Nenechte si ujít v týdnu od 20. do 26. listopadu 2023

nenechte_si_ujit
Listopad se chýlí ke konci a brzy vypukne předvánoční chaos. Potřebujete tipy na knižní dárky? Běžte se inspirovat na některou z knižních akcí. Nenechte si ujít třeba besedu s Martinou Boledovičovou a oblíbenou farářkou Martinou Viktorií Kopeckou. 

Pokud hledáte tipy na knihy pro děti, zúčastněte se akce s názvem Co je nového v dětské literatuře?, kterou na úterý 21. listopadu naplánovala Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Představeny budou novinky z dětské literatury: nejen pohádky pro nejmenší, ale třeba i naučné knihy. Buďte na pobočce Židenice v 16.00.

úterý 21. listopadu představí v Knihovně Jiřího Mahena v Brně polská novinářka a prozaička Otylia Toboła svůj beletrizovaný soubor reportáží o Těšínsku a osudech jeho obyvatel z doby druhé světové války, který v českém překladu vychází pod názvem Lutyňské tango. Akce začíná v ústřední knihovně na Kobližné v 17.00.

Patří k vašim preferovaným literárním žánrům horory? Pak pro vás máme tip na skvělou knižní akci! Městská knihovna v Praze pořádá ve středu 22. listopadu literární setkání zaměřené právě na hororovou literaturu. Mluvit se bude o historii i fungování žánru a chybět samozřejmě nebudou ani tipy na četbu. Tak přijďte na pobočku Dejvice v 17.30.

Nemůžete se dočkat Vánoc? Pak další akce Městské knihovny v Praze potěší právě vás: ve středu 22. listopadu navštivte besedu s nakladatelkou Martinou Boledovičovou a oblíbenou farářkou Martinou Viktorií Kopeckou. Seznámí vás se svou knihou Vánoční Tradinář, ze které vánoční atmosféra jen sálá. Beseda začíná na pobočce Smíchov v 18.00.

V Knihovně Jiřího Mahena v Brně nezapomínají ani na děti: ve čtvrtek 23. listopadu se zde koná další čtení pro nejmenší. Těšit se můžete na knihu Zajíček si moc rád čte, jejímž autorem je Peter Bently. Vypráví příběh o zajíčkovi, který miluje knihy. Co myslíte, podaří se mu přesvědčit kamarády, že čtení je zábava? To se dozvíte na pobočce Tuřany v 15.00.

A podíváme se do Ostravy, kam můžete ve čtvrtek 23. listopadu dorazit na setkání se slovenskou spisovatelkou píšící pod pseudonymem Baja Dolce. Mluvit bude o svých erotických románech Habibi a Candy. Pokud právě vás tento literární žánr láká, buďte v ostravském Domě knihy Knihcentrum.cz v 17.00.

Ještě se vrátíme do Prahy, kam můžete zavítat v pátek 24. listopadu na uvedení výbušné poezie nejpopulárnějšího běloruského básníka z tvůrců mladší generace Andreje Chadanoviče. Na svém kontě má pět básnických sbírek. Autorovu recitaci uvede překladatel Max Ščur a hudebně-poeticky ztvární uskupení Adagir. Začátek je v Knihovně Václava Havla v 19.00.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář