Další komiksový Liniers

jindriska–nahled
Na třetí adventní víkend jsme si připravili další milý komiks, který je vhodný pro malé i velké čtenáře. A zejména pro knihomoly a knihomolky, protože příběh pojednává o tom, jak se Jindřiška jala vyrobit si vlastní knížku se vším všudy. Třeba tento komiks probudí kreativního ducha i ve vás!

Čtení knih je zábava… ale co si takhle jednu vyrobit? Jindriška se vyzbrojila novými pastelkami a je odhodlaná se o to pokusit. A vy jí teď můžete nahlížet přes rameno, zatímco kreslí příběh statečné holčičky, tříhlavé příšery a světa plného dobrodružství. A věřte, že i vám se bude chtít popadnout pastelky a pustit se do díla.

Napsala a namalovala Jindřiška

Autor a ilustrátor: Ricardo Liniers
Přeložila: Markéta Pilátová

Počet stran: 76
Vazba: brožovaná
Formát: 152×227 mm
ISBN: 978-80-7558-032-0
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Napsala a namalovala Jindřiška vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

ukazka–jindriska

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Ricardo Liniers (*1973) studoval práva, ale raději seděl doma, kreslil si komiksy plné tučňáků, robotů, trpaslíků, much, pánů s motýlky a holčiček, které mají rády kvalitní literaturu, Felliniho filmy a béčkové horory. Taky roznášel ručně šité papuče své maminky po domech. Pak si jeho melancholických obrázků všimla argentinská kreslířka Maitena, stejně proslulá jako u nás třeba Adolf Born. Maitena Linierse doporučila do velkých novin La Nación a od té doby se prodavač papučí nezastavil. Vydal třináct knih komiksů (Macanudo) a každý den kreslí pro La Nación jeden mikropříběh. Dále také ilustroval a kreslil komiksy pro knižní publikace jako Página/12, Hecho en Buenos Aires, Lugares, Suélteme!, Komix 2000 (Francie), Olho Mágico (Brazílie), Artists Respond (USA) a další. V roce 2001 a 2003 uspořádal dvě samostatné výstavy.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNapsala a namalovala Jindřiška

Liniers, Ricardo

Meander, 2017

Napsat komentář