomenou na každodenní stres. Za své romance byla nominována na řadu literárních cen.

Zdroj informací: Alpress

————————————————

Když se Elle rozhodne změnit svůj život, jako první hodlá změny učinit v práci. Kterou sice miluje, ale svého šéfa zkrátka a dobře nemůže vystát. Jak se zdá, její šéf však o ni přijít nechce a Elle brzy pochopí, že blízko nenávisti může dost často číhat také láska…

Po bolestné zkušenosti se smrtí si uvědomím, že je načase změnit život. A to zásadně. První na řadě je moje práce. Práci novinářky miluju, ale svého šéfa, mediálního magnáta Westa Maxwella, nemůžu vystát. Jednoho dne mě donutí, abych v časovém presu přepsala celý článek, na kterém dřu, a tak sepíšu pořádně jízlivý sloupek na jeho počest a pak dám s plnou parádou výpověď. Ale West mě tak snadno nepustí. Nabídne mi novou, nečekanou pozici: dělat mentorku jeho vzpurné dospívající neteři. Bůhví proč s tím nakonec souhlasím – ráda pomáhám lidem a zároveň musím přiznat, že jsem zvědavá, jaký se za magnátem skrývá člověk. Záhy ale zjistím, že můj nový úkol je ještě větší výzva, než jsem očekávala. Čím víc poznávám soukromou stránku záhadného šéfa, tím víc nahlížím i do jeho srdce, které skrývá za ledovou fasádou. Stará Elle Westa nenáviděla… ale možná – jen možná – ho nová Elle dokáže zkrotit.

Šéf, co tě nazvedne

Autorka: Winter Renshawová
Přeložila: Jana Rajnyšová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7593-537-3
Doporučená cena: 340 Kč

Knihu Šéf, co tě nazvedne vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Můžete si přečíst ukázku.

O autorce

Winter Renshawová je velmi mladá americká spisovatelka, přesto má na svém kontě už řadu vydaných titulů. Talentovaná autorka píše svěže a s lehkostí, dokáže vybudovat napětí a atmosféru. Díky tomu si získala zástupy čtenářů, kteří se těší na každý její nový příběh.

Zdroj informací: Pavel Dobrovský – BETA


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který romantický příběh si vyberete vy?
Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpisovatel

Salová, Lucie

Epocha, 2023

zobrazit info o knizeLáska v sedmdesátkách

Chládková, Alena

Jota, 2023

zobrazit info o knizeNajdi mě

Aciman, André

#BOOKLAB, 2020

zobrazit info o knizeVinice ve Francii

Caplinová, Julie

Cosmopolis, 2023

zobrazit info o knizeProzrazení Lady Joan

Sands, Lynsay

Alpress, 2023

zobrazit info o knizeŠéf, co tě nadzvedne

Renshawová, Winter

Pavel Dobrovský – BETA, 2023

Napsat komentář