S humorem jde všechno líp

tipy humor uvod(1)
Ve čtvrtečních tipech potěšíme zejména milovníky oddechové a humorné literatury. Ostatně každý si čas od času potřebuje i při čtení vydechnout a tři právě dnes vybrané knihy by tento požadavek mohly beze zbytku splnit. Tak neváhejte!

Máte-li rádi komiksy a současně biografie, pak s touto knihou nešlápnete vedle. Autor zde vtipně a hravě líčí svůj autentický příběh a život především s kočkami. Nudit se určitě nebudete.

Svět se prý dělí na dva typy lidí. Ty, kteří mají rádi psy, a ty, kteří milují kočky. Vlámský autor Serge Baeken bezpochyby spadá do druhé kategorie. Na osmdesáti stranách vypráví autobiografický hravý příběh o svém životě s kočkami. Tim, Jeff, Maya, Rikki, to jsou jména jen několika z nich. Jako ústřední hrdinku svého komiksu si ovšem Baeken zvolil černou kočku Sugar, která ho životem doprovázela po celých osmnáct let. V propojené síti černobílých oken sleduje její každodenní svět. Sugar běhá, hraje si nebo chytá mouchy, zatímco se v pozadí odehrává až na výjimky poklidný rodinný život.

Sugar

Můj kočičí život
Autor: Serge Baeken
Přeložila: Veronika ter Harmsel Havlíková

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 240×317 mm
ISBN: 978-80-87596-17-3
Doporučená cena: 338 Kč

Knihu Sugar vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

Sugar ukazka (2)

Podívejte se na kompletní ukázku.

O autorovi

Serge Baeken (*1967) je belgický autor grafických novel vystudoval uměleckou akademii v Kempenu a Antverpách. V roce 1984 začal vydávat amatérský komiksový časopis Embryo. V současnosti zasílá své ilustrace do několika časopisů a novin.

Zdroj informací: Meander

————————————————

Druhá kniha potěší spíše milovníky humorných fantasy příběhů. Užijte si bláznivý sportovní příběh plný nečekaných překvapení.

Aahz chvíli mlčel a vyhýbal se našim pohledům. „Tak jo. Běž si, kluku. Jenom za mnou pak nechoď s brekem, až tě zabijou.“ A tak se vydá Skeeve s Tanandou na cesty po různých dimenzích s jasným cílem: sehnat dárek pro Aahze. Něco originálního. Něco jedinečného. Něco… něco jako Pohár pro vítěze Hry na Sazku. Pohár je jen jeden. Unikát. A jde o život. Třetí kniha série Mýtus v novém překladu Roberta Tschorna potěší příznivce humoristické fantasy, sportu a ohavných pohárů ve tvaru ropuchy.

Mýty v ofsajdu

Autor: Robert Asprin
Přeložil: Robert Tschorn

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7684-158-1
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Mýty v ofsajdu vydalo nakladatelství Triton.

Ukázky z knihy

Zamyslel jsem se nad tím a zase se posadil. „Proč si myslíš, že to není dobrý nápad?“ zeptal jsem se pokorněji. „Ve svým nadšení jsi pár věcí přehlídnul,“ pronesl suše. „Předně si uvědom, že v cizí dimenzi budeš démon. Až na Paklu, která na obchodu mezi dimenzema vydělává, drtivá většina dimenzí démonům neprostírá červený koberec. Démona napadne první, kdo na něj narazí, vším, co mu přijde pod ruku.“ Pro větší důraz se předklonil. „Povídám ti, že je to o hubu! Když vyrazíme na cesty a přijdeme do maléru, čím se asi ubráníme? Já o magiku přišel a ta tvoje je tak nedomrlá, že nestojí za řeč. Kdo pokrotí domorodce?“ „Jak moc je to o hubu?“ pípnul jsem.

K dispozici máte celou ukázku.

O autorovi

Robert Lynn Asprin (1946–2008) žil v Ann Arbor, v Michiganu, USA. Tvrdil o sobě, že byl učitelem šermu, mongolským vojenským místodržícím Klingonem, provozním účetním a žoldnéřem v hlubokém vesmíru. Robert Lynn Asprin zemřel ve věku nedožitých 62 let 22. května 2008 ve svém domě ve francouzské čtvrti v New Orleansu. Je autorem řady knih, mj. humorných fantasy příběhů Mytomyly a Další prima mýtus.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

A trocha humoru nechybí ani v poslední knize, i když v tomto příběhu hraje prim především zločin. Když se čerstvě propuštěný vězeň potká s bývalou přítelkyní, která už má svůj plán, o humor (místy černý) rozhodně nebude nouze.

Když je afghánský veterán Matt Kubelsky podmínečně propuštěn z federálního nápravného ústavu, překvapí ho, že na něj na parkovišti čeká jeho bývalá přítelkyně Kelly Haggertyová, kterou dvacet let neviděl. Během doby, kdy byl Matt v Afghánistánu a pak nezaslouženě ve vězení, Kelly zjistila, že ačkoli vystudovala umění, jako umělkyně se neuživí, a tak své dovednosti obrátila k padělání cizích měn – a nechtěně se zapletla do mezinárodních intrik s drogami a praním špinavých peněz. Teď doufá, že by se z potíží mohla dostat díky chytře naplánované loupeži a poslednímu obrovskému úlovku. Chybějící ingrediencí v jejím plánu je někdo, kdo jí bude krýt záda a dokáže naverbovat profesionální zločince, kteří se neštítí udělat za balík peněz jakkouli špinavou práci. A Matt se tím parťákem rád stane, protože právě nemá nic lepšího na práci a pro Kelly měl odjakživa větší slabost, než si sám myslí. Navíc je to skvělá příležitost, jak si vyřídit vlastní účty z vězení… Pulzující napětí, originální akční scény, absurdně vtipné situace a hlášky a dostatek dějových zvratů, které čtenáři zamotají hlavu, dělají z této knihy povinnou četbu pro milovníky adrenalinových detektivek říznutých černým humorem bratří Coenů.

Kapitální podfuk

Velká hra o velké prachy v tarantinovském stylu
Autor: Josh Haven
Přeložila: Hana Sichingerová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-7625-289-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kapitální podfuk vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Kelly sjela z dálnice u Best Buy poblíž Albany a koupila Mattovi dvě cédéčka Weezeru, která vyšla, když seděl ve vězení. Byla by je i pustila, ale Matt se probudil až v Queensu. Vlastně se jí to trochu dotklo. Dvacet let ji neviděl, pět let trávil ve vězení obklopený výhradně muži a pět minut po jejich opětovném shledání usnul? Na druhou stranu chápala, že se nejspíš nejméně pět let nikde necítil v bezpečí. Možná i déle.

Můžete si přečíst celou ukázku.

O autorovi

Josh Haven je romanopisec, který psal pro Wall Street Journal , Weekly Standard a Jerusalem Post . The Siberia Job je jeho už čtvrtá kniha a druhý kriminální thriller. Píše také historickou beletrii jako, před psaním románů pracoval ve fyzice a začal svou kariéru jako stážista v produkci v Late Night s Jimmym Fallonem .

Zdroj informací: penzlerpublisher.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSugar
Můj kočičí život

Baeken, Serge

Meander, 2016

zobrazit info o knizeMýty v ofsajdu

Asprin, Robert

Triton, 2023

zobrazit info o knizeKapitální podfuk

Haven, Josh

Metafora, 2023

Napsat komentář