Získejte pátrání po pravdě, která může zastavit vraha

Tichy-Plac-perex
Kdo tak strašně nenávidí Rossovi, že neváhá unést jejich dceru a vraždit lidi, kteří s nimi mají cokoliv společného? Na to bude muset detektiv Josie Quinnová přijít dříve, než se seznam obětí rozroste o další jméno. Říkají jí rodiče malé Lucy pravdu, nebo něco tají?

Nenávist jako motiv vraždy

Když je sedmiletá Lucy Rossová unesena z kolotoče v dentonském městském parku, detektiv Josie Quinnová se i se svým týmem zapojí do usilovného pátrání. Je to právě ona, kdo najde Lucyin třpytivý motýlí batůžek, uvnitř nějž je nacpaný vzkaz s ničivým poselstvím: Zvedni telefon, nebo tvoje holčička zemře…

Druhý den získají Lucyini rodiče i policejní tým a FBI na chvilku naději, když zvednou hovor a myslí si, že volá chůva – místo toho se však na lince ozve mrazivý mužský hlas. Policie spěchá do bytu chůvy, jen aby našla její bezvládné tělo ve změti prostěradel na posteli.

Každý nový telefonát od někoho propojeného s rodinou končí šokujícím nálezem dalšího těla. Zvrácený vrah se chce evidentně pomstít a nezastaví se, dokud rodina Rossových nebude na kolenou…

Intuice Josii napovídá, že Lucyini rodiče jí neříkají celou pravdu, ale něco jí stále brání v tom, aby pronikla do případu hlouběji. Možná je to její vlastní tajemství? Má Josie dost sil na to, aby tento případ vyřešila? Pokud chce Lucy přivést domů živou, nemá na výběr…

 

Tichý pláč

Autorka: Lisa Reganová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 408
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2023
ISBN: 978-80-271-3252-2

Přečtěte si více o knize Tichý pláč, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Sakra, kam mohla zmizet?“ zeptal se.
„Viděl jsi ji vystoupit?“ zeptala se Amy manžela.
„Ne, nic jsem neviděl, telefonoval jsem.“
Amy znovu apelovala na lidi čekající ve frontě. „Neviděl někdo z vás, jak z kolotoče vystoupila samotná holčička? Je jí sedm. Má blonďaté vlasy. A zářivě růžové tričko s jednorožcem a batůžek ve tvaru motýla.“
Několik lidí zavrtělo hlavou, ale nikdo žádnou informaci nenabídl. Josie teď stála u plotu a studovala kolotoč. Tam se opravdu nebylo kde schovat. Vybavila si, jak Amyin hlas poprvé upoutal její pozornost. Dav lidí se hrnul východem. Nepamatovala si, že by mezi nimi zahlédla Lucy, ale mohla vyběhnout ven dřív, než se Josie podívala.
„Amy.“ Colin přistoupil ke své ženě. „Kde, sakra, je?“ (str. 17)

 

O autorce

Lisa Reganová je kromě bestsellerové série s detektivem Josie Quinnovou autorkou i dalších krimi thrillerů. Je členkou spisovatelských skupin Sisters in Crime, International Thriller Writers a Mystery Writers of America. Žije ve Philadelphii se svým manželem, dcerou a bostonským teriérem, který se jmenuje Mr. Phillip. Celosvětovou pozornost si získala právě prvním dílem ze série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou s názvem Mizející dívky, v němž se Josie musela vypořádat se sériovým vrahem a únoscem, který v okolí řádil celá léta. Na jeho úspěch navázala dalším dílem s názvem Dívka beze jména, kde musela přijít na to, zda je neznámá žena svědkyně, pachatelka, nebo budoucí oběť. Ve třetím díle s názvem Matčin hrob pak Lisa Reganová připravila své hrdince případ, který ji donutil vrátit se do její bolestné minulosti.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Tichý pláč

Když je z dětského hřiště v dentonském městském parku unesena sedmiletá holčička, pouští se detektivka Josie Quinnová s kolegy ihned do závodu s časem. Hned druhý den si však s hrůzou uvědomí, že únosem pachatel rozhodně nemíní skončit. Evidentně někdo nenávidí rodinu Rossových natolik, že je schopen zabíjet. Co ho k tomu dovedlo? A opravdu říkají Rossovi Josie celou pravdu? To si přečtěte v dalším napínavém thrilleru Lisy Reganové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tichý pláč vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tichý pláč
probíhá od 28. února do 13. března 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Tichý pláč

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTichý pláč

Reganová, Lisa

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář