Zahrajte si o průvodce vraždami, které šokovaly republiku

Lovec-prizraku-perex
Během své kariéry byl šéf pražské mordparty Jiří Markovič svědkem mnoha zvrácených zločinců. Ty nejvíce šokující vraždy, které zůstaly i po letech lidem v paměti, si můžete právě nyní připomenout ve čtvrtém vydání knihy Lovec přízraků.

Po stopách vrahů

Když kriminalisté poprvé stáli na místech vražd, nad zuboženými těly obětí, připadal jim neznámý pachatel jako vzdálený přízrak. Jako monstrum s nepochopitelným myšlením a ještě zvrácenějším konáním… Jaká byla realita?

Profesionální dráha policejního vyšetřovatele a šéfa pražské mordparty Jiřího Markoviče je lemována především sexuálními vraždami. Případ pětinásobného vraha Hojera či kauza tzv. spartakiádního škrtiče Straky vstoupily už na výrazně zkrvavělý piedestal historie české kriminalistiky. Markovič ale také řešil brutální vraždu v hodkovičském lese – která svého času inspirovala scénáristu Jaroslava Dietla, stejně jako pozměnila učebnicové kánony o předpokládaném pachatelově profilu. Dozvíme se také nelítostnou pravdu o dvojnásobné vraždě v Prokopském údolí. O vraždě v restauraci U dvou koček, jež vyústila v soudní maratón. O psychopatu Vocáskovi, prvním doživotním odsouzenci, který se dnes snaží prodrat na svobodu.

Navštívíme místa činu, pitevny, psychiatrická zařízení… Zasvěceným průvodcem nám bude Lovec přízraků.

 

Lovec přízraků

Autoři: Viktorín Šulc, Jiří Markovič

Vydalo: nakladatelství Epocha
Počet stran: 432
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2023
ISBN: 978-80-278-0106-0

Přečtěte si více o knize Lovec přízraků, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku. Přečtěte si také naši recenzi knihy.

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

 

Ukázka z knihy

Z policejního protokolu o ohledání místa činu – které proběhlo 24. ledna v době od 8.15 do 13.30 hod. – vyplynulo, že v rámci holešovického bytu obývala Novotná jeden pokoj, další její 43letá dcera Eva se svým druhem 23letým Jiřím Žítkem, třetí pokoj patřil vnučce oběti, studentce Evě.
Protokol měl přirozeně i fotografickou část.
Mrtvá důchodkyně ležela ve svém pokoji s odestlanou postelí, na snímcích ovšem její tělo – v polovysvlečené halence, sukni a punčochách s podvazky – spočívalo na podlaze, podloženo třemi polštáři, přes které byla ještě natažena peřina:
Tělo s hlavou směřující oknu zaujímá pozici mezi otomanem a dvoudílnou skříní, přiléhající ke dveřím do místnosti obývané dcerou a Žítkem… Mrtvola leží na zádech, ruce má podél těla, mírně pokrčené. Hlava je mírně zvrácena nazad, ústa otevřena, rty opuchlé se stopami zaschlé krve, v horní části čelisti dva řezáky, levý z nich vyvrácen ke rtu. (str. 52)

 

Vyhrajte knihu Lovec přízraků

Když kriminalista poprvé uvidí místo činu, představuje si vraha jako děsivé monstrum se zvráceným myšlením. Realitou však je, že mnohdy je pachatel nenápadný a ani jeho nejbližší okolí by nenapadlo, jak kruté zločiny má na svědomí. Právě o tom se šéf pražské mordparty Jiří Markovič během své profesionální dráhy přesvědčil hned několikrát. On sám byl tím, kdo měl na starosti vyšetřování mnoha vražd, které i po letech stále hýbou naší zemí. Připomeňte si s novým vydáním knihy sériové vrahy jako byli Ladislav Hojer, Jiří Straka, František Zenkr a další.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Lovec přízraků vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Lovec přízraků
probíhá od 24. března do 6. dubna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Lovec přízraků

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLovec přízraků
Vraždy, které šokovaly republiku

Markovič, Jiří – Šulc, Viktorín

Epocha, 2023

Zahrajte si o průvodce vraždami, které šokovaly republiku - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. irulka23 napsal:

    Dobrý den, včera mi byla doručena kniha Zbabělci a vrazi. Moc děkuji.

  2. tetina napsal:

    Dobrý den, kniha Na viděnou v Havaně byla dnes velmi rychle doručena. Děkuji.

  3. kistka napsal:

    Dobrý den, včera mi byla doručena knížka Tanec za odpuštění, kterou jsem vyhrála v únoru. Moc děkuji.

Napsat komentář