Hrátky se zvířátky

Deti knihovna
Středeční knižní tipy jsou tu a my vám opět představíme několik dětských knih – tentokrát se můžete těšit na příběhy se zvířátky! Prožijte oceánské dobrodružství s malým želváčkem, seznamte se s fenkou Lilly a navštivte zvířátka v Čarovném lese. 

Víte, jaká zvířátka můžete potkat pod hladinou? Sandra Dražilová Zlámalová vás společně s Lerym, želvím klukem z tichomořského ostrova, vezme na cestu oceánem!

Jednoho dne se na tichomořském ostrově vylíhne želví kluk jménem Lery. Nemá bratříčka ani sestřičku, na ostrově je dočista sám. Vydá se na cestu oceánem, aby našel svou milovanou maminku. Ale ne vždy je vše tak jednoduché, jak bychom chtěli. Leryho čeká spoustu nástrah, nebezpečí a napínavých situací, ze kterých mrazí. Jak si malý želváček ve velkém světě poradí?
Zažijte spolu s Lerym pravé oceánské dobrodružství. Poznejte tajuplný svět zvířat pod hladinou, který občas působí temně a strašidelně, ale je také plný přátelství a lásky.

Lery

Příběh želvího kluka
Autorka: Sandra Dražilová Zlámalová
Ilustrátorka: Bibi Hykl

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-271-3969-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Lery vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

lery_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Sandra Dražilová Zlámalová se dětským čtenářům představila v roce 2017, kdy vyšla její pohádková prvotina Kulíškovy neposedné příhody.
Vystudovala učitelství jak pro střední, tak pro základní školy, z čehož čerpá i ve své tvorbě. Dříve se věnovala také překládání a tlumočení z německého jazyka. Nyní je především maminkou tří uličníků, takže jsou všechny její příběhy „testované na dětech“. Má ráda, když její vyprávění obsahuje více textových rovin. Miluje knížky, sportování a cestování se svými dětmi a manželem. Se svou rodinou bydlí v Jizerských horách, kde se odehrává i děj Čarodějnice Bordelíny. Dále napsala např. Co zmůže hvězdný prachBordelína a ŘachaticeNeplechy čerta Zbrklíka, Zbrklík a čertidloŘemeslné pohádky či Babiččina kouzelná zahrádka.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Víte, o kom se říká, že je nejlepším přítelem člověka? Správně: pes! Přečtěte si knihu Jaroslava Kovandy plnou historek ze života psů a básniček.

Básník chodí denně po ránu venčit psa do nedalekého parku nebo do lesa a vypráví mu zábavné historky ze života psů, které kdy vlastnil, svých životních parťáků před Lilly. Příběhy v komiksových stripech jsou prokládány básničkami, které starý muž spolu s Lilly při venčení sepisují, veršují o tom, co je ten den cestou potkalo. Jednou o slimákovi, jednou o pulcích v louži, o rudých třešních v korunách stromů nad hlavou nebo o rogalu letícím vysoko nad nimi a všechno naplno prožívají tady a teď. Při vší rozvernosti i hravé ironii básní, zaznívají v podtextu tóny o lásce k přírodě, o lidské neopakovatelnosti, o malých zázracích, které „s pomocí slov“ člověk denně prožívá:

…sedáváme spolu
u kulatého stolu
za dětským hřištěm
u písku
Lilly Marlén dává pozor
já zas žmoulám propisku

Když začneme kňourat
poručíme větru dešti
a jdeme domů jak dva
věrozvěsti
připoutaní k jednomu vodítku.

Vtipné a hravé komiksové ztvárnění básníkova textu Nikolou Hoření čtenáře znovu ubezpečí, že nejlepší přítel člověka je jeho pes.

Lilly, letí rogalo!

Hovory se psem jménem Lilly Marlén, fenkou neznámého původu
Autor: Jaroslav Kovanda
Ilustrátorka: Nikola Hoření

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 238×298 mm
ISBN: 978-80-7558-129-7
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Lilly, letí rogalo! vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

lilly_leti_rogalo_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorovi

Jaroslav Kovanda vystudoval jedenáctiletku ještě v Gottwaldově a uměleckou průmyslovku v Uherském Hradišti. Dnes žije zas už ve Zlíně. Svůj první román pro mládež začal psát ve druhé třídě obecné školy. Dílo se žel nedochovalo, stejně jako pohádka po letech napsaná a věnovaná synovi. Až teprve s přibývajícími lety, hlavně co učitel výtvarné a dramatické výchovy na zuškách, začal psát a vydávat básně pro svoje žáky a vnuky. Kromě dětské poezie napsal 19 knih pro dospělé (román Gumový betlém, Torst, 2010, byl nominován na Škvoreckého cenu) a řadu básnických sbírek. V letech 1997 až 2006 byl šéfredaktorem a vydavatelem časopisu Psí víno pro současnou poezii. Krom toho byl i kulisákem, jevištním mistrem, scénografem, malířem, typografem i topičem a tím vším byl rád. V Meandru vyšly jeho knihy Cirkus Bruno a Lilly, letí rogalo! Dále napsal např. Za oknem Mitterrand.

 Zdroj informací: nakladatelství Meander

O ilustrátorce

Nikola Hoření po SPŠG Hellichova studovala krátce na UJEP/FUD v Ústí nad Labem v ateliéru Grafický design II. Po roce studia odešla na UMPRUM v Praze do ateliéru Tvorby písma a typografie. Poslední ročník bakalářského studia strávila v ateliéru Ilustrace a grafiky, kde pokračovala i v magisterském studiu.
Ilustrovala například knihy pro nakladatelství Meander, Host, Maťa nebo Volvox Globator. V roce 2015 vyšel v nakladatelství Take take take její autorský komiks The School Trip, a roku 2016 „hýbací“ autorská kniha Kéž by aneb Kniha tužeb v nakladatelství Bylo nebylo. Nejvíc ze všeho ji aktuálně baví tvorba animovaných gifů.

Zdroj informací: nikolahoreni.cz

————————————————

Už třetí dobrodružství si v Čarovném lese užijí dívky, které se pomocí kouzla dokáží proměnit v sovy. A tentokrát budou připravovat narozeninovou oslavu! Povede se vše dle jejich představ?

Kamarádky Katku, Evu a Alex čeká další báječné dobrodružství v Čarovném lese. Dívky se kouzlem promění v nádherné sovy a přenesou se do magického světa obývaného roztomilými zvířátky. Tentokrát chystají narozeninovou oslavu pro jezevce Bobbyho.

Sovy z Čarovného lesa: Narozeninová oslava

Autorka: Catherine Coeová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-271-5046-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Sovy z Čarovného lesa: Narozeninová oslava vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani předchozí příběhy ze série Sovy z Čarovného lesa:

  

Ukázka z knihy

sovy-z-carovneho-lesa-ukazka

Přečtěte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLery
Příběh želvího kluka

Dražilová Zlámalová, Sandra

bambook, 2023

zobrazit info o knizeLilly, letí rogalo!
Hovory se psem jménem Lilly Marlén, fenkou neznámého původu

Kovanda, Jaroslav

Meander, 2020

zobrazit info o knizeSovy z Čarovného lesa: Narozeninová oslava

Coeová, Catherine

bambook, 2023

Napsat komentář