Romantická komedie se psem

chce-to-dva-perex
Jmenuje se Karlík Bucket a nejspíš jde o bernardýna. Každopádně je velký, chlupatý, miluje sýry, arašídové máslo a svoji paničku Clemency, s kterou vede až příliš rušný život…

No, posuďte sami: nestačí, že ho často nechává ležet jako chlupatou předložku v obchodě „Řekni sýr“, bere ho s sebou na bruslařské tréninky (to tedy jen výjimečně, nerada totiž končí omotaná kolem stromu, když se Karlík žene za kočkou), ale ještě ho s sebou vláčí na dlouhé a nebezpečné výpravy, které obvykle končí na policejní stanici.

Clemency, řečená Clem, je totiž výjimečně potřeštěné stvoření, které si rozhodně nenechá nikým mluvit do toho, co se rozhodne uskutečnit. A teď právě chce vyřešit záhadu odcizené totožnosti!

V dobrodružné romantické knize s názvem Chce to dva britské autorky Natalie Coxové se totiž ocitnete v kůži třicátnice Clem, která se životem zatím protlouká bez nějakého pořádného cíle.

Vede obchod se sýry, protože miluje jíst sýr, ale už méně vést obchod. Má ráda jízdu na kolečkových bruslích, dokonce nadšeně provozuje sport roller derby, tedy „něco jako rugby, ale na bruslích a bez míče.“ Momentálně je single, ale žárlivě si ji střeží bývalý přítel, nyní kamarád, Marcus. A ke všemu ji začala pronásledovat smůla, co se týče financí. Ale podle své paměti některé dluhy neudělala… Když ji zatkne policie, záhy se zjistí proč. Někdo, kdo se jí podobá, se rozhodl žít na její účet!

Protože je Clem impulzivní, rozhodně nebude čekat na to, až policie zakročí, a začne pátrat na vlastní pěst!

Román Chce to dva je napsaný velice poutavě a přímo provokuje k rychlému přečtení. Anotace totiž slibuje pátrání po lupiči totožnosti, ale román nabízí mnohem více. Jde především o napínavý, detektivní a romantický mix pro příznivce akčních komedií. Vlastně mi to připomnělo román Za všechny prachy Janet Evanovich, ke kterému se ráda vracím. Zkrátka v knize najdete lehké, odpočinkové čtení plné absurdních situací, zcela neuvěřitelné, ale o to víc úsměvné.

„Tak fajn, půjdeme.“
„Našli jste nějaký usvědčující materiál?“ zeptám se patřičně sarkastickým tónem.
Policistka mi věnuje krátký úsměv: „Došel vám toaleťák.“
Její kolega se naplno rozesměje.
Sakra. Má pravdu. Chtěla jsem ho koupit cestou domů. (str. 66)

Pokud se potřebujete na chvíli přenést do jiného světa, protože ten skutečný vás drtí a svírá, pak novinku Chce to dvanakladatelství Cosmopolis mohu jen doporučit. Nejen, že vás spolehlivě pohltí, ještě vám jen tak mimochodem dodá kuráž se poprat s každodenními problémy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChce to dva

Coxová, Natalie

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář