Nenechte si ujít v týdnu od 26. června do 2. července 2023

nenechte_si_ujit
Letní prázdniny a čas dovolených se už nezadržitelně blíží. Zpříjemněte si čekání některou z následujících literárních akcí. Koná se např. křest knihy Pavlíny Pořízkové, beseda s Bogdanem Trojakem či autogramiáda Lenky Kapsové.

Nejprve se podíváme do BrnaKnihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 26. června manga anime klub. Setkání je určeno všem čtenářům mangy starším 13 let. Na své si však přijdou i milovníci anime či obecně japonské kultury. Zájemci si vyzkouší kaligrafii, a dokonce se naučí správně vázat kimono. Buďte v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

V Praze můžete v pondělí 26. června zavítat na křest knihy nazvané No filter. Autorkou je Pavlína Pořízková, celosvětově známá modelka českého původu, která se rozhodla sdílet svůj životní příběh. Přečtěte si intimní zpověď o úskalích ženství: i ona prožila lásku na první pohled, která však skončila zlomeným srdcem… Začátek akce je v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v 17.30.

A přesuneme se do Písku, kam se můžete v úterý 27. června vydat na vernisáž výstavy fotografií z knihy Anny Novotné Aby po nás něco zůstalo: Zpověď novodobých zámeckých pánů. Na vernisáži se setkáte s řadou zámeckých paní a pánů ze zámků v jižních Čechách. Dozvíte se třeba, co stálo za rozhodnutím pořídit si zámek či zámeckou ruinu! Vernisáž začíná v 17.00 v městské knihovně.

Brně budete mít v úterý 27. června jedinečnou příležitost setkat se s česko-polským básníkem a překladatelem Bogdanem Trojakem. Téměř dvě dekády jeho fanoušci čekali na novou básnickou sbírku: nese název Uhrwerk. Pro nejmenší čtenáře napsal knihu veršů Nok a knedlíček. Básně o baštění (2016) a pro větší děti román Safíroví ledňáčci a Glutaman (2020), za který získal Magnesii Literu. Beseda začíná od 19.00 Místogalerii na půdě domu Skleněná louka.

Ve středu 28. června se můžete zúčastnit dalšího setkání v rámci cyklu S knihovníkem o knihách, které organizuje Městská knihovna v Praze. Mluvit se bude o knize Vlčí štěstí, jejímž autorem je Paulo Cognetti. Pojednává o muži, který po rozchodu nachází útočiště v horské vesnici. Setkání se koná v Centru Elpida od 17.00.

A ve stejný den, tedy ve středu 28. června, můžete v Praze dorazit na autogramiádu Lenky Kapsové. Napsala knihu Padesátka, v níž se zamýšlí, co těší a trápí ženy v období přechodu. Autogramiáda začíná v čítárně kavárny Hlína v Kampusu Hybernská od 18.30.

A na závěr tu máme pozvánku pro děti od 3 do 6 let. Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na čtvrtek 29. června akci pro všechny milovníky příběhů O mašince Tomášovi. Přijďte si užít zábavné dopoledne! Poslechnete si pohádku, složíte puzzle a zahrajete pexeso – vše s motivem mašinky Tomáše! A k dispozici bude také velká sada kolejí, vláčků a doplňků ke společnému skládání obří vláčkodráhy. Začátek je ve 13.00 na pobočce Medlánky.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář