Komiksové příběhy z Nizozemska

maaicin-denicek-nahled-2
Dnes pro vás máme další komiks a to rovnou od oceňované nizozemské autorky! Kniha prostřednictvím jednoduchých ilustrací zachycuje příběhy z autorčina všednodenního života, jeho slasti i strasti. Komiks je vhodný pro děti, mládež i dospělé, neboť se v ní každý z nás najde!

Už od mládí kreslí Maaike Hartjes z Nizozemska krátké komiksové příběhy z vlastního života. Vypráví v nich s humorem o všem hezkém, zvláštním i nepříjemném, co se jí v životě přihodilo, a o všem, co ji nutí k zamyšlení. Proč se svému příteli líbí víc ve vytahaném svetru než v krásných šatech? Co dělat, když někdo neposlouchá, co mu vyprávíte? A může se dospělá žena ještě chovat jako malá holka? Maaičiny obrázky jsou jednoduché, ale expresivní a příběhy z jejího života vám určitě budou připadat povědomé. Kniha vychází za podpory Nizozemského literárního fondu.

Maaičin Deníček

Autorka a ilustrátorka: Maaike Hartjes
Přeložila: Lenka Sovová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7558-000-9
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Maaičin Deníček vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

maaicin-denik-ukazka

 

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Maaike Hartjes (*1972) studovala akademii krásných umění v Amsterdamu a uměleckou školu v Utrechtu. Jejím debutem byla komiksová kniha Dívka a princ. Hlavní inspiraci pro své knihy čerpá ve vlastním životě. Vydala několik komiksů s titulem Maaičin deníček. Najde zábavné řešení pro jakýkoliv nudný problém. V roce 1996 byla nominována na nejlepší nizozemský komiks.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMaaičin Deníček

Hartjes, Maaike

Meander, 2016

Napsat komentář