Prázdninové „učení“ bez mučení

DetiVeSkole
Přemýšlíte, jak zabavit děti o prázdninách? Začtěte se do našich tipů. Představíme vám v nich knihu plnou různých her, které podporují všestranný rozvoj nejmenších. Díky další knize si děti procvičí jemnou motoriku. A máme tu i tip pro dyslektiky a fotbalové fanoušky.

Chcete si s dětmi zahrát nějakou hru, ale dochází vám nápady? Inspirujte se knihou Hry s říkadly pro nejmenší od Zuzany Pospíšilové. Poradí vám, jak zabavit a zároveň rozvíjet děti už od 6 týdnů až do 5 let.

Hry jsou nedílnou součástí života každého dítěte. Provázejí ho celým dětstvím a zároveň posilují jeho individuální i sociální dovednosti. Rodiče a vychovatelé proto vítají náměty nejen k zabavení dětí, ale také k jejich všestrannému rozvoji.
Tato kniha nabízí opravdu široké spektrum her, které jsou sice primárně určeny batolatům, předškolákům a mladším školákům, ale často se dají uzpůsobit i dětem v kojeneckém věku. V tomto případě je u konkrétní hry uvedena i varianta pro děti do jednoho roku. Fantazii se meze nekladou, a je tedy možné hry přizpůsobovat schopnostem dětí i aktuálním možnostem či je jakkoliv měnit.
Kniha jistě najde uplatnění jak v rodinách, tak i v dětských kolektivech, v družinách nebo zájmových kroužcích a přinese spoustu radosti, zábavy i poučení.

Hry s říkadly pro nejmenší

Pro děti od 6 týdnů do 5 let
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátorka: Miroslava Rychtářová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-3797-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Hry s říkadly pro nejmenší vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

hry_s_rikadly_pro_nejmensi

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je oblíbená autorka věnující se téměř výhradně původní tvorbě pro děti. S jejími texty se dětští čtenáři mohou setkávat od roku 2004, kdy jí vyšly první pohádkové příběhy v časopise Sluníčko. V roce 2005 začala publikovat knižně a dodnes je jednou z nejaktivnějších autorek píšících pro děti. Jen v nakladatelství Grada vydala téměř 120 titulů, z nichž nejúspěšnější jsou série Kouzelná třída a edice dětských detektivek DeTeKTiVoVé. Je také autorkou několika sbírek pohádek (např. Psí pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádky či Knihovnické pohádky). Některé z jejích pohádkových příběhů se dočkaly rozhlasového zpracování a její texty se objevují i v čítankách a učebnicích českého jazyka. Je maminka dvou dnes již dospělých dcer a původní profesí je dětská psycholožka. Odtud pramení porozumění dětské fantazii a humoru, které se v jejím bohatém díle odráží. V její tvorbě mají převahu pohádky a příběhy, ale věnuje se také poezii a výukovým textům. Od roku 2016 se věnuje literární tvorbě jako spisovatelka na volné noze. Napsala také thriller pro dospělé Podivná hra.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Miroslava Rychtářová žije a pracuje v malé vesnici na půli cesty mezi Ostravou a Opavou. Výtvarná tvorba ji zajímala takřka odjakživa. K intenzivní tvorbě a vystavování svých prací ji přivedlo až studium na Lidové konzervatoři v Ostravě. Věnuje se široké škále výtvarných technik, které spolu navzájem korespondují. Tvoří svá díla hlavně v pastelu a akrylu. Vytváří také plastiky kombinované se dřevem, ytongem, keramikou, mědí. Ráda experimentuje s materiály. Vytvořila několik objektu tzv. PetArtu. Náměty pro svoji tvorbu čerpá v přírodě, v místě kde žije, ale má ráda také atmosféru měst. Čerpá z pocitů a nálad. Je členkou výtvarného sdružení opavských výtvarníků Skupiny X.

Zdroj informací: Informační centrum a městská knihovna Horní Benešov

————————————————

Dyslexie se řadí mezi specifické poruchy učení, které se obvykle plně projeví po nástupu na základní školu. V boji s dyslexií může dětem pomoci i následující kniha nazvaná Mise dyslexie.

Potíže se čtením nebo pravopisem? Potíže se sebeorganizací a s negativními emocemi ve vypjatých situacích? I to je dyslexie!
Máte pocit, že boj s ní nemůže vaše dítě či váš žák nikdy zvládnout? Máme pro vás užitečnou knihu, na jejíchž stránkách čekají spolehliví pomocníci. Neváhejte tedy a podpořte spolu s hrdiny knihy silné stránky dětí, které se pak nebudou bát těžkostem postavit.
Prostřednictvím této knihy se čtenář spolu se třemi superhrdiny – Tvořilkou, Vytrvalákem a Jistíkem – vydává na cestu plnou úkolů i nástrah, které jim do cesty klade podlý pan Dyspicibilia (Pan D). Naši hrdinové jsou silní, rozhodní a kreativní a představují pozitiva, která dyslexie dětem do života může přinést. Plnění úkolů pak podporuje jejich sebevědomí a vytrvalost.
Publikace je zábavnou a interaktivní příručkou, nad kterou mohou dospělí a děti spolupracovat. Je v ní množství úkolů na kreslení a přemýšlení. Naleznete v ní také aktivity a příklady, které rozproudí užitečnou diskuzi. Barevné ilustrace, komiksové příběhy a dialogy povzbuzují děti k tomu, aby pojmenovaly své pocity, identifikovaly výzvy a našly vlastní cesty, jak řešit problémové situace.

Mise dyslexie

Jak najít svou superschopnost a své skvělé já
Autoři: Julie McNeill a Paul McNeill
Ilustrátor: Rossie Stone
Přeložila: Ester Prokešová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-88429-59-3
Doporučená cena: 350 Kč

Knihu Mise dyslexie vydalo nakladatelství Pasparta.

Ukázka z knihy

mise_dyslexie

O autorech

Paul McNeill je dyslektik a pracuje jako ambasador pro Dyslexia Scotland (národní charitativní organizace, která se zavázala zvyšovat povědomí o problémech spojených s dyslexií).

Julie McNeill má magisterský titul v oboru kreativní psaní a pracuje ve školství a sociální péči, kde podporuje děti se zvláštními potřebami.

Zdroj informací: mightyape.co.nz

O ilustrátorovi

Rossie Stone je zakladatelem a ředitelem vzdělávací komiksové společnosti Dekko, která si klade za cíl revoluci ve školních osnovách. Pracuje po boku Paula jako ambasador pro Dyslexia Scotland.

Zdroj informací: mightyape.co.nz

————————————————

Umíte z papíru složit lodičku? A co parník? Nebo srdíčko či nějaké zvířátko – třeba vlaštovku? Pokud si nejste jisti se správným postupem, pořiďte si knihu Skvělé české papírové skládačky a vše se naučíte!

Chtěli byste si složit nějakou klasickou českou papírovou skládačku? Tato kniha vám poradí, jak na to. Najdete v ní jednoduché návody na krásná papírová zvířátka, vlaštovky, lodičku, parník nebo i praktický kelímek.
Jednoduché české papírové skládačky v dětech probudí zájem o tvoření a přinesou jim radost z vlastnoručně vyrobené hračky.

Skvělé české papírové skládačky

Autoři: Kolektiv autorů

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 210×290 mm
ISBN: 978-80-271-5199-8
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Skvělé české papírové skládačky vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

skvele_ceske_papirove_skladacky

Nezapomeňte si stáhnout celou ukázku.

————————————————

A na závěr potěšíme fanoušky fotbalu. Chcete vědět, jak se Polák Robert Lewandowski stal jedním z nejlepších fotbalových útočníků na světě? Simon Mugford a Dan Green vám to ve své knize Lewandowski ze série Fotbalové superhvězdy prozradí.

Přečti si, jak se z nejmenšího fotbalisty na hřišti „Bobka“ Lewandowského stal jeden z nejlepších útočníků na světě. Robert Lewandowski se narodil u našich sousedů v Polsku a z hráče v malém varšavském klubu to dotáhl až do německé Bundesligy a do Ligy mistrů. Střílí tolik gólů, že získal ocenění Zlatá kopačka a hned dvakrát vyhrál cenu Nejlepší fotbalista FIFA. V komiksu se dozvíš všechno o tom, jak se Lewandowski stal fotbalovou superhvězdou!

Lewandowski

Fotbalové superhvězdy
Autoři: Simon Mugford a Dan Green
Přeložila: Zuzana Bičíková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-276-0690-0
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Lewandowski vydalo nakladatelství Slovart.

Doporučujeme

Ze série Fotbalové superhvězdy si nenechte ujít třeba titul Ronaldo:

Ukázka z knihy

lewandowski_fotbalove_superhvezdy

Podívejte se i na další ukázky.

O autorech

Simon Mugford napsal mnoho knih o všem, co má rád – od dinosaurů a raket po lamy, hudbu a samozřejmě fotbal. Žije v Kentu se svou ženou a dcerou, dvěma želvami a kočkou.

Zdroj informací: lovelybooks.de

Dan Green je v Londýně žijící autor a redaktor s úžasnou schopností popularizovat vědu a přiblížit zdánlivě nesrozumitelná a komplikovaná témata (nejen) nejmladší generaci. První roky života strávil v Africe, posléze jeho rodina vyměnila africké slunce za velšský déšť. Vystudoval geologii na Cambridge University a následně přežil politický převrat ve Venezuele, kde působil jako redaktor anglickojazyčných novin. Patří k současným nejčtenějším autorům naučných knih pro děti, které malé čtenáře upoutají bohatými ilustracemi. Jeho knihy si našly cestu k více než 3 milionům čtenářů na celém světě. Z jeho tvorby můžeme jmenovat např. Mýty a legendy pro unavené rodiče a jejich děti.

Zdroj informací: webmagazin.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHry s říkadly pro nejmenší
Pro děti od 6 týdnů do 5 let

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2023

zobrazit info o knizeMise dyslexie
Jak najít svou superschopnost a své skvělé já

McNeill, Julie - McNeill, Paul

Pasparta, 2023

zobrazit info o knizeSkvělé české papírové skládačky

Kolektiv autorů

bambook, 2023

zobrazit info o knizeLewandowski. Fotbalové superhvězdy

Mugford, Simon – Green, Dan

Slovart, 2023

Napsat komentář