Naučte se, jak na to

jak na to uvod
V dnešních tipech jsme se zaměřili na odborné knihy, které vás ledasčemu naučí. V té první najdete tipy a rady, jak vytvořit dobrou fotografii, s pomocí druhé si můžete za jediný víkend sestavit vlastní kolo. 

Pokud rádi fotíte, určitě vám přijde k užitku příručka Bryana Petersona, ve které najdete mnoho skvělých a především srozumitelných rad. Jednoduše proniknete do tajů dobrých fotek bez ohledu na to, jaký foťák máte k dispozici.

Bryan Peterson, autor bestsellerů o (digitální) fotografii, shrnul své předchozí knihy do jediné praktické příručky, která tak obsahuje nejlepší části z publikací. Mezi nesporné výhody knih Bryana Petersona patří způsob jeho vysvětlování, který vychází z dlouhodobé fotografické praxe a zkušeností školitele uznávaného po celém světě.

Naučte se fotografovat dobře

Jak dosáhnout skvělých snímků vždy, všude a každým fotoaparátem
Autor: Bryan Peterson
Přeložil: Tomáš Paleček

Počet stran: 400
Vazba: lepená
ISBN: 978-80-7413-086-1
Doporučená cena: 489 Kč

Knihu Naučte se fotografovat dobře vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

fotografie ukazka

Můžete si prolistovat kompletní ukázku.

O autorovi

Bryan Peterson je stálicí mezi autory fotografických knih. Lidé jeho kurzy milují. Je jedním z těch fotografů, co vás nezahltí technickými informacemi, ale inspiruje k tomu, abyste nad fotografií přemýšleli a do fotografování vložili kus sebe, protože „to, co dělá skvělou fotografii, je záměr skrytý za obrazem.“

Zdroj informací: Zoner Press

Nakladatel

zonerpressVydavatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. Stěžejní produkcí jsou praktické návody pro fotografy všech úrovní a široká řada knih v edici Naučte se kreslit a malovat… V nabídce vydavatelství nechybí ani populární témata z oblastí oblíbených výtvarných technik. To vše je doplněno aktivitami na sociální síti FB.

————————————————

V dnešní druhé knize se podíváme na zoubek cyklomechanice. Poměrně snadno si můžete doma sami sestavit perfektní kolo, které bude dokonale vyhovovat všem vašim požadavkům, ať už na něm chcete jezdit s jakýmkoliv úmyslem.

Ať už na něm chcete jezdit do práce, na výlety, nebo na vícedenní putování, tato kniha vás díky jasným pokynům krok za krokem provede labyrintem rámů, kol, převodů či brzd. Nemusíte mít zkušenosti cyklomechanika, postačí vám jen nadšení, fantazie a trocha trpělivosti. Díky úplné kontrole nad podobou, velikostí, hmotností a specifikací sestaveného modelu můžete postavit kolo, které vám bude perfektně vyhovovat a bude odpovídat tomu, kde, jak a jak často chcete jezdit. Můžete si sestavit takové kolo, na které naložíte zavazadla, nákupy nebo děti a okamžitě si zjednodušíte rutinní každodenní úkoly. Nebo si můžete postavit minimalistický a velmi lehký model pro sportovní a rychlou jízdu či kolo s pohodlnými převody a tlustými pneumatikami pro vyjížďky do terénu a zdolávání kopců. Druhým faktorem je cena. Pokud si budete stavět kolo pro dlouhodobé používání z kvalitních komponentů a dobře vybraného rámu, zjistíte, že vlastní sestava vám přináší mnohem lepší rentabilitu. Budete sice muset do kola něco investovat, ale konečný výsledek bude mít mnohem vyšší hodnotu než jen součet cen jednotlivých dílů. To, že pochopíte, jak se kolo vyrábí a jak funguje, z vás udělá lepšího cyklistu.

Jak si postavit kolo (za víkend)

Autor: Alan Anderson
Přeložila: Anna Benešová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 155×220 mm
ISBN: 978-80-271-3339-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jak si postavit kolo (za víkend) vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

jak postavit kolo ukazka

Podívat se můžete na celou ukázku.

Nakladatel

gradaNakladatelství GRADA vydává v České republice knihy již od roku 1991. V jejich produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která kniha dnes  zaujala zrovna vás? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaučte se fotografovat dobře

Peterson, Bryan

Zoner Press, 2023

zobrazit info o knizeJak si postavit kolo (za víkend)

Anderson, Alan

Grada, 2023

Napsat komentář