Jak si udržet zdraví

jak-nedietovat-kucharkajaksecititmaldasinahled
Dnes se zaměříme na zdravý životní styl. Některé diety mohou vašemu zdraví škodit, proto představujeme kuchařku, která vám pomůže efektivně zlepšit stravovací návyky a třeba i zhubnout. Druhá kniha vám na základě vědeckých poznatků a osobního příběhu ukáže, jak žít zdravě a předcházet různým nemocem.

Kuchařka Jak nedietovat od amerického lékaře Michaela Gregera pro vás bude skutečnou revolucí, chcete-li změnit a zlepšit své stravovací návyky. Kniha je určena všem, kdo chtějí komplexně zkvalitnit svůj život bez ohledu na to, zda chtějí zrovna hubnout či ne. Najdete zde 100 receptů od polévek a salátů až po rady, jak na zeleninu jako hlavní chod!

Jak nedietovat

Kuchařka více než 100 receptů pro zdravé a trvalé hubnutí
Autor: Michael Greger
Přeložila: Jarmila Doubravová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 190×223 mm
ISBN: 978-80-8111-623-0
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Jak nedietovat vydalo nakladatelství Noxi.

Michael Greger, M.D., autor bestsellerů Jak nezemřít a Jak nedietovat, je zakladatelem webu Nutritionfacts.org, jehož cílem je informovat veřejnost o tom, jak vypadá zdravá výživa, a propojit ji s komunitou prostřednictvím podcastů, videí a blogů. Dr. Greger nyní vydává novou knihu o vědomém stravování – jak jíst zdravě a smysluplně a udržet si žádoucí váhu. Kniha receptů nabízí chutná a zároveň zdravá jídla.
Kuchařka Jak nedietovat je připravena stát se novou revoluční knihou: je neuvěřitelně účinná a určená pro každého, kdo chce změnit své stravovací návyky a zlepšit kvalitu života, bez ohledu na to, zda zhubne.

Ukázka z knihy

jak-nedietovat-ukazka

 

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Michael Greger, M.D(*1972) je americký lékař a autor, který informuje veřejnost o zdravých startovacích návycích.

O nakladateli

Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydali téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřujeme. Tomu přizpůsobili i své webové stránky. Nakladatelství se zaměřuje hlavně na knihy o zdraví – zdravém životním stylu, receptech – kuchařky, smoothie, detox, ale také na self help a duchovní tematiku pro klid duše a v neposlední řadě také na beletrii. S rokem 2015 po deseti letech vyměnili staré logo za nové, aby více propojili logo s jeho významem, a to ten, že knížky se čtou hlavně v noci.

————————————————

V knize Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší? vám kardiolog Stephen Kopecky nejen na svém vlastním příběhu ukáže, jak pomocí zdravého životního stylu předcházet kardiovaskulárním i dalším civilizačním onemocněním. Sám autor dokázal dvakrát překonat rakovinu a předkládá 6 základních oblastí, jak život prodloužit a zkvalitnit – jíst zdravě, zlepšit fyzičku, dobře spát, chránit se před stresem a pochopit, co s naším tělem dělá tabák a alkohol. Kniha je navíc doplněna i o komentáře předních českých kardiologů a internistů.

Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší?

6 kroků pro prevenci kardiovaskulárních onemocnění, rakoviny, Alzheimerovy choroby, cukrovky a dalších onemocnění
Autor: Stephen Kopecky

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-7689-180-7
Doporučená cena: 448 Kč

Knihu Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší? vydalo nakladatelství Jota.

Prof. Stephen Kopecky dokázal dvakrát překonat rakovinu. Tajemství dlouhého života v dobrém zdraví podle jeho zkušeností spočívá v šesti oblastech – stravovat se zdravě, zlepšit svoji fyzickou kondici, nastavit si správně spánkový režim, účinně se chránit před stresem a pochopit vliv alkoholu a tabáku na naše tělo. Kniha přináší řadu konkrétních cenných rad, jak postupnými a pozvolnými změnami životního stylu ochránit své zdraví – a to v každém věku. Právě snadnou proveditelností těchto doporučení v každodenním životě se tato kniha liší od většiny titulů, které dosud u nás i ve světě vyšly. Všechny tyto změny nás navíc ochrání před kardiovaskulárními onemocněními, ale i před ostatními vážnými civilizačními onemocněními, jako je rakovina, cukrovka či Alzheimerova choroba. Na vydání české verze této knihy se přímo podílejí i respektovaní čeští kardiologové a internisté, kteří knihu doplnili o odborné komentáře. Proto tato kniha, byť byla původně napsána v Americe, je vysoce aktuální i pro české čtenáře.

Ukázka z knihy

Vždycky jsem věděl, že se stanu kardiologem jako můj otec. Měl jsem to celé naplánované: Jednou se vrátím do svého rodného města San Antonio a připojím se k tatínkovi v jeho lékařské praxi. Budeme pracovat bok po boku a společně se budeme snažit zlepšit zdraví lidí, mezi nimiž jsem vyrůstal. Přesně takový plán jsem měl. Jenže život někdy člověku ukáže jinou cestu, nabídne mu jiné možnosti a zavede jej na nová místa.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Prof. Stephen Kopecky, M.D., je jedním z nestorů preventivní kardiologie v USA i celosvětovém měřítku. Jako kardiolog dlouhodobě působí na MAYO CLINIC (Rochester, Minnesota), kde se mimo jiné podílel na vybudování Kliniky kardiovaskulárního zdraví, která patří k největším centrům preventivní kardiologie na světě. Ve své klinické praxi, výzkumu i vzdělávání se zaměřuje především na prevenci a časnou léčbu kardiovaskulárních onemocnění a jejich rizikových faktorů. Je emeritním předsedou Americké asociace preventivní kardiologie.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

O nakladateli

Nakladatelství Jota vydalo za téměř třicet let své existence na českém knižním trhu více než 2 500 titulů v celkem téměř 8 milionech výtiscích.
Na počátku mělo Nakladatelství JOTA jediného zaměstnance, dnes jich má 24 a dalších 35 stálých externích spolupracovníků.
První knihou vydanou pod hlavičkou Nakladatelství JOTA byla kniha geniálního spisovatele a básníka Jakuba Demla Domů. Vyšla tehdy v neuvěřitelném nákladu 8 000 výtisků. Půjčeným osobním autem byla rozvezena mezi pražské knihkupce a stánkaře, kteří byli hladoví po dříve zakázaných kvalitních autorech.
V průběhu několika dalších let byly zavedeny další edice, ve kterých nakladatelství vydává překlady světových autorů, 15 let vlastní exkluzivní licenci na překlady nejlépe hodnocených turistických průvodců britské řady Rough Guides, do dnešní vydalo více než 130 zemí a regionů světa. Také edice Literatura faktu a military má u čtenářů velký úspěch, v edici Cestopisy má ty nejlepší české cestovatele, jako jsou legendy Hanzelka–Zikmund a Miloslav Stingl. Ze zahraničních autorů nelze opomenout Beara Gryllse nebo Reinholda Messnera. Slavíme dlouhotrvající úspěch s knihami dnes už spisovatelské ikony, Američana C. D. Payna. Prodané náklady jeho knih (řada Mládí v hajzlu, Holubí mambo atd.) v českém jazyce několikanásobně převyšují prodeje v celém anglosaském světě. Projekt Retro ČS autora Michala získal dvakrát cenu Český bestseller. Z dětské literatury stojí za zmínku řada knih o doktoru Proktorovi od světového autora Joa Nesbøho, úspěšné jsou také publikace z edice Populárně naučné.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zajímá vás zdraví a zdravý životní styl? Napište nám svůj názor v komentářích. 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak nedietovat
Kuchařka více než 100 receptů pro zdravé a trvalé hubnutí

Greger, Michael

Noxi, 2023

zobrazit info o knizeMayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší?

Kopecky, Stephen

Jota, 2023

Napsat komentář