Nenechte si ujít v týdnu od 31. října do 6. listopadu 2022

nenechte_si_ujit
Říjen se s námi loučí a přichází listopad. Nemusíte ale mít strach: i tentokrát se můžete těšit na mnoho literárních akcí! Nenechte si ujít křest sbírky povídek Historky ze tmy, besedu s Janem Němcem či uvedení knihy Zpěv straky Dany Beranové.

Začneme v Praze, kam můžete v poslední říjnový den, tedy v pondělí 31. října, dorazit na křest knihy thrillerové sbírky povídek Historky ze tmy. Mezi autory najdete známá jména (např. Anna Musilová, Kateřina Šardická nebo Magdaléna Mintová) a nechybí zde ani povídky trojice vítězů literární soutěže. Tak buďte v knihkupectví Luxor na Václavském náměstí od 16.30.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně opět připravila čtení pro nejmenší! Koná se v úterý 1. listopadu a seznámíte se s knihou autorky Simony Čechové s názvem Eliška není strašidlo. Eliška je netopýr a nedopatřením opustí les a vydá se mezi lidi, kde není úplně vítaná… Změní lidé názor, až ji lépe poznají? To se dozvíte, když přijdete do pobočky v Bohunicích v 16.30.

Městská knihovna v Praze naplánovala na středu 2. listopadu setkání s Hanou Lundiakovou. Spisovatelka a songwriterka je na nezávislé hudební scéně známá pod pseudonymem Stinka. Na svém kontě má několik knih: Vrhnout (2010), Černý Klarus (2012) a Imago. V roce 2021 vyšla její čtvrtá kniha, provokativní román Co je ti do toho. Solitérní a těžko zařaditelné je celé její dílo. Poslední román Hyena (2021) je ostrou obžalobou alkoholismu a sebelítosti. Akce se koná v Domě čtení na ulici Ruská v 18.00.

A v Praze ještě zůstaneme. Ve středu 2. listopadu se uskuteční beseda se spisovatelem a šéfredaktorem literárního měsíčníku Host Janem Němcem. Napsal např. Možnosti milostného románu, Dějiny světla a podílel se na knize Znamení neznámého. Tentokrát představí svou novou povídkovou knihu Liliputin. Najdete v ní pět povídek, které spojuje téma války. Začátek je v 19.00 v Knihovně Václava Havla.

Ve čtvrtek 3. listopadu bude v Praze uveden působivý fantasy román Zpěv straky spisovatelky Dany Beranové. Hlavní hrdinkou je dívka, která dokáže léčit a napravovat lidské osudy. Kmotrem knihy se stane Martin Bečvář (redaktor časopisu Pevnost, šéfredaktor webzinu Fantasy Planet). Autorka napsala také příběh pro děti Eva a Kniha poznání, v němž vypráví o jedenáctileté dívce a její sestře, které se po těžké havárii ocitly v lese a začaly objevovat skrytý fantasy svět. Akce se koná v pražském Knihkupectví FANTASYA od 17.00.

V pátek 4. listopadu se můžete zúčastnit představení knihy nazvané Skutečná cesta ven novináře Patrika Bangy. Jde o skutečný příběh, ve kterém autor líčí, jak se z romské čtvrti dostal až mezi novináře předních českých médií. Popisuje realitu romského dospívajícího chlapce, který se už v raném věku setkává s odmítáním, kriminalizací, rasismem a policejní brutalitou. A hledá skutečnou cestu ven. Otevřeně líčí své úspěchy i pády. Přijďte do pražské Knihovny Václava Havla v 19.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář