Novinka A. Horowitze jako další pocta klasické anglické detektivce

Vrazda uvodni
Máte-li rádi dílo Anthonyho Horowitze, jeho knižní novinku si zcela jistě zamilujete. Ponořte se do dalšího napínavého a detektivního příběhu společně se Susan Ryelandovou a Atticusem Pündem, které již znáte z předchozí knihy. 

Susan Ryelandová dala sbohem Londýnu i práci redaktorky a vede se svým přítelem útulný hotýlek na idylickém řeckém ostrově. Má tedy všechno, co si jen může přát – nebo snad ne? Inu, ne tak docela. Hotel jí přerůstá přes hlavu, finanční problémy klepou na dveře, personál je všechno, jen ne spolehlivý, s přítelem to poněkud skřípe, a navíc jí začíná chybět londýnský literární svět. Jednoho dne ji navštíví manželé Trehernovi, majitelé mnohem většího a luxusnějšího hotelu v Anglii. Jejich vyprávění o vraždě, která se tam před časem stala během svatebních oslav jejich dcery Cecily, je natolik podivné, že podnítí Susaninu zvědavost. A když vzápětí vyjde najevo, že Cecily zmizela jen pár hodin poté, co si přečetla detektivku, kterou Susan kdysi redigovala, nezbývá než se vydat zpátky do Anglie a zjistit k tomu něco bližšího. Vše totiž nasvědčuje tomu, že by se na stránkách knihy mohly skrývat nejen stopy k několik let staré vraždě, ale i vodítko k nalezení Cecily. Susan by už ale měla vědět, že přílišná zvědavost může být nebezpečná. V rafinovaně napínavém detektivním thrilleru plném zvratů a ozvěn ze světa Agathy Christie se v hlavních rolích znovu setkáváme se Susan Ryelandovou a Atticusem Pündem, hlavními hrdiny románu Mnoho strak věští vraždu. Brilantní hold klasickým anglickým detektivkám od scenáristy seriálů Hercule Poirot a Vraždy v Midsomeru.

Vražda ve Večernici

Autor: Anthony Horowitz
Přeložila: Lucie Johnová

Počet stran: 568
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-3937-2
Doporučená cena: 588 Kč

Knihu Vražda ve Večernici vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Dovedla jsem je k jednomu ze stolků v baru. Na terase už bylo plno, ale Vangelis, který ve chvílích, kdy nehrál na kytaru, dělal číšníka, všechno v pohodě zvládal, a tady bylo příjemněji než venku v tom vedru.
„Tak co pro vás můžu udělat, pane Treherne?“ „Prosím, říkejte mi Lawrenci.“ Sundal si klobouk a odhalil prořídlé stříbrošedé vlasy a pokožku hlavy, kterou si už stačil trochu připálit od sluníčka. Položil si klobouk před sebe na stůl. „Doufám, že nám prominete, že jsme vás takhle vystopovali. Máme společného přítele – Sajida Khana. Mimochodem – mám vás od něj pozdravovat.“ Sajid Khan? Chvilku mi trvalo, než jsem si uvědomila, že má na mysli jistého právníka z Framlinghamu v Suffolku. Khan se přátelil s Alanem Conwayem, autorem detektivního románu Mnoho strak věští vraždu. Když Alan zemřel, našel jeho tělo právě on. Já sama se s ním ale setkala jenom dvakrát v životě. Rozhodně bych o něm nemluvila jako o svém příteli – společném ani žádném jiném. „Jste ze Suffolku?“ zeptala jsem se. „Ano. Vlastníme hotel kousek od Woodbridge. Pan Khan nám už jednou nebo dvakrát pomohl.“ Lawrence zaváhal, jako by byl najednou na rozpacích. „Minulý týden jsem s ním hovořil o jedné dost komplikované záležitosti a on mi navrhl, abych se obrátil na vás.“ Blesklo mi hlavou, jak se asi Khan dozvěděl, že jsem tady na Krétě. Očividně od někoho jiného, protože já mu to zcela určitě neřekla.

Přečíst si můžete také kompletní ukázku.

O autorovi

Anthony Horowitz patří k nejplodnějším a nejúspěšnějším britským spisovatelům. Jeho romány Dům hedvábí a Moriarty se zařadily mezi desítku největších bestsellerů na žebříčku listu Sunday Times a prodávaly se ve více než třiceti pěti zemích. Jeho knížek pro děti o Alexi Riderovi se ve světě prodalo přes devatenáct milionů výtisků. Horowitz oprášil zlatou éru bondovek v příbězích Modrý diamant a Navždy a den. Jako televizní scenárista stvořil seriály Vraždy v Midsommeru a Foylova válka. K Horowitzovým dalším televizním dílům patří Hercule Poirot a obecně uznávané miniseriály Kolize a Injustice. Čtenáři mohou znát také jeho knihy Moriarty, Zapomnění, Dům hedvábí nebo Škorpion se vrací. Anthony Horowitz je členem správní rady londýnského divadla Old Vic a pravidelně přispívá do nejrůznějších britských novin a časopisů. V roce 2014 se stal důstojníkem Řádu Britského impéria za služby prokázané literatuře.

Zdroj informací: Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jejich hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáží seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVražda ve Večernici

Horowitz, Anthony

Argo, 2022

Napsat komentář