Dech = duch

tipy-dech-duch
Nový rok, nové já – kolikrát jste si tuto větu řekli? V dnešních tipech vás naučíme, jak správným dechem a koncentrací uklidnit mysl, zmírnit stres nebo posílit imunitu. A jak v tomto nastavení pokračovat dál: například jógovou terapií.

Stres nedělá lidskému tělu dobře – to je fakt, který víme už dlouho. Ale jak se stresem pracovat? Jak mu předcházet? Mnoho odborníků doporučuje jógu, pomocí které se dokážeme udržovat soustředění a spokojení.

A. G. Mohan, mezinárodně uznávaný učitel vysvětluje základní filozofické koncepty a nabízí jogínský pohled na zdraví a léčení. S podrobnými pokyny a bohatými ilustracemi je Jóga pro tělo, dech a mysl tím komplexním průvodce, který bude zajímat každého praktikujícího jógy. Autor vysvětluje, že často, když cítíme stres nebo máme pocit, že se život vymkl kontrole, není to kvůli životním událostem samotným, ale proto, že stav naší vlastní mysli se stal chaotickým a roztříštěným.
Když jsme ve stavu, který nazývá „osobní integrace“, jsme soustředění, spokojení a jsme schopni vidět lidi a události v životě takové, jací skutečně jsou. V tomto stavu jsou lidé nejvíce schopni se rozhodovat a konat činy, které jdou jasným a pozitivním směrem. V knize Jóga pro tělo, dech a mysl Mohan poskytuje strukturovaný program jógy, který čtenářům pomáhá kultivovat tento stav rovnováhy a integrace. Součástí knihy je i úvod do praxe jógové terapie.

Jóga pro tělo, dech a mysl

Průvodce návratem celistvosti
Autor: A. Mohan
Přeložila: Veronika Šilarová

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-271-3460-1
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Jóga pro tělo, dech a mysl vydalo nakladatelství Alferia.

 

Nakladatelství Alferia

Značka ALFERIA spadající pod nakladatelství Grada přináší knihy o zdraví, harmonii těla i duše či o rozvoji osobnosti. Je určena čtenářům, kteří rádi hledají odpovědi i mimo tradiční, vědecky podložené teorie. Zaměřuje se na knihy z oblastí rozvoje osobnosti, kariéry, bohatství a peněz, rodiny, vztahů, lásky, sexuality, zdraví, zdravé výživy, životního stylu, duchovna a alternativních náboženských směrů. Pojímá ale i ezoteričtější témata z oblasti symbiózy těla a ducha. Název značky je odvozen z počátečních písmen oborů, z nichž vychází. Jsou v něm tedy významy slov ALternativní – Filozofie – Ezoterika – Rozum. Logo pak představuje 4 základní živly – oheň, vodu, zemi a vzduch.

————————————————

Mnoho z nás považuje dýchání za automatickou životní funkci. Něco, nad čím nepřemýšlíme. Dýcháme však správně? Jaký dopad má na naše dýchání držení těla? Stres? Sportování?

Metoda dýchání založená na vědeckých poznatcích konečně dostupná všem!
Nejen pro fanoušky metody Wima Hofa.
Každý z nás si myslí, že dýchá správně, dýchání je přece jednou ze základních životních funkcí. Navzdory tomu, co si intuitivně myslíme, dýcháme většinou špatně. Máme často sklon se překysličovat, což následně vede ke zvýšené hladině stresu a ke zbytečnému napětí v těle. Nebo dýcháme anatomicky špatně, což má za následek špatné držení těla a chronickou bolest.
Už po celá tisíciletí lidé hledají způsoby, jak dýchání zlepšit nebo jak se ho od základu přeučit, a občas dosahují pozoruhodných výsledků. Samotné dýchání se však jen výjimečně stává předmětem vědeckého zájmu, což je škoda, pomohlo by nám to pochopit, jak vlastně doopravdy funguje. A přesně o to se pokouší biolog
Yvan Cam v součinnosti s dalšími odborníky na lidské zdraví. Vytvořil vlastní metodu výuky dýchání a jeho výsledky jsou skutečně mimořádné, ať jde o vrcholové sportovce, či běžnou veřejnost.
Když se naučíte znovu – a správně – dýchat (stačí několik desítek minut týdně) budete umět lépe ovládat stres i emoce, posílíte si imunitu, ulevíte si od mnoha bolestí kostí a svalů, a celkově tak přispějete k vlastnímu spokojenému životu.
Ponořte se do této knihy, která vám objasní mechanismus dýchání, a na vlastní kůži si vyzkoušejte jednoduchá cvičení, která vám mohou změnit život!

Naučte se správně dýchat

Autor: Yvan Cam
Přeložila: Kateřina Štáblová

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7689-036-7
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Naučte se správně dýchat vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Většinu času nevěnujeme pozornost tomu, jakým způsobem dýcháme. Zvlášť to platí v případě, že s dýcháním nemáme žádný problém. Člověk trpící astmatem si své obtíže samozřejmě uvědomuje jak při nádechu, tak při výdechu. Stejně tak ten, kdo je ve stresu nebo má záchvat úzkosti. Ten, kdo právě vyvíjí intenzivní tělesnou aktivitu, si svůj dech uvědomuje rovněž. Je to ostatně velmi častý jev: všimneme si, že něco nefunguje správně, až když nastane problém. Teprve ve chvíli, kdy vyvstane potřeba nastalý problém řešit, nezbude nám nic jiného než věnovat pozornost způsobu, jakým dýcháme.
Všichni proto známe užitečné techniky, které nám dobře poslouží, pokud si potřebujeme poradit s drobnými problémy. Například pokud se chceme uklidnit, víme, že pomůže zhluboka se nadechnout nosem a vydechnout ústy. Pokud se nechceme rozčílit, dýcháme pomalu nosem. Abychom se uvolnili, zhluboka se nadechneme nosem a při výdechu povolíme svaly. Jsou to dobře známé šikovné pomůcky, které často používáme zcela spontánně.

Pokračujte na celou ukázku.

 

O autorovi

Yvan Cam se třicet let věnuje bojovým uměním, z toho dvacet let je také vyučuje. Zároveň je to vědec, doktor biologie a podnikatel ‒ založil start-up zabývající se výzkumem v oblasti biotechnologií.
Jeho škola dýchání v Toulouse má název Umění dýchání (L’Art de la respiration), protože umění i dýchání mají mnohé společné. Obracejí se k nitru člověka, ovlivňují lidské emoce a zároveň mají i svou technickou stránku. Jeho cvičení jsou dostupná také na YouTube kanálu L’Art de la respiration.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

Nakladatelství Jota

Nakladatelství JOTA vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Dáváte přednost józe, nebo se chcete raději naučit správně dýchat? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJóga pro tělo, dech a mysl
Průvodce návratem celistvosti

Mohan, A. G.

Alferia, 2022

zobrazit info o knizeNaučte se správně dýchat

Cam, Yvan

Jota, 2022

Napsat komentář