Nenechte si ujít v týdnu od 17. do 23. dubna 2023

nenechte_si_ujit
Duben se přehoupl do své druhé poloviny a my vám opět přinášíme přehled literárních akcí, které byste si neměli nechat ujít. Těšit se můžete třeba na autorské čtení Scarlett Wilkové, křest knihy Dagmary Beňákové či literárně-kulinářský pořad Eat&Read Baltic.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně naplánovala na pondělí 17. dubna večerní čtení pro děti z pohádkové knížky Pozor, červená! od Hany Primusové a Lenky Procházkové. Děti se seznámí se základy dopravních předpisů a stanou se z nich ukáznění chodci i cyklisté! Buďte na pobočce Jundrov v 18.00.

Na úterý 18. dubna připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně pro děti od 4 do 6 let čtení pro nejmenší z knihy Celý svět v pohybu od Toma Schampa. Společně s hlavními hrdiny Ottou a Brutem budou děti objevovat různé modely dopravních prostředků (Trojského koně, vespu…) a dozví se o nich mnoho zajímavostí. Tak přijďte na pobočku Lesná v 16.00.

V úterý 18. dubna se v Praze koná další schůzka knižního klubu. Milovníci německé literatury si mohou přijít popovídat o knize Blaupause, jejíž autorkou je Theresia Enzensberger. Schůzka začíná v 18.00 v pražském Goethe-Institutu.

Ve stejný den, tedy v úterý 18. dubna, bude v Městské knihovně v Praze pokřtěna kniha Dagmary Beňákové s názvem Za sluncem po stopách císařovny Sisi. Procestujte na jachtě svět společně s Alžbětou Bavorskou. Křest začíná v 17.00 v ústřední knihovně.

Ve středu 19. dubna se v Městské knihovně v Praze můžete zúčasnit autorského čtení Scarlett Wilkové z románu Až uvidíš moře. Vypráví o řeckých uprchlících, kteří po vypuknutí občanské války našli útočiště v Československu. Autorka zároveň představí svůj nový román Ty chladné oči, v němž zpracovala téma kolaborace s nacistickým režimem během druhé světové války. Přijďte do ústřední knihovny v 17.30.

V Brně budete mít ve středu 19. dubna jedinečnou příležitost „vychutnat si“ literárně-kulinářský pořad Eat&Read Baltic. Poznáte nejen tradiční pobaltské pokrmy, ale také současnou pobaltskou literaturou – poslechnete si i literární ukázky. Akce začíná od 18.00 v Místogalerii na půdě domu Skleněná louka.

Ve čtvrtek 20. dubna se můžete v Knihovně Jiřího Mahena v Brně zúčastnit programu pro rodiče s dětmi do 3 let, který se inspiruje knihou O Kátě, která chtěla být dědečkem od Signe Viškové. Autorka s láskou a humorem vypráví o mezigeneračních vztazích. Dorazte do ústřední knihovny na Kobližné v 10.00.

V pátek 21. dubna se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena uskuteční přednáška Aleše Svobody o historii brněnského podzemí. Jeho zkoumání se věnuje již desítky let a na toto téma napsal i tři knihy. Poznejte místa, která zůstávala po celá staletí ukryta pod povrchem brněnských ulic a náměstí, pod suterény historických domů nebo pod plochami městských zahrad a parků. Přednáška začíná na pobočce Bohunice v 18.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář