Co je nejdůležitější, je očím neviditelné

kdo-zabil-maleho-prince
Malý princ je jednou z nejprodávanějších knih na světě. Co se ale skrývá mezi řádky jednoho z nejznámějších literárních příběhů? Ukryl snad Saint-Exupéry mezi své slavné citáty fakta, která by objasnila jeho smrt? Čemu chcete věřit?

Opravdu Malého prince uštkl had a díky tomu se dostal zpět na svou planetu B612? A co záhadné zmizení Antoina de Saint-Exupéryho, po kterém se slehla zem jen pár měsíců po vydání knihy? Opravdu zahynul při nehodě během letu, který měl být v armádě jeho poslední?
Kniha Malý princ je nejpřekládanějším literárním dílem na světě hned po bibli. Tento zvláštní a fascinující příběh je i jedním z nejprodávanějších na světě. Příběh malého blonďatého chlapce, kterého smrtelně uštkne had, je jakýmsi univerzálním ztělesněním dětství. Ale je pravda o této knížce skutečně tak jednoduchá? Položil si vůbec někdo otázku, kdo skutečně zabil Malého prince? Neukryl snad Saint-Exupéry identitu svého vraha do tohoto příběhu? Neboť jeho smrt, která následovala několik měsíců po vydání knihy, zůstává doposud záhadou. Kniha Kdo zabil Malého prince? se zabývá hypotézami, možnými viníky i motivy, aby nakonec odhalila překvapující pravdu o Saint-Exupérym a jeho literárním hrdinovi. Pokud se ovšem rozhodnete tomu uvěřit…
Kdo jiný než Michel Bussi by měl vykreslit napínavý příběh tajemství Malého prince a jeho autora Saint-Exupéryho? V knize Kdo zabil Malého prince? se prolínají prvky autobiografie, detektivního pátrání i pocta Malému princi. Je to kniha, kterou budou nadšení všichni ti, kdo mají rádi tento příběh i jeho autora a kdo ocení Bussiho nezaměnitelnou hravost a poetičnost.
Opravdu známe celou pravdu? Co když Saint-Exupéry do příběhu Malého prince vetkl ještě něco dalšího, něco, čeho jsme si dosud nevšimli? Nebyl to právě Malý princ, který pronesl, že to, co je nejdůležitější, je očím neviditelné? Co když nám stále uniká nějaký důležitý fakt, který by objasnil Saint-Exupéryho smrt?

Kdo zabil malého prince?

Autor: Michel Bussi
Přeložila: Lenka Procházková

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7689-060-2
Doporučená cena: 368 Kč

Knihu Kdo zabil malého prince? vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

„Dokážeš si to vůbec představit! Za identifikování trosek letadla mi chce ten kamerunský miliardář zaplatit deset tisíc eur!“
„V Kamerunu jsou miliardáři?“ podivuje se Veronika.
Usadila se na terase s počítačem. Jdu za ní.
Prohlížím si náš dům. Je přesně takový, o jakém Veronika snila. Splnil jsem všechna její přání. Chtěla dům z červených cihel s muškáty v oknech a s holuby na střeše.
„Budu spolupracovat se soukromým detektivem ze společnosti Fox Company, kterého najal Oko Dólo. Zítra se tam musím vrátit… Nezní to neuvěřitelně? Pátrání kvůli spisovateli, který zmizel před více než sedmdesáti lety!“
Na terase je už horko, třebaže je teprve ráno. Veroničiny světlé vlasy se podobají zlatým pramínkům, které slunce ještě nestihlo učesat. Na čele se jí třpytí kapky potu, které hrají všemi barvami duhy.
„Miláčku, je čas na snídani. Myslel jsi taky na mě?“
Cítím se trošku zahanbeně a mizím dovnitř pro sklenici studené vody. Veronika je pořád zahleděná do počítače. Soustředí se. (str. 16)

Pokračujte na celou ukázku.

 

O autorovi

Michel Bussi se narodil v roce 1965 v Louviers ve Francii. Je jedním z nejúspěšnějších francouzských spisovatelů současnosti. Je autorem převážně detektivních románů. Působí jako profesor geografie na univerzitě v Rouenu. Jeho román Vážka byl přeložen do dvaceti šesti jazyků a získal několik ocenění – např. Prix Maison de la Presse 2012, Murdererʼs Pen prize 2014, French Thriller Prize 2011.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Nakladatelství JOTA vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo zabil malého prince?

Bussi, Michel

Jota, 2022

Napsat komentář