Fantasy příběhy na víkend

fantasy uvodni
Dnes potěšíme příznivce fantasy příběhů – představíme si hned čtyři knihy. Těšit se můžete na pokračování série Vampýrská akademie, Les mytág a Bohemian Royals. A nechybí ani román o dívce, která se zabydlí v bývalé katovně…

Začneme pátým dílem oblíbené fantasy série Vampýrská akademie. Rose se po neúspěšném pátrání po Dimitriji vrací na Akademii. Na Dimitrije však nedokáže zapomenout: stále ho miluje a nevzdává se naděje na jeho záchranu…

Dimitrij dal Rose poslední šanci, aby se rozhodla. Její volba však byla špatná… Po dlouhé a strastiplné cestě na Sibiř, kam se vydala hledat milovaného Dimitrije, se Rose vrací na Akademii svatého Vladimíra, ke své nejlepší kamarádce Lisse a ostatním. Maturita se rychle blíží a dívky se už nemohou dočkat opravdového života za železnou branou Akademie. Avšak Rose stále s bolestí v srdci vzpomíná na Dimitrije, kterého přes všechno zlé nedokáže přestat milovat. Nedokázala ho zabít, když dostala šanci. A v blízké budoucnosti se možná začnou naplňovat její nejhorší sny: Dimitrij ochutnal její krev a Rose v hloubi duše ví, že ji pronásleduje. Přesto se stále nevzdává naděje na Dimitrijovu záchranu – otázkou ovšem zůstává, jestli se jí ho podaří zachránit dřív, než ji Dimitrij zabije a promění ve Strigojku. Bude jejich láska opravdu věčná?

Vampýrská akademie 5 – Spoutáni magií

Autorka: Richelle Mead
Přeložila: Katrin Mekki

Počet stran: 432
Vazba: brožovaná
Formát: 127×207 mm
ISBN: 978-80-276-0565-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Vampýrská akademie 5 – Spoutáni magií vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Ukázka z knihy

Je veliký rozdíl mezi vyhrožováním smrtí a milostným dopisem – dokonce i když osoba píšící ony výhrůžky tvrdí, že vás stále miluje. Ale vzhledem k tomu, že i já jsem se pokusila zabít někoho, koho miluju, zřejmě nemám právo to odsuzovat.
Dnešní dopis přišel s dokonalým načasováním, to jsem ostatně čekala. Přečetla jsem si ho čtyřikrát, a přestože už jsem měla zpoždění, nemohla jsem si pomoct a přečetla si ho ještě popáté. (str. 7)

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Richelle Mead se narodila roku 1976 ve znamení Štíra. Je autorkou mezinárodního bestselleru Vampýrská akademie, na kterou volně navazují Pokrevní pouta. Velký ohlas získala také série Sukuba. Richelliny knihy v češtině vydalo nakladatelství Domino. Nová vydání Vampýrské akademie nyní vydává #BOOKLAB. Autorčina láska k fantasy a sci-fi začala už v raném věku, když jí otec četl řeckou mytologii a bratři ji nutili sledovat Flashe Gordona. Pokračovala studiem folkloru a náboženství na vysoké škole. Když zrovna nepíše, tráví čas pitím kávy, sledováním reality show a nakupováním šatů. Přečíst si můžete ukázky z jejího samostatného románu Neslyšno, z prvního dílu série Třpytný dvůr se setejnojmenným názvem, či z druhého dílu Půlnoční klenot.

Zdroj informací: web autorky

————————————————

Lucii, hlavní hrdince knihy Ta z katovny od Diany Štelové, se zjevuje děsivý přízrak. Dokonce několikrát vstoupil do jejího těla! Jaká tajemství se jí snaží prozradit?

Lucie se po rozchodu s přítelem rozhodne všeho nechat a odstěhovat se do bývalé katovny v zapadákově nedaleko hranic. V okolních lesích brzy objeví opuštěné sídlo, které ji přitahuje svou ponurostí, a začnou ji pronásledovat znepokojivé sny o ženě v černých šatech.
Děsivý přízrak se jí nejen zjevuje, ale bez pozvání vstupuje do jejího těla a Lucii se pak před očima odehrávají dramatické útržky ze života hraběnky Celestýny, která v sídle kdysi žila. Během pátrání po osudu tajemné ženy se Lucie sblíží s jejím potomkem Petrem, který však má vlastní pečlivě střežené tajemství. Čím víc toho Lucie odkrývá, tím větší nebezpečí jí hrozí.

Ta z katovny

Autorka: Diana Štelová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-5008-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ta z katovny vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Lucie si zavázala tkaničky starých běžeckých bot – dost pevně, aby dobře držely na nohou, ale zas ne příliš, aby ji při běhu netlačily –, zapnula si mikinu ke krku a vyběhla do mlhy. Bydlela tu teprve krátce, okolí ještě neznala dost dobře, a tak se držela vyšlapané lesní cesty. V chladném vlhkém vzduchu se jí hůř dýchalo, proto zpomalila tempo a prohloubila dech. Hluboký nádech nosem, dva krátké výdechy ústy.
Před pár lety začala běhat, aby upustila páru a nemusela myslet na věci, na které myslet nechtěla. Fungovalo to, a tak se z toho stal bezmála denní rituál, což o ní leccos vypovídalo.
Jenže dnes se jí nevítané myšlenky neodbytně vracely. Skoro uklouzla po mokrém kusu dřeva. Vybavovala si stále dokola ten poslední den, kdy se s ní Adam rozešel. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Diana Štelová se narodila v roce 1991 v Praze. Vystudovala bohemistiku a komparatistiku na FF UK v Praze, kde se zaměřovala na současnou popkulturu, a pracovala pro několik malých i velkých nakladatelství. Dva roky vedla knižní edici v Deníku N jako odpovědná redaktorka. V současnosti spolupracuje s nakladateli napříč českým trhem, koriguje novinové články a píše literární recenze do kulturní rubriky Deníku N. Ta z katovny je její první román. Je nadšenec do adrenalinových sportů, jako je paragliding a zipline, baví ji focení, jóga, fitbox, scrapbooking a její kokršpaněl.

Zdroj informací: web autorky

————————————————

Fanoušci série Les mytág by si neměli nechat ujít román Avilion. Vypráví o osudu rodiny Huxleyových: Stevena, Guiwenneth a jejich dětí Jacka a Yssobel.

Děj románu Avilion začíná tam, kde skončil příběh knihy Les mytág. Steven Huxley a mytágo Guiwenneth žijí v Ryhopském lese, v ruinách římské vesnice z doby železné. Guiwenneth se zde cítí dobře a Steven už se dávno vzdal všech myšlenek na to, že by se měl vrátit do svého vlastního světa. Chovají zvířata, sklízejí úrodu. Mají spolu dvě děti, napůl lidi a napůl mytága. Jack je jako jeho otec, bystrý chlapec, který touží dozvědět se všechno o světě; Yssobel je spíš po matce. Jenže idyla nemůže vydržet dlouho. Lovci, kteří chránili Guiwenneth jako dítě, ji teď přišli varovat, že je v nebezpečí. Navíc Yssobel začíná pravidelně snít o Stevenově bratru Christianovi, který se v Lavondyss ztratil, a Jack zase touží poznat svět svého otce. Osud rodiny se začíná měnit. Závěrečný román cyklu o prapůvodním lese plném oživlých mýtů završuje osudy rodiny Huxleyových v příběhu plném bolesti a ztrát.

Avilion

Autor: Robert Holdstock
Přeložil: Petr Kotrle

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3887-0
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Avilion vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Muž se zhmotnil z okraje lesa tak nenadále, že dva chlapci, kteří chytali ryby na opačném břehu potoka, se lekli, až málem spadli do vody. Chvíli stál ve stínech uprostřed potoka a kolem primitivních, měkkých kožených bot mu šuměla voda. Na sobě měl kalhoty z jelenice, přes pravé rameno nedbale pověšený kabát nebo plášť, přes levé batoh. Špinavá košile, do pasu rozepnutá, odhalovala silně potetovanou hruď. (str. 25)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Anglický autor fantastiky Robert Paul Holdstock (1948–2009) prožil dětství mezi hustými lesy kentského vnitrozemí a mokřady Romney Marsh, v krajinách, které se mu navždy zapsaly do podvědomí. V roce 1971 dokončil studium lékařské zoologie, ovšem oboru se věnoval pouhé tři roky. Psaní, se kterým začal už při studiu, postupně zvítězilo, a v roce 1976 se tak stal spisovatelem na plný úvazek. Jeho manželství se Sheilou Kavanaghovou skončilo rozvodem, ale dlouhých pětadvacet let pak prožil po boku své milované přítelkyně Sarah Biggsové. Napsal např. Les mytág.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

A na závěr tu máme pokračování série Bohemian Royals od Leny Valenové. Albert se stal novým králem. Co čeká hlavní hrdiny příběhu?

Co kdyby… na Pražském hradě nesídlil prezident, ale královská rodina?

Je po korunovaci, kterou poznamenala další tragédie. Jak se panovnický pár vypořádá se závazkem vůči celé zemi a s blízkostí Albertovy středoškolské lásky? Leontýna dosud žila v bezpečí zdí královského paláce. Snaha o vystoupení z vlastního stínu a naslouchání hlasu svého srdce se jí ale krutě vymstila. Felixův svět je vzhůru nohama. Má plnou hlavu osobního strážce a nemůže přestat myslet na Albertův tajný plán. Karty jsou rozdány k nové hře. Kdo ale ve skutečnosti udává její pravidla?

Bohemian Royals 2: Hradní intrikáři

Autorka: Lena Valenová

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 163×210 mm
ISBN: 978-80-7691-100-0
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Bohemian Royals 2: Hradní intrikáři vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

„Co to?“ Svraští čelo. Nakloní se mírně dopředu a přejede si dlaní po bradě. Pomalu zvedne zrak. Na sedadle přes uličku čelem k němu sedí Jan. Jakmile zachytí jeho pohled, na sucho polkne.
„Špatné zprávy?“
„Otázka interpretace. Krtek se vyhrabal na světlo a ukázal svoji tvář. A není to dobrý… Vůbec to není dobrý,“ zašeptá Felix spíš pro sebe. Možná by měl přece jen zůstat v Praze.
Letoun nabírá rychlost, hluk v kabině zintenzivní a vnitřek znatelně vibruje. Felix zavře oči, prsty zatne do měkkých kožených opěrek a v duchu odpočítává.
Deset, devět, osm, sedm, … (závěr prologu)

O autorce

Na otázku, čím bys chtěla být, až budeš velká, už jako osmiletá odpovídala Lena Valenová: „Spisovatelkou.“ Svoji první knížku, vlastnoručně svázanou pomocí jehly a nitě, napsala v deseti letech. Dnes je autorkou čtyřdílné YA série Moře nálezů a ztrát. Kromě knih píše i dva blogy. O psaní, cestování a o svém současném životě v New Yorku. Je také vášnivou amatérskou fotografkou.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVampýrská akademie 5 – Spoutáni magií

Mead, Richelle

#BOOKLAB, 2023

zobrazit info o knizeTa z katovny

Štelová, Diana

Cosmopolis, 2023

zobrazit info o knizeAvilion

Holdstock, Robert

Argo, 2023

zobrazit info o knizeBohemian Royals 2: Hradní intrikáři

Valenová, Lena

Pointa, 2023

Napsat komentář