Nenechte si ujít v týdnu od 23. do 29. ledna 2023

nenechte_si_ujit
Leden se pomalu chýlí ke konci, ale na vás čeká ještě několik literárních akcí, kterých se můžete zúčastnit. Nenechte si ujít představení knihy Všichni umřete, večer s Arnoštem Goldflamem, autorské čtení Evy Maškové či povídání o Jaroslavu Haškovi.

A začneme v Praze, kde bude v pondělí 23. ledna představena kniha Všichni umřete. Jde o tři rozhovory dvou filosofů, Miroslava Petříčka a Petra Fischera, kteří se zamýšlejí nad různými otázkami týkajících se naší společnosti i aktuální společenské situace. Pokud vás jejich pohled na současnéproblémy zajímá, buďte v Knihovně Václava Havla v 19.00.

V Knihovně Jiřího Mahena v Brně si můžete v úterý 24. ledna užít večer s Arnoštem Goldflamem. Přestože už šestnáct let žije v Praze, zůstává tento brněnský rodák s Brnem nerozlučně spjatý. V nejnovější knize Brno, ty město mých snů vzpomíná na léta, která prožil právě v tomto městě. Vydejte se i vy na procházku Brnem a také autorovým životem a přijďte do ústřední knihovny na Kobližné v 17.30.

Městská knihovna v Praze připravila na středu 25. ledna autorské čtení spisovatelky Evy Maškové. Přijďte si i vy poslechnout úryvek z knihy Povídky (p)od psa – slepičí polévka pro psí duše. Autorka vypráví o dobrodružství čtyř psích přátel a samozřejmě také jejich páníčků, malostranských sousedů. Autorské čtení začíná v 17.00 na pobočce Břevnov.

Ve stejný den, tedy ve středu 25. ledna, se v Praze koná komentovaná prohlídka s názvem H. H. Ewers – autor moderního německého hororu. Martin Jiroušek vás provede filmovým světem inspirovaným tvorbou mistra moderního německého hororu H. H. Ewerse, který je rovněž plný odkazů na německého romantika a mistra fantastických vyprávění E. T. A. Hoffmanna. Buďte v Goethe-Institutu v 18.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně chystá na středu 25. ledna povídání o Jaroslavu Haškovi, od jehož smrti uplynu přesně 100 let. Kdo by neznal jeho nestárnoucí knihy jako Osudy dobrého vojáka Švejka, Dobrý voják Švejk v zajetí, Rady pro život, Šťastný domov či Můj obchod se psy a jiné povídkyTěšit se můžete i na úryvky z některých jeho děl. Tak přijďte na pobočku Černá Pole ve 14.00.

I tentokrát nesmí chybět akce pro děti. Ve čtvrtek 26. ledna v Knihovně Jiřího Mahena v Brně můžete přijít na čtení pro nejmenší. Seznámíte se s knihou Z čeho se co skládá od Magdy Gargulákové. Zvídavá kočka Ada dětem ukáže, z čeho se skládají všední i nevšední věci a místa. Čtení zaměřené na děti od 4 let začíná v 16.00 na pobočce Lesná.

A ještě se naposledy vrátíme do Prahy, kde se ve čtvrtek 26. ledna koná scénické čtení z cyklu LiStOVáNí Lukáše Hejlíka. Vychází z knihy Třešně v rumu Michaely Janečkové. Jak dopadne téměř měsíční dovolená na Kubě s o čtyři dekády starším cholerickým dědou, který je navíc zaníceným komunistou? Věřte, že nebude chybět mnoho bizarních situací… Představení začíná v 18.00 v Kulturním centru Průhon v pražských Řepích.

A pokud máte blíže do Mělníka než do Prahy, máme pro vás dobrou zprávu. Na stejné představení můžete zavítat ve čtvrtek 26. ledna od 20.00 i do Mělnického kulturního centra.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář