Romantika a černý humor

ctyri_teticky_a_jedna_vrazda
Někdy je třeba sáhnout po nenáročném vyprávění. Správnou volbou může být romantický příběh plný černého humoru a absurdních situací. Přečtěte si knihu Čtyři tetičky a jedna vražda. Zjistíte, že zbavit se mrtvoly není vůbec jednoduché!

Co se stane, když smícháte jednu (neúmyslnou) vraždu s dvěma tisíci svatebních hostů a k tomu přidáte možné prokletí tří generací čínsko-indonéské přistěhovalecké rodiny? Na pomoc vám přijdou čtyři vlezlé asijské tetičky! Když Meddy Chanová nešťastnou náhodou zabije své rande naslepo, její všetečná matka povolá ještě všetečnější tetičky, aby jí pomohly zbavit se těla. Bohužel se ukáže, že zbavit se mrtvoly je mnohem náročnější, než by člověk čekal, zvlášť když je nedopatřením dopravena v chladicím boxu na dorty na luxusní miliardářskou svatbu na kalifornském pobřeží, kterou Meddy s matkou a tetičkami organizují. A navíc je to zatím největší zakázka pro jejich rodinný svatební podnik! A na to vemte jed, že se nic, ani nechutná mrtvola, nepostaví do cesty jejich dokonalým květinám z máslového krému. Věci se však změní z nepříjemných na vyloženě mučivé, když se uprostřed svatebního chaosu nečekaně objeví Meddyina velká láska z vysoké – a zároveň největší srdcebol. Je možné uniknout obvinění z vraždy, znovu okouzlit svého bývalého a uspořádat úžasnou svatbu během jediného víkendu?

Romantická černá komedie s pořádnou dávkou perfektně absurdních situací. Nominace na Goodreads Choice Awards 2021, filmovou adaptaci připravuje Netflix.

Čtyři tetičky a jedna vražda

Autorka: Jesse Q. Sutantová
Přeložila: Alžběta Komrsková

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 150×220 mm
ISBN: 978-80-7565-386-4
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Čtyři tetičky a jedna vražda vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Zhluboka se nadechnu a otevřu lítačky. Ven se vyvalí hluk, kakofonie čínštiny a kantonštiny, a já ukročím stranou, aby Ma mohla vejít jako první. Není za tím jen slušnost – teda ta taky, ale hlavně zdravý rozum. Ma vyrostla v jakartské čínské čtvrti, což je místo, které přetéká lidmi, a tak moc dobře ví, jak se prodrat davem. Jakýmkoliv davem. Pokud bych šla jako první já, byla bych samé: „Promiňte – ach, omlouvám se, ah yi – ehm, mohla bych jen – mám rezervaci…“ Můj hlas by v tom kraválu byl sotva slyšet a zůstaly bychom navěky trčet před restaurací. Nebo alespoň do chvíle, než by kolem druhé hodiny šílenství knedlíčků dim sum trochu opadlo.
Právě teď si však Ma razí cestu mezi rodinami čekajícími na svůj stůl, a pokud bych se jí pevně nedržela za paži jako tříleté dítě, už bych ji dávno ztratila. Ani se neobtěžuje zastavit u recepce. Nakráčí dovnitř, jako by jí to tam celé patřilo, a ostřížím zrakem prohledává rozlehlou jídelnu. (str. 15)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Jesse Q. Sutantová vyrůstala na cestách mezi Jakartou a Singapurem a obě města považuje za svůj domov. Má magisterský titul z Oxfordské univerzity. V současné době žije opět v Jakartě na stejné ulici jako její rodiče a asi sedm set všetečných tetiček. Když si zrovna netrhá vlasy nad svým nejnovějším projektem, tráví čas pečením a hraním stříleček. A taky je mámou dvou dětí.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Nakladatelství JOTA vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtyři tetičky a jedna vražda

Sutantová, Jesse Q.

Jota, 2022

Napsat komentář