Kreslený humor s něžnými postavami

Macanudo 5_uvodni
Krátké příběhy podávané čtenářům prostřednictvím komiksových stripů talentovaného Ricarda Linierse, to je série zvaná Macanudo, jejíž 5. díl potěší stejně jako ty předchozí i všechny následující.

Stripy, které vejdou do historie zábavných i vážných, přemýšlivých a něžných komiksů. Hořkosladká sprcha nakažlivých úsměvů, kde se promenádují normální lidé, Olga (vymyšlený kamarád), kocour Fellini, věci, které se mohly přihodit Picassovi, Záhadný muž v černém, Alfio a mezi těmito legračními a něžnými postavami z jeho pera také sám Liniers, dědic té nejlepší tradice literárního a kresleného humoru… Tradice poetického a kritického komiksu pro celou rodinu a stejně tak (a stejně tak sám svým) je Liniers obnovitelem, který obnovuje žánr (a čti žánr, ne historky k pobavení). Obrázek jako náhodné kapky reality a fantazie, jako generátor úsměvů a smíchu… Liniers je Krysař z města Hameln a za ním kráčejí jeho postavy, jeho čtenáři (my) a on sám!

 

Macanudo 5

Autor a ilustrátor: Ricardo Liniers
Přeložila: Markéta Pilátová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 190×190 mm
ISBN: 978-80-87596-36-4
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Macanudo 5 vydalo nakladatelství Meander v edici Pro Emu.

Můžete ji získat ve výhodné akci v rámci Komiksového léta do konce října.

 

Ukázka z knihy

Macanudo 5_ukazka

Prohlédněte si další ukázky na webu nakladatelství.

 

O autorovi

Ricardo Liniers (*1973) studoval práva, ale raději seděl doma, kreslil si komiksy plné tučňáků, robotů, trpaslíků, much, pánů s motýlky a holčiček, které mají rády kvalitní literaturu, Felliniho filmy a béčkové horory. Taky roznášel ručně šité papuče své maminky po domech. Pak si jeho melancholických obrázků všimla argentinská kreslířka Maitena, stejně proslulá jako u nás třeba Adolf Born. Maitena Linierse doporučila do velkých novin La Nación a od té doby se prodavač papučí nezastavil. Vydal třináct knih komiksů (Macanudo) a každý den kreslí pro La Nación jeden mikropříběh. Dále také ilustroval a kreslil komiksy pro knižní publikace jako Página/12, Hecho en Buenos AiresLugares, Suélteme!Komix 2000 (Francie), Olho Mágico (Brazílie), Artists Respond (USA) a další. V roce 2001 a 2003 uspořádal dvě samostatné výstavy.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMacanudo 5

Liniers, Ricardo

Meander, 2014

Napsat komentář