Kapka romantiky na úvod týdne

pondeli tipy romantika(1)
Kdy jindy se potěšit romantickým čtením, než právě v úvodu nového týdne? Začtěte se společně s námi do knih, které jsou plné lásky a něhy, ale nezřídka i zklamání. To totiž většinou k lásce zcela neodmyslitelně patří.

Jenna má své malinkaté autíčko a v něm ukrytou mobilní knihovnu, se kterou objíždí útulný malý ostrůvek. Život bez chyby, mohlo by se zdát. Je třeba se ale naučit vyjít s šéfem, který je tak trochu morous, i s jinými obyvateli, jejichž úmysly nemusí být čisté. Ovšem ani život není vždycky takový, jak se zdá, a tak i na Jenny čeká nejedna nevítaná změna.

S mobilní knihovnou uloženou v roztomilém žlutém autíčku brázdí Jenna cesty malebného ostrova a vydává se vstříc novým nadějím a snům. S občasnou mlhou a legendami o mořských pannách se vypořádá, horší bude vyjít s protivným šéfem Danielem. I další obyvatelé mají postranní úmysly. Jenže všechno není takové, jak se na první pohled zdá.

Bezpečný přístav

V životě je třeba umět číst mezi řádky
Autorka: Marie Laval
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-865-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Bezpečný přístav vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

O deset minut později Jim, přikurtovaný k nosítkům, spočíval na záchranářském člunu, který okamžitě vyrazil k Mallaig. Divoce poskakoval na vlnách. Daniel si sundal helmu a převzal vládu nad kormidlem, zatímco Kieran hlídal zrádné útesy Mořské panny. Ránu na čele už měl ošetřenou a zalepenou. Zranění naštěstí nebylo tak vážné, jak na první pohled vypadalo. Jako zkušený námořník byl Daniel zvyklý plavit se po otevřeném moři mezi Arrandale, pevninou a sousedními ostrovy, ale zvládnout plavbu v tak špatných povětrnostních podmínkách a ještě k tomu s jasně žlutou mobilní knihovnou připoutanou k palubě…, to byla vážně výzva.

Přečíst si můžete celou ukázku.

O autorce

Marie Laval pochází z francouzského Lyonu, kde absolvovala studium historie a práva. Posledních několik let žije v údolí Rossendale v anglickém hrabství Lancashire. Pracuje jako učitelka francouzštiny a ve volném čase se věnuje psaní. Je autorkou celé řady dojemných a čtenářsky úspěšných romancí s historickými i současnými náměty. Její knihy získaly četná literární ocenění, román Tajemství sídla Bellefontaine byl v roce 2021 vedle jiných autorčiných děl nominován na prestižní cenu udílenou Asociací autorů romantických knih.

Zdroj informací: Alpress

————————————————

Rodiče Sharlot a George se rozhodnou svým nezdárným potomkům najít vhodného partnera sami. Zvolí k tomu ovšem krapet nevhodný způsob… Dospívající o „povinném“ rande pochopitelně nechtějí ani slyšet. Jak se ale poznávají, začíná se zdát, že rodičovská taktika možná nebyla zase až tak špatná…

Romantická YA komedie o dívce, která se musí vydat z Los Angeles do Indonésie, aby se zbavila „škodlivého vlivu“ americké kultury.
Na konci třetího ročníku střední školy pozve Sharlot Citraová svého přítele Bradleyho domů, aby s ním konečně prožila své poprvé. Situace ale nedopadne, jak si mladý pár plánoval. V kompromitující situaci jsou přistiženi Sharlotinou matkou. Sharlot musí opustit Los Angeles a odletět do matčiny rodné Indonésie, kde se má seznámit se svými kořeny a zbavit se „amerikánské rozvolněnosti mravů“. Přesně to totiž potřebuje ‒ nebo si to její matka aspoň myslí. V nevhodném momentu je přistižen i mladý Indonésan George Clooney Tanuwijay (rodiče byli posedlí celebritami) a jeho otec se rozhodně vzít věci do svých rukou. Aby zajistili, že si jejich potomci najdou správného partnera, udělají Sharlotina matka a Georgeův otec to, co by udělal každý správný rodič: spojí se na sociálních sítích a vydávají se za své děti. Když se o tom Sharlot a George dozvědí, jsou sice znechuceni, tlak rodiny je ale donutí si vyjít na „rozhodně ne rande“. A ani výlet na jedno z nejromantičtějších míst na světě nemůže zařídit, že by se do sebe zamilovali. Jak se ale obranné vrstvy obou mladých lidí odlupují a odhaluje se pod nimi jejich skutečná osobnost, nikoli její obrázek ze sociálních sítí, skutečnost se komplikuje. Že by se jejich rodičům přece jen podařilo najít pro ně ten pravý protějšek?

Tak tohle nikdo nečekal

Autorka: Jesse Q. Sutantová
Přeložila: Radka Klimíčková

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 152×215 mm
ISBN: 978-80-7689-124-1
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Tak tohle nikdo nečekal vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

V hrudi mě sevře známý pocit viny, když sleduju, jak máma zavírá plastovou krabičku na jídlo. Poslední dobou se hádáme čím dál častěji. Hádky vyvolávají nejrůznější věci – trávím příliš mnoho času hraním počítačových her, chodím na umělecké předměty místo na přípravné kurzy na vysokou, chodím domů pozdě a samozřejmě i to, že jsem jí řekla, že až se budu na podzim hlásit na vysokou školu, vyberu si umělecký obor místo něčeho, co asijští rodiče schvalují, jako je právnická, lékařská nebo ekonomická fakulta. Proto jsem za Bradleyho tak vděčná.

K dispozici máte i kompletní ukázku.

O autorce

Jesse Q. Sutantová vyrůstala na cestách mezi Jakartou a Singapurem a obě města považuje za svůj domov. Má magisterský titul z Oxfordské univerzity. V současné době žije opět v Jakartě na stejné ulici jako její rodiče a asi sedm set všetečných tetiček. Když si zrovna netrhá vlasy nad svým nejnovějším projektem, tráví čas pečením a hraním stříleček. A taky je mámou dvou dětí. V roce 2022 vyšla v češtině její předchozí kniha Čtyři tetičky a jedna vražda.

Zdroj informací: Jota

————————————————

Další knihu si užijí především milovníci mangy. Daniel a Christian jsou od začátku trochu výbušná směs. Velký věkový rozdíl, rozchody, návraty… A nechybí ani vtip, romantika a láska.

Na tom Danielovi něco je! Říká to skoro každý. Že je sympatický, talentovaný a hezký. A Christian by s tím moc rád nesouhlasil, jenomže… Copak to jde, když jeho kouzlu na první pohled taky propadnul? Služebník a pán (Servant & Lord) je romantická a vtipná manga od německých autorek, která pojednává o lásce mezi dvěma mladými muži – Christianem a Danielem. Jejich příběh se odvíjí od prvního setkání, kde se kvůli věkovému rozdílu mísí především přátelství s obdivem, až po jejich znovushledání po letech. Tahle láska je přímo osudová, provázaná celou řadou odchodů a o to sladších návratů.

Služebník a pán

Autor: Lo & Lorinell Yu
Přeložila: Tereza Metyšová

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 127×190 mm
ISBN: 978-80-7413-554-5
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Služebník a pán vydalo nakladatelství Zoner Press.

————————————————

Jack a Riley mají každý svůj život. Samozřejmě s mnoha vlastními problémy i obavami. Nevyhýbají se jim ani lásky, zklamání a touha najít toho pravého partnera. Mohl by jím být jeden pro druhého?

Jack: Koukám na svýho nejlepšího přítele, jak je šťastnej s holkou, co za ním přiletěla přes půl světa, aby mohli být spolu, a přeju si, abych našel něco podobnýho. Holku, kterou budu nade všechno milovat a která mi bude oporou i v těch horších časech. Protože horší časy, to teď znám moc dobře. Zdravotně na tom nejsem vůbec dobře a vypadá to, že budu muset s rugby úplně skončit. A do toho se do mě opírá bulvár a hrabe se mi v soukromí docela nepříjemným způsobem. Naštěstí jsem potkal Riley, která vypadá, že by mohla být ta pravá…
Riley: Velkej, silnej chlap s dredama, co se mnou flirtuje v baru? Panebože, navíc je to Jack Parata, kapitán All Blacks! To tedy můžu, i kdyby to měla být jen krátká záležitost. Ale ne, vypadá to, že by z toho mohlo být časem i něco víc… Jenomže mám toho moc. Dodělávám školu, musím se sama živit, a navíc se můj povedenej bratříček do něčeho zamotal, zmizel a nechal na mně, ať to za něj celý vyřeším. Proč nikdy nemůže jít všechno hladce? Proč člověk nikdy nemůže mít všechno?

Tanec za odpuštění

Hřiště lásky
Autor: M. K. Hardy

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3992-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Tanec za odpuštění vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Seděl jsem doma na zadku a šťoural se prstem v díře na teplácích. Postupně se zvětšovala a připomínala mi, jakou díru mám ve svém srdci, a ta se bolestně prohlubovala každý den, co jsem nemohl jít na trénink nebo zápas. Čas, který následoval po návratu z Anglie, byl hned třetím nejhorším obdobím v mém životě. První byla smrt mé mámy před několika lety a hned v zápětí rozvod s Lydií, který jsem zapříčinil. Vědět, že se mé zdravotní problémy tolik zvrtnou, nejspíš bych se tehdy choval jinak. Zvláštní, jak se priority lidem mění, když jde o zdraví.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

M. K. Hardy je maminka dvou úžasných dětí, která využívá každý jejich polední spánek k psaní. I přes to, že je na mateřské a času nemá příliš mnoho, nedokáže se tohoto koníčku vzdát. Ačkoliv je nyní jejím zaměstnáním práce s čísly, zbožňuje možnost uzavřít se ve světě knih. Ať už je píše nebo čte. V roce 2022 vyšla už její kniha Haka za lilii.

Zdroj informací: web autorky


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnešních knih by byla ta pravá pro vás? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBezpečný přístav

Laval, Marie

Alpress, 2023

zobrazit info o knizeTak tohle nikdo nečekal

Sutantová, Jesse Q.

Jota, 2023

zobrazit info o knizeSlužebník a pán

Yu, Lo & Lorinell

Zoner Press, 2023

zobrazit info o knizeTanec za odpuštění

Hardy, M. K.

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář