Zahrajte si o příběh mladé výtvarnice

soutez-smena
Jaké to asi je, když máte uměleckou duši, ale realita vás drží tvrdě při zemi? Když se namísto tahy štětcem živíte taháním zboží na pokladně? Je to naplňující? Inspirativní? A co když vás to dovede až na hranici zákona? Co potom?

Křehkost mladé ženy

Prosadit se za každou cenu, nebo být svůj a vzdát se všech ambicí?
Mladá výtvarnice Petra balancuje mezi touhou po úspěchu a odvržením všeho tvůrčího. Jako ostře řezané reliéfy se v ní vynořují vzpomínky na studium malby i zasuté osobní trauma.
A pak je zde neradostná přítomnost, monotónní práce pokladní v supermarketu, k níž se z pragmatických důvodů uchyluje. Její vnitřní boje jsou konfrontovány s nelítostnými světy prodejny, uměleckého provozu i jejím (většinou nerovným) milostným zápasem. Vášeň pro opravdovost dovádí hrdinku až k hranicím sebevyjádření, vztahu, a nakonec i zákona.
Příběh o křehkosti současné mladé ženy, která ve svém letu nevyhnutelně naráží do skla globalizované cizoty, vlastní osamělosti i osudu.

Směna

Autorka: Anna Beata Háblová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Vydáno: 01/2022
ISBN: 978-80-275-1358-1

Přečtěte si více o knize Směna, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Anna Beata Háblová (nar. 1983) je spisovatelka, básnířka, slamerka, ale také architektka a urbanistka. Publikovala básnické sbírky Kry (2013), Rýhy (2015), Nevypínejte (2018) a O mé závislosti nikomu neříkej (2020). V roce 2017 vydala populárně-naučnou knihu Města zdí o historii a interpretaci obchodních center ve vztahu k městu. Následoval titul na pomezí odborné studie a beletrie Nemísta měst (2019) o opomíjených, pomíjivých a míjených místech. V posledních letech přispívá úvahami o architektuře do Českého rozhlasu.

Zdroj informací: nakladatelství Host

 

Vyhrajte knihu Směna

Petra je výtvarnice, v níž se pere chuť tvořit a být úspěšná s odřeknutím všeho uměleckého. Živí se monotónní prací na pokladně, absolvuje různé (většinou nerovné) milostné zkušenosti a v sobě svádí vnitřní boje. Jak dlouho to jen může člověk vydržet? V jaké fázi je dováděn až k hranicím sebevyjádření, k hranicím zákona? Česká spisovatelka Anna Háblová přináší příběh o křehkosti života současné mladé ženy, která musí dennodenně čelit vlastnímu osamění i osudu.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Směna vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Směna
probíhá od 5. do 11. února 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Směna

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSměna

Háblová, Anna Beata

Host, 2022

Zahrajte si o příběh mladé výtvarnice - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Liba53 napsal:

    Dobrý den, knihu jsem v pořádku obdržela, velice děkuji. L.H.

Napsat komentář