Nenechte si ujít v týdnu od 14. do 20. listopadu 2022

nenechte_si_ujit
I v dalším listopadovém týdnu se koná několik literárních akcí. Nenechte si ujít besedu se spisovatelkou Emmou Riedovou, představení nového románu Zahrada Petry Dvořákové či publikace o Haně Jüptnerové německé autorky Tiny Stroheker.

Nejprve se podíváme do Městské knihovny v Praze. V pondělí 14. listopadu se můžete zúčastnit dalšího setkání čtenářského klubu. Řeč bude o spisovatelce Lidmile Kábrtové. Za svou sbírku volně provázaných povídek Místa ve tmě obdržela v roce 2019 hlavní cenu Nadace Českého literárního fondu. Znát můžete také její prvotinu Koho vypijou lišky. Setkání čtenářského klubu se koná od 18.00 na pobočce Korunní.

úterý 15. listopadu pořádá Městská knihovna v Praze besedu se spisovatelkou historických detektivek Emmou Riedovou. Týkat se bude především jejího souboru detektivních případů ze středověku Suďte spravedlivěDále napsala např. Královské intriky či román Pařížské rekviem. Beseda se uskuteční od 15.30 na pobočce Ládví.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně naplánovala na úterý 15. listopadu besedu se spisovatelkou Petrou Dvořákovou. Známá je díky knihám Já jsem hlad, kde popsala své problémy s mentální anorexií, Julie mezi slovy, za kterou získala Zlatou stuhu, či Proměněné sny, což je kniha rozhovorů o víře, za kterou byla oceněna dokonce Magnesií Literou. Mezi její nejnovější romány patří VrányChirurg a DědinaVe svých vyprávěních se autorka obvykle zabývá nelehkými životními situacemi bez příkras. Nyní představí svůj nový román Zahrada. Buďte od 17.30 v ústřední knihovně na Kobližné.

Ve stejný den, tedy v úterý 15. listopadu, můžete v Brně zajít také na uvedení knihy s názvem Paměti finského maršála – vrchního velitele finské armády Gustafa Mannerheima. Život zasvětil službě své zemi a nechyběl u žádné z významných finských historických událostí první poloviny 20. století. Tak přijďte do kavárny v knihkupectví Academia v 17.00.

Ve středu 16. listopadu pořádá Knihovna Jiřího Mahena v Brně čtení pro nejmenší, na které mohou dorazit rodiče s dětmi od 3 do 6 let. Seznámíte se s knihou Oksany Buly s názvem Medvěd nechce jít spátVypráví o medvědovi, který se nechce uložit k zimnímu spánku, protože touží zažít zimní radovánky! Začátek je v 16.30 v ústřední knihovně na Kobližné.

A na závěr se vrátíme do Prahy, kde se ve čtvrtek 17. listopadu uskuteční představení publikace o disidentce, chartistce a učitelce němčiny Haně Jüptnerové. Publikace nese název Knížka o Haně a její autorkou je Hanina blízká přítelkyně a německá básnířka Tina Stroheker. Navštivte Knihovnu Václava Havla v 19.00.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář