Již osmý výlet do Macanuda

macanudo-8-nahled
Vydejte se již poosmé na výlet do komiksového Macanuda! Zažijte plno dobrodružství s nejen dobře známými postavami, jako jsou kocour Fellini, Oliver Oliva, Jindřiška nebo tučňáci, ale poznejte i postavy nové, například podmořského dobrodruha Alexandra Skafandra nebo Křivej Chleba.

Macanudo 8 nabízí další dobrodružství již dobře známých postav, jako jsou Jindřiška a její medvídek Madariaga, kocour Fellini, Oliver Oliva, Olga, skřítci, tučňáci či tajemný muž v černém, ale přináší i postavy nové – Křivej Chleba, trpělivého Čekatele nebo podmořského dobrodruha Alexandra Skafandra.

Macanudo 8

Autor: Ricardo Liniers
Přeložila: Markéta Pilátová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 190×190 mm
ISBN: 978-80-87596-56-2
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Macanudo 8 vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

macanudo-8-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Ricardo Liniers (*1973) studoval práva, ale raději seděl doma, kreslil si komiksy plné tučňáků, robotů, trpaslíků, much, pánů s motýlky a holčiček, které mají rády kvalitní literaturu, Felliniho filmy a béčkové horory. Taky roznášel ručně šité papuče své maminky po domech. Pak si jeho melancholických obrázků všimla argentinská kreslířka Maitena, stejně proslulá jako u nás třeba Adolf Born. Maitena Linierse doporučila do velkých novin La Nación a od té doby se prodavač papučí nezastavil. Vydal třináct knih komiksů (Macanudo) a každý den kreslí pro La Nación jeden mikropříběh. Dále také ilustroval a kreslil komiksy pro knižní publikace jako Página/12, Hecho en Buenos Aires, Lugares, Suélteme!, Komix 2000 (Francie), Olho Mágico (Brazílie), Artists Respond (USA) a další. V roce 2001 a 2003 uspořádal dvě samostatné výstavy.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMacanudo 8

Liniers, Ricardo

Meander, 2014

Napsat komentář