Dobrodružná série (nejen) pro děti

klub_klikaru_proklete_velikonoce
Máte rádi dobrodružné příběhy? Pak si nenechte ujít druhý díl série Klub klikařů. Jirku, Šárku a Lukáše pojí pevné přátelství. Vždyť se jim společně podařilo odhalit tajemství Krkavce! Nyní se však zdá, že se jejich přátelství rozpadá…

Jaro je v plném proudu. Příroda ožívá, nad Plzní se však stahují temná mračna… a Velikonoce tentokrát nebudou svátky klidu a míru. Nikdo ve městě už si není jistý bezpečím, ale ani soukromím. Může za to nová mobilní hra, která všechny pobláznila? Propadl jí i Jirka. Šárka s nikým nemluví a Lukáš se dál zabývá jen vysílačem na Krkavci. Vysílač však není jedinou cestou, jak ovládnout dav. Dají se členové Klubu Klikařů zase dohromady a zachrání ohrožené město?

Klub Klikařů – Prokleté Velikonoce

Autor: Vít Martin Matějka
Ilustrátor: Jaroslav Kratochvíl

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 133×206 mm
ISBN: 978-80-253-6184-9

Knihu Klub Klikařů – Prokleté Velikonoce vydalo nakladatelství Fragment.

Ukázka z knihy

„Tohle mi nemůžeš dělat,“ peskovala Jirku mamina potom, co ho s uctivými omluvami mladému pacientovi vystrčila z pokoje.
„Promiň,“ špitl Jirka. Ve zpocené ruce za zády stále žmoulal mobil. Naštěstí dokázal po hmatu najít tlačítko snižující hlasitost na nulu. Zjištění, že se to vše stalo pro – jak říká mamina – „blbou“ mobilní hru, by jen přililo olej do ohně.
„Záchranka nám veze pacienta na příjem, takže stejně budu mít práci,“ stočila mamina řeč k praktickým věcem. „Vyraz raději domů. Nebudu na tebe mít čas.“ (str. 18)

Podívejte se na celou ukázku.

Podívejte se i na videoupoutávku:

O autorovi

Vít Martin Matějka se narodil v roce nejlepšího pop-artu 1982 v Písku. Vystudoval lékařskou fakultu v Plzni, kde se následně usadil a začal pracovat jako onkolog. Tvůrčím psaním se zabývá již od středoškolských let, se střídavými úspěchy se účastnil literárních soutěží. Několik let recenzoval knihy pro portál Mfantasy. Kromě psaní se ve volných chvílích věnuje sjíždění kopců na snowboardu nebo na kole. Literaturu konzumuje i pasivně, pro omezené časové možnosti pak poslední dobou hlavně formou audioknih. Jeho prvotinou je Boj o Krkavec – první díl dobrodružné série Klub Klikařů.

Zdroj informací: stránky autora


Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství Fragment. Dlouhodobě patří k nejvýznamnějším nakladatelům v České republice a od prosince 2014 je součástí mediální skupiny Albatros Media a.s.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlub Klikařů – Prokleté Velikonoce

Matějka, Vít Martin

Fragment, 2023

Napsat komentář