Porce komiksové zábavy z Argentiny

nahled-macanudo-10
Přinášíme vám další porci zábavy ve formě již desátého dílu oblíbené komiksové série Macanudo! Opět se na vás těší známé postavy jako Jindřiška, Oliver Oliva, Lorenzo či nepochopitelný konceptuál, které zhmotňují autorovo vnímání dnešního světa. Komiks pobaví všechny generace!

Desátý díl Vašeho oblíbeného Macanuda – které se v Argentině i v dalších zemích po celém světě již stalo klasikou – přináší kromě obvyklé porce zábavy… ještě jednu neobvyklou porci navíc! I v desátém díle Macanuda Vás rozesmějí svým jemně vyšinutým humorem postavy, jako jsou Jindřiška a její plyšový medvídek Madariaga, Oliver Oliva, Olga, skřítkové, tučňáci, tajemný muž v černém, Fellini, muž, který překládá názvy filmů, Lorenzo a Terezka či nepochopitelný konceptuál. Nechte se unést bystrým pozorovatelem světa, pobavte se se skvělým Liniersem. Vhodné pro čtenáře od 8 do 88 let.

Macanudo 10

Autor a ilustrátor: Ricardo Liniers
Přeložila: Markéta Pilátová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 190×190 mm
ISBN: 978-80-87596-97-5
Doporučená cena: 338 Kč

Knihu Macanudo 10 vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

ukazka-macanudo-10Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Ricardo Liniers (*1973) studoval práva, ale raději seděl doma, kreslil si komiksy plné tučňáků, robotů, trpaslíků, much, pánů s motýlky a holčiček, které mají rády kvalitní literaturu, Felliniho filmy a béčkové horory. Taky roznášel ručně šité papuče své maminky po domech. Pak si jeho melancholických obrázků všimla argentinská kreslířka Maitena, stejně proslulá jako u nás třeba Adolf Born. Maitena Linierse doporučila do velkých novin La Nación a od té doby se prodavač papučí nezastavil. Vydal třináct knih komiksů (Macanudo) a každý den kreslí pro La Nación jeden mikropříběh. Dále také ilustroval a kreslil komiksy pro knižní publikace jako Página/12, Hecho en Buenos Aires, Lugares, Suélteme!, Komix 2000 (Francie), Olho Mágico (Brazílie), Artists Respond (USA) a další. V roce 2001 a 2003 uspořádal dvě samostatné výstavy.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMacanudo 10

Liniers, Ricardo

Meander, 2016

Napsat komentář