Knihy plné aktivit a úkolů

čtení pro děti - ilustrační
V dnešních knižních tipech najdete čtyři knihy, které vaše děti potěší a zároveň zabaví. Tři z nich jsou totiž plné různých aktivit i úkolů, při jejichž řešení si procvičí nejen logické myšlení. A se čtvrtou, zaměřenou na zdravé stravování, si zase můžete i zazpívat!

První knihu ocení nejen rodiče, ale třeba také paní učitelky z mateřské školy. Autorka Miroslava Baxová přináší mnoho tipů, jak děti zabavit a zároveň přispět k jejich všestrannému rozvoji.

Nápaditá kniha obsahuje čtyři projekty pro práci s dětmi v mateřské škole. Najdete v ní úryvky z literárních textů doplněné hrami, pohybovými činnostmi, jednoduchým tvořením, tematickými básničkami a známými písničkami, náměty k rozhovorům s dětmi o daném tématu i činnostmi pro rozvoj jemné motoriky. Knihu doplňují pracovní listy k jednotlivým kapitolám, které najdete v závěru publikace. Autorka také projekty doplnila řadou ilustračních fotografií.

Kamarád si se mnou hraje, školka vážně zábavná je

Veselé aktivity pro celý rok
Autorka: Miroslava Baxová
Ilustrátorka: Patricie Koubská

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1962-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Kamarád si se mnou hraje, školka vážně zábavná je vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

 kamarad_si_se_mnou_hraje_ukazka

Podívejte se i na další ukázky.

O autorce

Miroslava Baxová je učitelkou mateřské školy. Řadu let se věnovala loutkovému divadlu. V Portále vydala dvě velmi úspěšné knihy: Aby nás to spolu bavilo celý rok a Hrajeme si, nezlobíme, o světě pak leccos víme. Publikuje také v časopise Informatorium 3–8.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Patricie Koubská je výtvarnice a speciální pedagožka. Ilustrovala a také napsala řadu knih pro děti, např. Průvan a Meluzína či Převleky a masky pro každou příležitost.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Eva Eich připravila dobrodružnou výpravu s vánoční tematikou pro všechny milovníky hádanek. Podaří se vám zachránit Santu Clause? S trochu logického myšlení a důvtipu určitě ano!

Vzrušující únikovka plná zapeklitých rébusů a hlavolamů pro milovníky dobrodružných příběhů se slabostí pro řešení hádanek! Jen když seberete všechnu odvahu, inteligenci a kombinační schopnosti, dokážete osvobodit uneseného Santu a zachránit Vánoce!
Tři záhadné dárky s tajemným vzkazem zavedou Tonču a jejího bratra Lukyho na vzrušující dobrodružnou výpravu. Santa Claus byl unesen, létající sobi i vánoční skřítci jako by zmizeli z povrchu zemského a je na nich, aby všemu přišli na kloub! Pomáhá jim při tom pavouček Melita a věčně hladový sob Rudolf. Máte dost odvahy a důvtipu? Pomůžete Tonče a Lukymu? Jen když s nimi postupně vyluštíte všech 24 zapeklitých hádanek, dokážete osvobodit Santu Clause!

Únikovka – Tři záhadné dárky

Zimní dobrodružství
Autorka: Eva Eich
Ilustrátorka: Toni Hamm

Počet stran: 50
Vazba: vázaná
Formát: 200×150 mm
ISBN: 978-80-7677-105-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Únikovka – Tři záhadné dárky vydalo nakladatelství Ella&Max.

Ukázka z knihy

tri-zahadne-darky_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorce

Eva Eich vystudovala experimentální a molekulární biologii. Po exkurzích do veterinárního a soudního lékařství se však nakonec rozhodla věnovat žurnalistice a psaní. Se svou první únikovkou Tři záhadné dárky zaznamenala obrovský úspěch – kniha se po svém vydání okamžitě zařadila mezi bestsellery.

Zdroj informací: lovelybooks.de

O ilustrátorce

Toni Hamm je ilustrátorka, maminka dvou super kluků a milovnice přírody totálně závislá na hip hopu, čaji earl grey a svém manželovi.

Zdroj informací: tonihamm.com

————————————————

Ludmila Bakonyi Selingerová se dětem prostřednictvím knihy Jez jako kanec snaží předat důležité informace ohledně zdravého stravování. Kanec Bóďa zdravě jí, denně cvičí a přemýšlí o tom, co nakupuje. Dříve to tak ovšem nebylo… A v knize najdete rovněž něco navíc!

Kniha Jez jako kanec dětem humorně i poutavě odhaluje důležité souvislosti a předává jim informace potřebné k tomu, aby chápaly, co je zdravá strava, proč ji naše tělo potřebuje a co se děje, když se o své tělo staráme (či nestaráme). Příběh kance Bódi vás provede tématy jako fungování trávení, ekologické zemědělství a sezónní stravování. Jeho dobrodružství ukáže, že všechno zlé je pro něco dobré a že lásku je důležité chovat nejen k druhým, ale i k sobě. Kniha je vhodná pro všechny jedlíky předškolního i mladšího školního věku. Mimo pohádku obsahuje vtipné ilustrace, říkanky i písničky s notovými zápisy, akordy a QR kódy, abyste si nahrávku mohli pohodlně pustit i z internetu.

Jez jako kanec

Autorka: Ludmila Bakonyi Selingerová
Ilustrátor: Alessandro Ceccarelli

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-7689-035-0
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Jez jako kanec vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

 jez_jako_kanec_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Ludmila Bakonyi Selingerová je autorka, maminka, učitelka a divadelnice. Napsala dětské knihy V trávníku, V korunách stromů a Pod vodní hladinou (Grada 2014), Drabčíkova pouť (Dybbuk 2017), O nebi a zemi aneb Meteorologické pohádky (Pointa 2019) a Co sežral žralok (Jota 2020). Se souborem Divadlo Pampeliška koncipuje představení a programy na podporu dětské čtenářské gramotnosti. Autorsky se podílí na dobročinných projektech a její pohádky byly odvysílány na stanici Rádio Junior Českého rozhlasu a v pořadu Malovaná čítanka na ČT :D.
Podívejte se i na autorčin příspěvek do naší rubriky Čtení ke kávě.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

A na závěr tu máme ještě jednu únikovku z pera Evy Eich. Tentokrát bude vaším cílem záchrana dětí z vánoční pasti! Dokážete vyřešit všechny hádanky?

Poslední dny před Vánoci plánuje Nela strávit v pohodě u počítače nebo pojídáním cukroví. Jenže pak se začnou dít podivné věci. Její spolužák Max chodí do školy totálně vyřízený, ale nechce jí prozradit proč. Když si Nela všimne záhadného stínu přistávajícího na střeše Maxova domu a kamarád následující den chybí, je jí jasné, že to není jen tak. Máte dost odvahy a důvtipu? Jen když postupně vyluštíte všech 24 zapeklitých hádanek, dokážete osvobodit Maxe a další děti z vánoční pasti!
Vzrušující únikovka plná zapeklitých rébusů a hlavolamů pro milovníky dobrodružných příběhů se slabostí pro řešení hádanek! Jen když seberete všechnu odvahu, inteligenci a kombinační schopnosti, dokážete osvobodit děti z vánoční pasti!

Únikovka – Vánoční past

Zimní dobrodružství
Autorka: Eva Eich
Ilustrátorka: Toni Hamm

Počet stran: 50
Vazba: vázaná
Formát: 200×150 mm
ISBN: 978-80-7677-106-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Únikovka – Vánoční past vydalo nakladatelství Ella&Max.

Ukázka z knihy

vanocni_past_ukazka (1)

Nezapomeňte si prolistovat i další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKamarád si se mnou hraje, školka vážně zábavná je
Veselé aktivity pro celý rok

Baxová, Miroslava

Portál, 2022

zobrazit info o knizeÚnikovka – Tři záhadné dárky
Zimní dobrodružství

Eich, Eva

EllaaMax, 2022

zobrazit info o knizeJez jako kanec

Selingerová Bakonyi, Ludmila

Jota, 2022

zobrazit info o knizeÚnikovka – Vánoční past
Zimní dobrodružství

Eich, Eva

EllaaMax, 2022

Napsat komentář