Co s volným časem?

Inspirace-pro-volny-cas
Následující tipy vám pomohou krásně zaplnit volný čas. Naučíte se s nimi vařit rychlé a chutné recepty, fotografovat nádherné snímky přímo na ulici, vytvoříte něco pěkného z ovčí vlny a dozvíte se něco o jednom bezsrstém psím plemeni.

Kdo by vám při vaření poradil lépe než skutečný profík Gordon Ramsay? S jeho novou kuchařkou Stačí 10 minut teď zvládnete připravit výborné pokrmy prakticky během chvilky.

Gordon Ramsay: Stačí 10 minut

Lahodné recepty rychlostí blesku
Autor: Gordon Ramsay
Přeložily: Hana Janišová, Helena Stiessová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 195×250 mm
ISBN: 978-80-278-0453-1
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Gordon Ramsay: Stačí 10 minut vydalo nakladatelství Slovart v edici Kuchařky a gastronomie.

Podle knihy špičkového britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye uvaříte skvělé pokrmy prostě za chvilku. Navíc při každém vaření budete stále rychlejší díky Gordonovým zkratkám a šikovným trikům, které zkrátí dobu přípravy a uspíší vaření. Z jednoduchých a čerstvých surovin získáte maximum za minimum času, ať už jde o kuřecí souvlaki, zelenou polentu s jarní zeleninou a kozím sýrem, dýňové těstoviny z jedné pánve, při jejichž vaření skoro nenaděláte nepořádek, opečené telecí kotlety s bostonskými fazolemi, lákavé ostré rybí karí nebo superrychlý lepkavý karamelový pudink z mikrovlnky. Gordon ale říká, že nemusíte vařit s hodinkami v ruce. „Nezáleží na tom, jestli vám příprava zabere 10, 12, nebo dokonce 15 minut, mně jde o to, abych se podělil o své znalosti, odborné poznatky a praktické zkušenosti, které jsem nasbíral za 25 let, a aby se všichni cítili jako lepší a sebevědomější kuchaři. Tohle je skvělé jídlo v té nejrychlejší podobě a rychlé jídlo v té nejvyšší kvalitě.“

 

Ukázka z knihy

Gordon Ramsay_Staci 10 minut_ukazka1Gordon Ramsay_Staci 10 minut_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

O autorovi

Gordon Ramsay chtěl být původně profesionálním fotbalistou, hrál za Glasgow Rangers FC, ale kvůli zranění se musel této myšlenky vzdát. Vystudoval hotelovou školu a potom pracoval v několika slavných restauracích v Londýně a ve Francii. Ve 26 letech založil svou první restauraci a během tří let získal tento podnik dvě Michelinské hvězdičky. Nyní vlastní několik restaurací, dokonce i v Dubaji. Popularitu mu vynesly také televizní seriály z prostředí restaurací. Přispívá do časopisů BBC Good Food a Olive. Žije v Londýně se svou ženou Tanou a čtyřmi dětmi. Je autorem knihy Gordon Ramsay: Moje dokonalá fit jídla.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Krásy městských ulic i venkovských silnic čekají jenom na to, až je zachytíte pomocí fotoaparátu. Že nevíte, jak na to, aby vaše snímky byly skutečně povedené? Nevadí, poradí vám Bryan Peterson v knížce Naučte se fotografovat street fotografie.

Naučte se fotografovat street fotografie

Jak na podmanivé snímky přímo na ulici
Autor: Bryan Peterson
Přeložil: Vojtěch Ježek

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 216×267 mm
ISBN: 978-80-7413-522-4
Doporučená cena: 489 Kč

Knihu Naučte se fotografovat street fotografie vydalo nakladatelství Zoner Press.

Odhalte tajemství ke zvládnutí street fotografie – od městských ulic po venkovské silnice a uličky mezi nimi – od uznávaného mezinárodního fotografa, učitele a autora bestsellerů Bryana Petersona. Street (pouliční) fotografie nabízí cenné okamžiky téměř na každém kroku, pokud víte, kde hledat. V knize Naučte se fotografovat street fotografie se čtenáři seznámí s technikami pro zachycení skvělých scén, včetně snímků pořízených po celém světě, od pulzujících ulic v indickém Váránasí po přeplněné chodníky na Karlově mostě v Praze a v mnoha dalších koutech světa. V tomto mistrovském kurzu je street fotografie definována jako snímky, které zprostředkovávají důkazy o lidské interakci, ať už se jedná o pozoruhodné panorama města, obraz dopravní špičky, zbytky napůl snědeného sendviče, nebo portrét chodce. Bryan Peterson poskytuje čtenářům 120 „mini deníků“, díky nim mohou jeho práci zopakovat a naučit se tak fotografovat své podmanivé street fotografie:

  • příběh každého snímku
  • myšlenkový proces
  • uspořádání kompozice
  • psychologie barev
  • a objektiv, clona, rychlost závěrky a ISO

Profesionální i začínající fotografové se naučí vytvářet pózované a upřímné kompozice, zachytit světlo a pohyb, pracovat se stíny, počasím a architekturou a zdokonalit své řemeslo. Prostřednictvím lekcí, cvičení a anekdot sdílí Peterson své nejlepší tipy, jak zachytit nepředvídatelný svět městského života v pohybu.

 

Ukázka z knihy

Street fotografie_ukazka1

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorovi

Bryan Peterson je stálicí mezi autory fotografických knih. Lidé jeho kurzy milují. Je jedním z těch fotografů, co vás nezahltí technickými informacemi, ale inspiruje k tomu, abyste nad fotografií přemýšleli a do fotografování vložili kus sebe, protože to, co dělá skvělou fotografii, je záměr skrytý za obrazem. Co chtěl fotograf zachytit? A je tento záměr pro diváka zřejmý a přesvědčivý? Skvělá fotografie přináší radost nebo smutek nejen fotografovi, ale i ostatním. Podívejte se i na jeho další knihy: Naučte se fotografovat dobřeExpozice – problémy a řešeníNaučte se fotografovat dobře – KompoziceNaučte se exponovat kreativně , Naučte se fotografovat portrét kreativně a Fotografická škola Bryana Petersona.

Zdroj informací: Zoner Press

————————————————

V nové knize Ovčí vlna navazuje Jana Šilarová na své předchozí tituly. Naučte se správně zpracovat ovčí vlnu pomocí jednoduchých technik a přehledných návodů.

Ovčí vlna

Zpracování, barvení, suché i mokré plstění
Autorka: Jana Šilarová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 170×233 mm
ISBN: 978-80-271-2112-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Ovčí vlna vydalo nakladatelství Grada.

Krása ovčí a jemnost vlny nás může provázet celým rokem. V každém období se lze věnovat práci s ovčím rounem, a tím se i vracet k moudrosti již minulých dob. Autorka navazuje na své dvě předchozí úspěšné knihy o zpracování a plstění přírodního ovčího rouna a toto oblíbené téma rozšiřuje a doplňuje o nové informace a dovednosti. V první části knihy pojednává o základní přípravě a úpravách vlněného rouna, o jeho barvení a také potřebných pomůckách k zpracování surové vlny. Z jednoduchých technik jsou uvedené např. výroba plstěné tkaniny, potahování drátěných koster pro figurky, plstění jehlou, mokré filcování barevného kruhu a mandaly a další. Ve druhé části jsou pak postupově rozpracovány jednotlivé projekty.

 

Ukázka z knihy

Ovci vlna_ukazka1Ovci vlna_ukazka2

Stáhněte si celou ukázku v PDF.

 

O autorce

Jana Šilarová se narodila 18. 4. 1959 v Praze. Je výtvarnice, fotografka a ilustrátorka, vedoucí chráněné výtvarné dílny Ignis. Věnuje se lidem se speciálními potřebami. Je rovněž autorkou knih Skládané hvězdy na okna, Plstění ovčí vlny a Tvoříme z ovčí vlny: plstění jehlou. Stejně jako knížka Ovčí vlna vyšly v nakladatelství Grada.

Zdroj informací: mlp.cz

————————————————

A nakonec tu máme knižní tip, jenž obohatí vaše znalosti o americkém bezsrstém teriérovi. Na co se připravit, když si pořídíte tohohle pejska, a jak se o něj správně starat? Nechte si poradit od Renaty Horové a její knihy Temperamentní optimista – americký bezsrstý teriér.

Temperamentní optimista – americký bezsrstý teriér

Autorka: Renata Horová

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 155×210 mm
ISBN: 978-80-87654-36-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Temperamentní optimista – americký bezsrstý teriér vydalo nakladatelství JaS.

Bývají radostní, většinou mají dobrou náladu a vlastně se na každého smějí. Svého „člověka“ bezmezně zbožňují. Páníčkové to mají podobně, protože se do svého „naháčka“ zamilovali na první pohled, propadli jeho kouzlu. Pokud se rozhodnete, že si domů pořídíte právě bezsrstého pejska, měli byste být dobře nachystáni, nic nenechávat náhodě, aby se nic nepokazilo. Základní informace, jak se postarat o „mechového“ pejska, který se rád mazlí, sepsala Renata Horová, organizátorka setkání majitelů bezsrstých plemen, a především hrdá majitelka dvou psích slečen Tao a Sofie. To, že se svým psem v přírodě sledujete květiny, slunce a po obloze plující mraky, není marnění času, možná to jsou nejhodnotnější okamžiky vašeho života.

 

Ukázka z knihy

Temperamentni optimista_ukazka1


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše tipy pro volný čas? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGordon Ramsay: Stačí 10 minut

Ramsay, Gordon

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeNaučte se fotografovat street fotografie
Jak na podmanivé snímky přímo na ulici

Peterson, Bryan

Zoner Press, 2022

zobrazit info o knizeOvčí vlna
Zpracování, barvení, suché i mokré plstění

Šilarová, Jana

Grada, 2022

zobrazit info o knizeTemperamentní optimista – americký bezsrstý teriér

Horová, Renata

JaS, 2022

Napsat komentář