Nenechte si ujít v týdnu od 23. do 29. října 2023

nenechte_si_ujit
Říjen se pomalu chýlí ke konci, ale i jeho poslední dny můžete strávit na různých literárních akcích. Nenechte si ujít třeba muzikoterapeutickou pohádku Evy Sádlíkové, besedu s Alenou Mornštajnovou či přednášku o české literární avantgardě.

Do Knihovny Jiřího Mahena v Brně můžete v pondělí 23. října zajít na muzikoterapeutickou pohádku Evy Sádlíkové inspirovanou knihou N. D. Walsche Malá duše a Slunce. Zváni jsou především rodiče s dětmi do 10 let. Děti budou mít možnost seznámit se s netradičními hudebními nástroji, zlepšit koncentraci a emočně se uvolnit. Přijďte do ústřední knihovny na Kobližné v 16.00.

Nyní potěšíme fanoušky spisovatelky Aleny Mornštajnové. Patříte-li k nim i vy, přijeďte v pondělí 23. října do Kyjova na autorčinu beseduAlena Mornštajnová napsala několika úspěšných knih, např. Les v doměTiché rokyHanaHotýlekSlepá mapaPíše však i příběhy určené dětem – kromě knihy Strašidýlko Stráša napsala i příběh o medvídkovi, který je maskotem Nadace Terezy Maxové: Teribear – Tajemství modré krabice. Beseda začíná v Městské knihovně Kyjov od 17.00.

Městská knihovna v Praze připravila na středu 25. října akci pro všechny milovníky tradiční japonské poezie. Patříte k nim i vy? A rádi byste své vědomosti o ní rozšířili? Pak si nenechte ujít příležitost nahlédnout do knihy Modernizace Japonska zachycená v tradiční poezii tanka a haiku. Řeč bude i o tom, co básníci konkrétní tvorbou vyjadřují. Začátek je v Zahradním městě v 17.00.

Ve stejný den, tedy ve středu 25. října, se můžete v Městské knihovně v Praze zúčastnit přednášky Martiny Cibulkové o české literární avantgardě. Poznáte různé literární směry (futurismus, civilismus, expresionismus) dominantní v prvních desetiletích 20. století. A také různé literární skupiny (např. Literární skupina, Devětsil), které v tomto období vznikaly. Přednáška začíná na pobočce Dejvice v 17.30.

Máte rádi cestovatele, spisovatele a novináře Ladislava Ziburu? Přijďte si ve středu 25. října do Prahy poslechnout nové vyprávění o tom, jaké to je cestovat s mámou a tátou po Africe! Ladislav totiž vzal své rodiče na safari a teď se s vámi podělí o všechny zážitky. Zasmějete se a zjistíte, že sen o Africe si můžete splnit i vy. Nová cestovatelská přednáška začíná v pražském kině Bio Oko 17.00 a ve 20.00.

A ještě se přesuneme do Vsetína, kde se ve čtvrtek 26. října koná další setkání klubu Paleček (rodičů na rodičovské dovolené a jejich dětí do čtyř let). Těšit se můžete na ukázku leporel, didaktických hraček i audioknih. Děti se naučí nové říkanky, písničky a nebude chybět ani tvoření. Buďte v Masarykově veřejné knihovně Vsetín v 9.30.

Do Rožnova pod Radhoštěm dorazte v pátek 27. října na scénické čtení z cyklu LiStOVáNí Lukáše Hejlíka. Popularizátorka literatury Karolína Zoe Meixnerová vám představí osobnosti české literatury 19. století tak, jak je rozhodně neznáte. A také vám představí svou poslední knihu Národní opruzení. Začátek je v městské knihovně v 17.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář