Zamilujte se!

tipy pondeli uvod (1)
Pondělní tipy potěší především čtenářky, které mají zálibu v romantice. Čtyři knižní novinky, které jsme vybrali, nabídnou zamilovanost, vášeň, lásku, …, zkrátka vše, co k romantickým vztahům patří. Navíc představují úžasné muže. Zamilujte se, prosím.

Svůdník žen Fox si rád se ženami užije, ale nutně k tomu lásku nepotřebuje. To však nebude platit věčně a i on přehodnotí způsob života, jaký vede, když se pozná s Hannah. Ta zprvu vypadá, že na ni jeho šarm vůbec nepůsobí, ale…

Lovec krabů Fox má pověst lehkomyslného svůdce žen. Je zárukou příjemně stráveného času v posteli, ale snídá radši o samotě. Ovšem pouze do chvíle, než pozná Hannah, která je vůči jeho šarmu imunní a chce být jeho… kamarádka! Na něco takového není zvyklý. Jenže Hannah se mu líbí a nechce o ni přijít, a tak souhlasí. Jak dlouho jim ale přátelství vydrží, když jí nezbude než se k Foxovi na nějaký čas přestěhovat?

Má to háček

Autorka: Tessa Bailey
Přeložila: Markéta Polívková

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3847-0
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Má to háček vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Hanniny ruce se ponořily do rukávů mikiny jako želví dvojčata, která se schovávají v krunýři, a její skryté prsty sevřely desky na klíně. A je to tady. Velké finále. V produkčním studiu Storm Born probíhala scéna s hlavním hercem a poslední nadějnou představitelkou hlavní ženské role toho dne. Od osmi hodin ráno si ve studiu podávaly dveře mladé, naivní dívky a nikoho by nenapadlo, že ani jedna z nich si s Christianem nesedne. Hannah už byla naprosto vyhladovělá a v ústech měla jen chuť zvětralé kávy. Takový byl život asistentky produkce. „Zapomněl jsi mi věřit,“ šeptla zrzka zdrceně, po tvářích se jí řinuly slzy a nechávaly za sebou černé stopy po řasence. Sakra, tahle holka byla jako oheň. Dokonce i Sergej, scenárista a režisér projektu, se ocitl ve stavu mimořádného zaujetí, nožičku brýlí svíral svými plnými, snovými rty, kotník měl položený na koleni druhé nohy a vrtěl sebou. Přesně takhle seděl, když byl ohromen.

Můžete si stáhnout kompletní ukázku.

O autorce

Tessa Bailey je autorkou knih, které se pravidelně umisťují na předních příčkách žebříčků bestsellerů New York Times a USA Today. Jak tvrdí, nejcennější pracovní zkušenosti posbírala v malé hospůdce na Manhattanu, kterou vlastní její strýc. Tady potkala svého manžela i nejlepší kamarádku a objevila kouzlo klasického rocku. Tessa umí vyřešit všechny problémy, až na ty vlastní, takže svou energii věnuje smyšleným mužům v montérkách a jejich oddaným, milujícím hrdinkám. Žije na Long Islandu, kde se vyhýbá slunci a společenským kontaktům a pak se diví, proč ji nikdo nevolá. V roce 2022 vyšla její předchozí kniha Holka přes palubu.

Zdroj informací: web autorky

————————————————

Hlavní hrdinka z dalšího příběhu spíše než vztahy buduje velice úspěšnou kariéru. Až při jednom z proslovů, o který je požádána, jí dojde, že v jejím životě cosi chybí. Že by to nakonec byla láska?

Felicity „Fizzy“ Chenová neví, jak dál. Vybudovala si skvělou kariéru jako zbožňovaná spisovatelka a na kontě má nespočet bestsellerů. Ale když je požádána, aby přednesla projev k zahájení školního roku, uvědomí si, že se sama neřídí tím, co káže. Fizzy nikdy nebyla opravdu zamilovaná. Chtíč? To ano. Ale takový ten pocit, který vás pohltí, kdy se vám podlomí kolena a nemůžete myslet na nic a nikoho jiného? Kdepak. Kde nic, tu nic. Co se stane, když optimismus, který celou svou kariéru ve čtenářích povzbuzovala, dostane falešný nádech? Connor Prince je dokumentarista a svobodný otec, který miluje svou práci z velké části proto, že mu umožňuje žít poblíž dceřina bydliště. Jeho šéf však prahne hlavně po zisku, a tak mu nařídí natočit televizní reality show. Connorova práce je v ohrožení a on je najednou bezradný. Ve snaze najít romantickou hrdinku pro svou show narazí shodou okolností na podrážděnou Fizzy, která se jeví být dokonalým řešením jeho problému. Co kdyby ukázal celému světu, jak se královna všech romancí sama v přímém přenosu zamiluje až po uši? Fizzy mu to nehodlá usnadnit – bude muset souhlasit se všemi jejími požadavky. Jakmile na ně kývne, rozjede se natáčení Experimentu s láskou a Connora napadne, jestli i on se někdy dočká své spřízněné duše… Experiment s láskou je přesně tím, na co fanoušci Christiny Laurenové čekali od chvíle, kdy se Fizzy objevila na stránkách bestselleru Rovnice lásky. Ve chvíli, kdy se rozsvítí světla a všichni na ni upřou své pohledy, vyjde kupodivu najevo, že to profláknuté „žili spolu šťastně až do smrti“, na které už dávno přestala věřit, se možná ukrývá přímo za kamerou.

Experiment s láskou

Autorka: Christina Laurenová
Přeložila: Tereza Suchá

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7689-246-0
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Experiment s láskou vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Dnešek je naprosto dokonalý. Je jasno a obloha jako vymetená. Na okraji areálu se kývají větve blahovičníků, a když se ve správný okamžik zhluboka nadechnete, ucítíte v dokonalém závanu teplého vzduchu od San Diega vůni oceánu vzdáleného necelou míli odtud. Navzdory tomu se mi při této části proslovu sevře žaludek. Většinu svého dospělého života neustále obhajuji svoji práci, a přitom to poslední, co bych chtěla, je znít defenzivně. Stojím tu v taláru a čepici s proslovem, který jsem si napsala a vytiskla, abych se vyhnula improvizaci, která by mě mohla vykolejit a strhnout k vtípkům o penisech přesně tak, jak to River ode mě očekává. Chci, aby má slova zněla upřímně.

Podívejte se na kompletní ukázku.

O autorce

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek, spřízněných duší, mentálních dvojčat a spisovatelského tandemu Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily několik The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec a Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Smlsnete si ale i na knihách i mimo tyto série jako třeba Láska nadivoko, Rovnice lásky, Nelíbánky nebo Láska a jiná slova. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán.

Zdroj informací: Jota

————————————————

Úspěšní muži mohou mít takřka každou ženu, po které zatouží. Ani postel plná milenek však někdy nedokáže zahnat prázdnotu. Užijte si další romantický a vášnivý příběh už známé autorky.

Jsem bohatý, mocný a schopný získat jakoukoli ženu, na kterou si ukážu. Tak proč se uvnitř cítím tak prázdný? S cílem najít své pravé já si beru dovolenou a mizím ze svého privilegovaného života. Jeden rok putování s batohem na zádech po Evropě: nová identita, žádné kontakty a žádné peníze. To není špatný plán. To jsem si aspoň myslel. Dokud jsem se neocitl tady. V přeplněném pokoji hostelu, plném tělesného zápachu a čpějícího alkoholu. Ani nedokážu popsat tu pekelnou díru, do které jsem se propadl. Uprostřed toho chaosu ale potkávám svou novou spolubydlící Hayden Whitmoreovou. Spí na posteli naproti mně a já otevřeně přiznávám, že na ni zírám častěji, než je zdrávo. Krásná, nevinná a chytrá. Není to můj obvyklý typ, ale mně se zdá dokonalá. S božskou slečnou Hayden mám ale jeden drobný problém. Můj šarm na ni vůbec nepůsobí. Nic na ni nezabírá, a navíc si ze mě udělala nejlepšího kamaráda.
No chápete to? Fajn. Přistoupím na její hru. Budu ten nejlepší kamarád, jakého kdy měla, budu ji držet za ruku, budu ji bavit a lísat se k ní v posteli. Ďábelský plán, na který jsem vážně pyšný. Jenže tím jaksi vznikl další problém. Hayden se mi dostává pod kůži a já si uvědomuju, že mi možná přátelství s výhodami nestačí. Jenže co se stane, až zjistí, kdo skutečně jsem?

Jen mezi námi

Jak dlouho se člověk dokáže ukrývat před láskou?
Autorka: T. L. Swan
Přeložila: Zdenka Lišková

Počet stran: 496
Vazba: vázaná
Formát: 124×200 mm
ISBN: 978-80-7625-283-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Jen mezi námi vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Vlastníš luxusní byty v New Yorku, Londýně a Paříži a další nemovitosti po celém světě. Máš sbírku sportovních aut v hodnotě deseti milionů dolarů. Všichni si z nějakého důvodu myslí, že jsi hrozně sexy a že ti stačí, aby ses na ženskou jenom podíval, a hned jí spadnou kalhotky… ať už je vdaná, nebo ne,“ vypočítává Jameson klidně. Otevřu pusu, abych se bránil, ale žádná slova ze mě nevyjdou. „A navíc… s žádnou průměrnou holkou chodit nebudeš, protože taková je pod tvou úroveň,“ dodá Tristan. „Nikdo nechce chodit s průměrnou holkou!“ vykřiknu rozhořčeně. Jameson mě zpraží pohledem. „Řekni mi, kdy jsi naposledy musel něco udělat, abys něčeho dosáhl, Christophere.“

Můžete si stáhnout kompletní ukázku.

O autorce

T. L. Swan je studentka psychologie a šťastně vdaná matka tří dětí z krásného Sydney v Austrálii. Vždy chtěla psát, ale život jí stál v cestě. Vždy byla příliš zaneprázdněná, příliš unavená, příliš nejistá svým talentem. Nyní je ale šťastně závislá na svém psaní a ráda oživuji sexy příběhy ze své hlavy krásnými postavami. Jejím cílem je psát něžné, zapálené romantické milostné příběhy, které s vámi zůstanou dlouho poté, co knihu zavřete. Čtenáři mohou znát i předchozí knihy: Na druhý pokus, Bez zábran nebo Jednou za život.

Zdroj informací: goodreads

————————————————

 

A na závěr pro vás máme romantiku se špetkou historie. Hrad ve správě sira Colebyho je přepaden a samotnému Colebymu jde o život. Jeho nebojácná dcera se však obávanému útočníkovi dá všanc výměnou za to, že dobyvatel Ajax otce ušetří. To ještě Ajax netuší, co všechno mu lady Kelli může nabídnout.

Obávaný Ajax de Velt přepadne hrad Pelinom, který spravuje sir Coleby. Všichni muži mají být zabiti, ale Colebyho dospělá dcera Kelli Ajaxe uprosí, aby jejího otce a ženy na zámku ušetřil. Jindy nelítostný dobyvatel souhlasí a brzy zjistí, že lady Kelli je nejen krásná, ale i chytrá. Kelli zase pod slupkou krutého bojovníka objeví lidskost. Všichni však sledují své zájmy a nikdo se nemůže cítit v bezpečí.

Obávaný rytíř

Autorka: Kathryn Le Veque
Přeložila: Nikola Polzerová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-966-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Obávaný rytíř vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Zpráva spolustolovníky zaskočila. Amadeo se obezřetně rozhlédl kolem sebe, aby zjistil, jaký názor na situaci generálové zaujali. Přestože byl Jaxovi oddaný a cítil potřebu jej chránit, v tomto s ním nesouhlasil. „Je naším vůdcem,“ připomněl ostatním. „Smí činit, jak se mu zlíbí. Pokud si chce na hradě udržovat ženy, ať je tomu tak. Nemáme právo jeho skutky zpochybňovat. Bůh je mi svědkem, že já rozhodně nebudu.“ „Porušuje pravidla, jež sám zavedl,“ promluvil další generál jménem Ares. Byl nejsvéhlavějším ze všech rytířů a svým hlasitým projevem mnohdy velmi riskoval. „Nařizuje nám, abychom se nejdříve ze všeho zbavili slabých, avšak sám heslo porušuje.“ „Je naším vůdcem,“ zopakoval Amadeo hlasitěji.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Kathryn Le Veque se podle deníku USA Today a Amazonu řadí mezi nejprodávanější autorky historických milostných románů. Její příběhy okouzlují notnou dávkou romantiky a věrohodně vykreslenými postavami. Nejčastěji píše o milostných dobrodružstvích a válečných soubojích zasazených do období vrcholného středověku. Mezi jejími čtenáři mají překvapivě velké zastoupení muži, kteří v příbězích oceňují mužský pohled na svět, akční scény a nádech dobrodružství.

Zdroj informací: Alpress


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMá to háček

Bailey, Tessa

Cosmopolis, 2023

zobrazit info o knizeExperiment s láskou

Laurenová, Christina

Jota, 2023

zobrazit info o knizeJen mezi námi

Swan, T. L.

Metafora, 2023

zobrazit info o knizeObávaný rytíř

Veque, Kathryn Le

Alpress, 2023

Napsat komentář