Jak na život

jak na zivot uvodni
Na čtvrtek jsme pro vás vybrali dvě knihy, které vám mohou nabídnout mnoho užitečných rad pro snadnější proplouvání každodenním životem. Načerpejte inspiraci skrze postřehy a rady, jak se naučit žít s lehkostí v běžném kolotoči starostí a stresu.

První kniha mapuje vnitřní svět, myšlenky i vlastní postřehy autora. To vše zabalené do úhledného komiksového balíčku, který už jen při pohledu na všechny ty barvy a optimismus sníží napětí, které občas cítí každý z nás.

Sbírka jedno- a dvoustránkových komiksů karikaturisty Granta Snidera mapuje jeho vnitřní svět – hluboké i mělké myšlenky, poetické postřehy i mnohé rady, jak unést tíhu žití. S jemným humorem i nádechem reality se soustředí na naši pozornost, empatii, relaxaci, vděčnost a sebeuvědomění – témata, která jsou nyní důležitější a aktuálnější než kdy jindy. Je to dokonalý dárek pro všechny, kteří potřebují povzbuzení, soucit, naději a extra porci sebe-péče. Ale hlavně, Sniderovy komiksy inspirují k hravému, přitom promyšlenějšímu přístupu k objevování světa a sebe sama. Najděte si klidné místo daleko od všeho rozptýlení, poslouchejte svůj dech, sledujte plující myšlenky a snažte se nemyslet na své neúspěchy. Pak povstaňte, spojeni se Zemí a povzbuzeni Vesmírem.

Nauč se žít 

…v každodenní divočině
Autor: Grant Snider
Přeložila: Barbora Furchová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 170×203 mm
ISBN: 978-80-271-3541-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Nauč se žít vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

nauc se zit ukazka (1)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Grant Snider začal kreslit a psát dřív, než věděl, co dělá. Brzy bylo příliš pozdě to zastavit. Jeho práce se objevily v The New York Times Book Review, The Kansas City Star, The Best American Comics 2013, a všude na internetu. Grant žije ve Wichitě v Kansasu se svou ženou, dcerou a čtyřmi syny. Má denní práci jako ortodontista. Často ho můžete najít, jak nese skicák, ztraceného ve vlastních myšlenkách.

Zdroj informací: web autora

Nakladatel

gradaKnihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Každý chce být čas od času rebel. Jak se stát tím pravým rebelem? Jak dát průchod této stránky naší mysli i duše a nezadělat si při tom na problémy? To vše se můžete dočíst v knize už velmi známého autora, který právě o rebelství hovoří ve svých knihách poměrně často.

Rebelství je téma, které se objevuje v Oshových promluvách často. Člověk, který se nechá ovládat druhými a podléhá obecně rozšířenému pohledu na svět, nemůže být šťastný, protože nežije svůj vlastní život. Je pouhou loutkou plnící příkazy okolí a jeho bytí je nudné a bezútěšné. Stane se součástí davu a ztratí osobitost. Osho obhajuje rebelství, jež není pouhou vzpourou proti danému společenskému řádu, ale cestou k volnosti a poznání. Není to ani útok, ani útěk, ale autentická existence opravdového svobodného rebela – Osho mu říká Zorba Buddha –, jenž si naplno užívá přítomný okamžik a zároveň je vyrovnaný a zodpovědný.

Žijte podle svého

Jste skutečný rebel?
Autor: Osho
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 143×205 mm
ISBN: 978-80-7593-508-3
Doporučená cena: 260 Kč

Knihu Žijte podle svého vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

Je třeba pochopit, jaký je rozdíl mezi revoltou a revolucí. Revoluce je organizované úsilí změnit společnost násilnými prostředky. Problém spočívá v tom, že společnost není možné měnit násilně, protože násilí je samotným proudem jejího života. Proto všechny revoluce selhaly. Žádná revoluce nemůže být nikdy úspěšná. Revolta je individuální, nenásilná a mírumilovná a vždy pramení z lásky. Revolta není zaměřená proti něčemu, revolta je pro něco.

O autorovi

Oshovo učení nelze zařadit do žádné přesně vymezené kategorie, neboť se zabývá jak individuálním hledáním smyslu života, tak naléhavými společenskými a politickými problémy, před nimiž dnes stojí naše společnost. Jeho knihy nejsou jím psané, ale jsou to přepisy audio- a videonahrávek z jeho improvizovaných hovorů obracejících se k mezinárodnímu publiku během posledních pětatřiceti let. Londýnský deník Sunday Times označil Osha za jednoho z „tisícovky tvůrců dvacátého století“ a americký autor Tom Robbins za „nejnebezpečnějšího člověka po Ježíši Kristu“. Osho řekl o své práci, že se snaží vytvořit podmínky pro zrození nového druhu člověka. Tohoto nového člověka často charakterizoval jako „Buddhu Zorbu“, jenž je schopen užívat si světských rozkoší jako Řek Zorba a zároveň tichého klidu Gautamy Buddhy. Ústředním motivem obsaženým v celém jeho díle je vize, do níž je zahrnuta jak věčná moudrost Východu, tak nejvyšší potenciál západní vědy a technologie. Osho je známý také svým revolučním příspěvkem k učení o vnitřní transformaci a jeho přístup k meditaci reaguje na zrychlené tempo moderního života. Cílem jeho unikátních „aktivních meditací“ je odstranění nahromaděného tělesného a psychického stresu, což je nezbytný předpoklad dosažení uvolněného stavu meditace osvobozeného od těkající mysli. Čeští čtenáři mohou znát již některé předchozí knihy, jako například Nic není nemožné, O čakrách, Tantrická transformace, Život je mýdlová bublinaCesta ke zklidnění mysli a další.

Zdroj informací: Pavel Dobrovský – BETA

Nakladatel

logo.beta.2Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnujeme se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydáváme ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydáváme, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih je vám bližší? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNauč se žít
v každodenní divočině

Snider, Grant

Grada, 2023

zobrazit info o knizeŽijte podle svého
Jste skutečný rebel?

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2023

Napsat komentář