Šestý díl oblíbeného komiksu

macanudo-6_nahled
Dnes se již pošesté vrátíme do komiksového světa předního argentinského tvůrce! Čekají vás známé postavy jako Jindřiška, méďa Madariaga nebo Fellini, kteří jsou připraveni vám vykouzlit úsměv na tváři. Milý, vtipný a odpočinkový komiks vhodný pro dětské i dospělé čtenáře, to je Macanudo!

Oblíbená série komiksových stripů pokračuje dál. I v šestém díle Macanuda Vás rozesmějí svým trefným a jemně vypointovaným humorem postavy, jako jsou Jindřiška a její plyšový medvídek Madariaga, Oliver Oliva, Olga, skřítkové, tučňáci, tajemný muž v černém, Fellini, muž, který překládá názvy filmů, Lorenzo a Terezka či nepochopitelný konceptuál. Nechte svou mysl odpočívat a pobavte se skvělým Liniersem. Vhodné pro čtenáře od 8 do 88 let.

Macanudo 6

Autor: Ricardo Liniers
Přeložil: Markéta Pilátová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 190×190 mm
ISBN: 978-80-87596-50-0
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Macanudo 6 vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

macanudo_6_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Ricardo Liniers (*1973) studoval práva, ale raději seděl doma, kreslil si komiksy plné tučňáků, robotů, trpaslíků, much, pánů s motýlky a holčiček, které mají rády kvalitní literaturu, Felliniho filmy a béčkové horory. Taky roznášel ručně šité papuče své maminky po domech. Pak si jeho melancholických obrázků všimla argentinská kreslířka Maitena, stejně proslulá jako u nás třeba Adolf Born. Maitena Linierse doporučila do velkých novin La Nación a od té doby se prodavač papučí nezastavil. Vydal třináct knih komiksů (Macanudo) a každý den kreslí pro La Nación jeden mikropříběh. Dále také ilustroval a kreslil komiksy pro knižní publikace jako Página/12, Hecho en Buenos Aires, Lugares, Suélteme!, Komix 2000 (Francie), Olho Mágico (Brazílie), Artists Respond (USA) a další. V roce 2001 a 2003 uspořádal dvě samostatné výstavy.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMacanudo 6

Liniers, Ricardo

Meander, 2014

Napsat komentář