Krimi série – napětí pro vaše podvečery

krimi uvodni
Máme tu další knižní tipy – tentokrát plné napínavých příběhů. Fanoušci kriminálek jistě ocení pokračování sérií s agentkou Laurel Snowovou či patoložkou Julií Schwarzovou. A potěšíme i příznivce Sherlocka Holmese!

Rebecca Zanetti napsala další díl ze série s hlavní hrdinkou Laurel Snowovou. Svérázná mladá žena s výjimečnou pamětí má před sebou další komplikovaný případ!

Agentka Laurel Snowová je zpět a kromě sériového vraha se musí vypořádat s komplikovaným vztahem se svou nově objevenou polovlastní sestrou. „Komplikovaný“ je však slabé slovo.
Nejenže má Laurel podezření, že za záhadným zmizením jejich otce stojí právě Abigail, ale její nevyzpytatelné chování také Laurel ztěžuje život v rodném městečku. Přesto, když Abigail tvrdí, že ji někdo chce zabít, Laurelin instinkt chránit svou sestru se rozběhne na plné obrátky.
Když se však v zasněžených horách začnou objevovat mrtvá těla, obklopená květy černých jiřin, je mezi nimi jedno pojítko: Abigail…
Na scénu vstupuje Huck Rivers, zádumčivý ranger, který je stejně impulzivní a vznětlivý, jako je Laurel chladně analytická, což z jejich spojenectví činí tikající bombu. Aby se však postavila tak děsivě brilantnímu vrahovi, agentka bude potřebovat veškerou pomoc, které se jí může dostat. Záchrana sestřina života by ji totiž mohla stát ten její…

Zmiz, dokud můžeš

Autorka: Rebecca Zanetti
Přeložila: Veronika Lásková

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 124×200 mm
ISBN: 978-80-7625-281-3
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Zmiz, dokud můžeš vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Oběť byla bez rukou – vrah je nejspíš usekl sekerou, která ležela opřená opodál o namrzlý kmen borovice. Ze zápěstí jí zůstaly jen zkrvavené pahýly, spočívající na kládách, jimiž si je pachatel zřejmě podepřel. Všude kolem mrtvé pokrývaly zem dokonale zachovalé, vínově zbarvené kvítky, a některé okvětní plátky už stačily přimrznout k balvanům na břehu zamrzlé říčky. Jejich výrazná barva se vpíjela do bílého sněhu, v němž se vytvořily zmrzlé krvavé kaluže.
Zavražděná žena tu ležela nahá, zmrzlé tělo získalo modrošedý nádech a tvář měla rozbitou k nepoznání. Sníh pod ní byl dočista zkrvavený. Policejní technici tu od rána zajišťovali stopy a dávali pozor, aby nic nepoškodili. (str. 13)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Rebecca Zanetti vyrostla na americkém severozápadě a první příběh napsala už v šesti letech. Vystudovala žurnalistiku a práva a roky se živila jako advokátka, vášeň pro psaní ji ale neopustila. První román napsala v roce 2009. Od té doby má na kontě více než 70 publikovaných titulů napříč mnoha žánry od detektivky přes nadpřirozenou romanci po thriller. Její knihy, kterých se prodalo více než pět milionů, vycházejí v mnoha světových jazycích a často obsazují přední příčky žebříčků New York Times, USA Today, Publishers Weekly či Amazonu. Nenechte si ujít ani první díl série s hlavní hrdinkou Laurel Snowovou Uteč, dokud můžeš.

Zdroj informací: nakladatelství Metafora

————————————————

A nyní si představíme komiksy, jejichž autory jsou Luc Brunschwig a Cecil. Kam zmizel nejslavnější detektiv všech dob? Vydejte se s doktorem Watsonem po stopách Sherlocka Holmese!

Holmes I
4. května 1891 Sherlock Holmes záhadně zmizí ve vodopádech ve Švýcarsku. Stáhne tam s sebou i svého úhlavního nepřítele, profesora Moriartyho. O několik dnů později je detektivův byt na Baker Street 221b vykraden lupiči. Poslal je tam zřejmě Mycroft Holmes, Sherlockův bratr, který se snaží zničit důkazy o Sherlockově šílenství. Bratr Sherlocka podezřívá, že propadl drogám. Podle Mycrofta je Sherlockova smrt sebevraždou člověka, který nemohl snést pomyšlení, že jeho geniální mozek byl zničen drogami. Navzdory všem důkazům doktor Watson tomuto scénáři nevěří a vydá se po detektivovi pátrat po celé Evropě. Postupně odhaluje tajemství Holmese i celé jeho rodiny.

Holmes II
U Holmesových rodičů se celá záhada ještě dále stupňuje. V dětském pokoji svého přítele Watson objevuje další tajemství. Jaký vliv mohl mít Mycroft na svého bratra? A jak chápat Mycroftovo tvrzení, že Moriarty, Sherlockův největší nepřítel, nikdy neexistoval?

Holmes I.+ II.

Autoři: Luc Brunschwig, Cecil
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 235×330 mm
ISBN: 978-80-87596-28-9
Doporučená cena: 368 Kč

 

Knihu Holmes I.+ II. vydalo nakladatelství Meander v edici Pro Emu.

Ukázka z knihy

holmes_ukazka (1)

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Luc Brunschwig je francouzský scenárista.

————————————————

Pokud vás předchozí komiks zaujal, pusťte se i do dalšího pokračování. Watson pokračuje ve svém pátrání po Holmesovi. Na jaká tajemství narazí?

Watson pátrá ve francouzském městě Pau, kam Holmesova rodina jezdívala na letní byt, a objeví tam záhadný akvarel, který jej navede na zcela čerstvou stopu! Amatérský detektiv Wiggins mezitím hledá jistého doktora Dudleyho Parkse, mimořádného lékaře, jehož minulost je neoddělitelně propojena s Holmesovým otcem. Do hry vstupují dávná tajemství a osoby známé i nečekané: mezi nimi třeba i samotná Florence Nightingalová, živoucí britský poklad z nejdrahocenějších, všemi milovaná ošetřovatelka a reformátorka zdravotní péče.

Pokračování příběhu o britském impériu, jeho největším detektivu a neochotě smířit se se ztrátou provleče své čtenáře spodinou Londýna i osudnými chvílemi dějin, zavede je do vojenské nemocnice ve Scutari i do přístavu v Balaklavě.

Cecilovi s Brunschwigem trvalo dlouhých sedm let, než k svému fantasticky započatému holmesovskému opusu připojili další kapitoly. Přesvědčte se sami, že to čekání stálo za to. (Kniha obsahuje dvě původně samostatně publikovaná alba Holmes 3 a 4)

Holmes III. + IV.

Autoři: Luc Brunschwig, Cecil
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 235×335 mm
ISBN: 978-80-87596-69-2
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Holmes III. + IV. vydalo nakladatelství Meander edici Pro Emu.

Ukázka z knihy

holmes_III_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

A na závěr tu máme tip pro fanoušky německé spisovatelky Catherine Shepherdové. Pokud jste si oblíbili její sérii s patoložkou Julií Schwarzovou, můžete se pustit do dalšího dílu.

V omšelém skladišti kontejnerů policie nalezla tělo mladé ženy bez zjevných známek násilí. Až soudní lékařka Julia Schwarzová zjistila, že dívce někdo uřízl uši a přišil jí jiné. Je tedy někde další mrtvola? Brzy je objeveno tělo muže bez rukou. V jeho kuchyni pak policie najde krabičku s ušima mrtvé dívky. Je zřejmé, že mezi těmi dvěma musí být nějaká souvislost. Julia a Florian si uvědomí, že mají co do činění s inteligentním sériovým vrahem, který si každý krok předem přesně naplánuje. Julia se k němu dostane hodně blízko, jenže i to pachatel předvídal a připravil se.

Vražda za trest

Autorka: Catherine Shepherdová
Přeložil: Rudolf Řežábek

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-5036-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Vražda za trest vydalo nakladatelství Cosmopolis.

O autorce

Catherine Shepherd (pseudonym) se narodila v roce 1972. Po maturitě začala studovat ekonomii a poté několik let pracovala pro velkou německou banku. Vlastní texty začala psát už na základní škole a později se k této své vášni vrátila. První detektivku vydala v dubnu 2012, brzy následovaly další kriminální romány a všechny se umístily na nejvyšších pozicích žebříčků Amazonu. V listopadu 2015 začala publikovat sérii s hlavní postavou berlínské vyšetřovatelky Laury Kernové a o rok později vydala knihu Vražda na blatech, úvodní svazek série kriminálních příběhů s patoložkou Julií Schwarzovou. Následovaly knihy Vražda bez soucituVražda v leduVražda s nápovědouVražda na hřišti a Vražda za trest. Patří k nejprodávanějším německým autorkám thrillerů a kriminálních románů. Má na kontě přes dva miliony prodaných knih.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZmiz, dokud můžeš

Zanetti, Rebecca

Metafora, 2023

zobrazit info o knizeHolmes I.+ II.

Brunschwig, Luc

Meander, 2014

zobrazit info o knizeHolmes III. + IV.

Brunschwig, Luc

Meander, 2016

zobrazit info o knizeVražda za trest

Shepherdová, Catherine

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář