Zasoutěžte si si o tajemství malého prince

kdo-zabil-maleho-prince
Smrt Antoina de Saint-Exupéryho je dodnes opředena tajemstvím. Podaří se vůbec někdy dopátrat toho, kde je vlastně pravda jeho vlastního příběhu? A které z možných verzí bude čtenář vůbec ochoten uvěřit? 

Jaké je skutečné tajemství Malého prince?

Opravdu Malého prince uštkl had a díky tomu se dostal zpět na svou planetu B612? A co záhadné zmizení Antoina de Saint-Exupéryho, po kterém se slehla zem jen pár měsíců po vydání knihy? Opravdu zahynul při nehodě během letu, který měl být v armádě jeho poslední? Kniha Malý princ je nejpřekládanějším literárním dílem na světě hned po bibli. Tento zvláštní a fascinující příběh je i jedním z nejprodávanějších na světě. Příběh malého blonďatého chlapce, kterého smrtelně uštkne had, je jakýmsi univerzálním ztělesněním dětství. Ale je pravda o této knížce skutečně tak jednoduchá? Položil si vůbec někdo otázku, kdo skutečně zabil Malého prince? Neukryl snad Saint-Exupéry identitu svého vraha do tohoto příběhu? Neboť jeho smrt, která následovala několik měsíců po vydání knihy, zůstává doposud záhadou. Kniha Kdo zabil Malého prince? se zabývá hypotézami, možnými viníky i motivy, aby nakonec odhalila překvapující pravdu o Saint-Exupérym a jeho literárním hrdinovi. Pokud se ovšem rozhodnete tomu uvěřit…

Kdo jiný než Michel Bussi by měl vykreslit napínavý příběh tajemství Malého prince a jeho autora Saint-Exupéryho? V knize Kdo zabil Malého prince? se prolínají prvky autobiografie, detektivního pátrání i pocta Malému princi. Je to kniha, kterou budou nadšení všichni ti, kdo mají rádi tento příběh i jeho autora a kdo ocení Bussiho nezaměnitelnou hravost a poetičnost. Opravdu známe celou pravdu? Co když Saint-Exupéry do příběhu Malého prince vetkl ještě něco dalšího, něco, čeho jsme si dosud nevšimli? Nebyl to právě Malý princ, který pronesl, že to, co je nejdůležitější, je očím neviditelné? Co když nám stále uniká nějaký důležitý fakt, který by objasnil Saint-Exupéryho smrt?

Kdo zabil malého prince?

Autor: Michel Bussi

Vydalo: nakladatelství Jota
Přeložila: Lenka Procházková
Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2022
ISBN: 978-80-7689-060-2

Přečtěte si více o knize Kdo zabil malého prince?, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte také na náš další článek o knize.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy

Vyhrajte knihu Kdo zabil malého prince?

Má příběh největšího knižního fenoménu spojitost s odhalením smrti samotného autora? Je mnoho hypotéz o tom, jak se věci udály, ale je možné, že sám tvůrce v nejznámějším příběhu napovídá, jak se to stalo? A budeme jako čtenáři ochotni uvěřit možným nápovědám, které přináší kniha francouzského autora?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kdo zabil malého prince? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Kdo zabil malého prince?
probíhá od 22. do 28. ledna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Kdo zabil malého prince?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo zabil malého prince?

Bussi, Michel

Jota, 2022

Zasoutěžte si si o tajemství malého prince - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. ko21 napsal:

    Krásný večer, výhru jsem si vyzvedla v pořádku a moc děkuji :-) M.

Napsat komentář