Zasoutěžte si o pátrání po vrahovi vlastní „tchyně“

Pohřbené kosti (Ukázka)
Večeře u „tchyně“ se změní v nový případ. Detektiv Quinnová s přítelem Noahem totiž najdou jeho matku mrtvou a o nešťastnou náhodu vzhledem k okolnostem rozhodně nešlo. Do čeho se Colette zapletla, že musela zemřít?

Tajemství, které je třeba navždy pohřbít

Detektiv Josie Quinnová se těší na poklidnou večeři se svým přítelem Noahem u jeho matky. Když k ní však přijedou, najdou ji za domem na zahradě. Bez známek života a s ústy plnými hlíny.

Během vyšetřování se objevuje spousta záhadných fragmentů a stop, se kterými si Josiin tým neumí poradit, ať už jde o růženec zahrabaný v hlíně poblíž těla Colette Fraleyové nebo o flash disk se jménem Drew Pratt, nejslavnější pohřešované osoby v Dentonu.

Jakmile se Josie ponoří hlouběji do Prattova případu, rychle zjistí, že měl bratra. I ten byl pohřešován do té doby, než jeho tělo vyplavila řeka. Postupně se vynořuje víc a víc souvislostí a Josie začíná váhat. Je možné, že by se Noahova matka, laskavá a spořádaná Colette, zapletla do zločinu? A přežije její křehký vztah s Noahem takové obvinění?

Josie a její tým postupuje v pátrání pomalu vpřed, ale vrah je tentokrát o krok před nimi a obětí stále přibývá. Je zřejmé, že se pachatel nezastaví, dokud nebude jeho a Colettino tajemství navždy pohřbeno. Jak hluboko je Josie připravena kopat, aby našla pravdu?

 

Pohřbené kosti

Autorka: Lisa Reganová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 368
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2022
ISBN: 978-80-271-3251-5

Přečtěte si více o knize Pohřbené kosti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Josie svými ústy obemkla Colettina. Vydechla ve snaze naplnit jí plíce vzduchem. Na rtech jí ulpělo něco páchnoucího a zrnitého a vzduch neproudil do Colettina hrudníku tak, jak by měl. Josie se rozkašlala, posadila se a otřela si pusu.
„Co to děláš? Ježíši, Josie. Pokračuj. Musíme ji zachránit,“ vykřikl Noah.
Odstrčil ji, aby mu nepřekážela, a přitiskl své rty na Colettiny. Ale po jediném výdechu se také odtáhl. Kašlal a plival na zem.
„To je hlína. Bože můj, Noahu, je to hlína.“
Odstrčila ho stranou. Prstem zajela do Colettiných úst a nabrala malou hromádku mokré hnědé hlíny. Zopakovala úkon třikrát nebo čtyřikrát, ale dýchací cesty se stále neuvolnily. Srdce se jí sevřelo. Noah vedle ní absolutně znehybněl, ústa hrůzou otevřená dokořán. „Pomoz mi,“ křikla na něj Josie. „Pomoz mi ji dostat na bok!“ (str. 17)

 

O autorce

Lisa Reganová je kromě bestsellerové série s detektivem Josie Quinnovou autorkou i dalších krimi thrillerů. Je členkou spisovatelských skupin Sisters in Crime, International Thriller Writers a Mystery Writers of America. Žije ve Philadelphii se svým manželem, dcerou a bostonským teriérem, který se jmenuje Mr. Phillip. Celosvětovou pozornost si získala právě prvním dílem ze série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou s názvem Mizející dívky, v němž se Josie musela vypořádat se sériovým vrahem a únoscem, který v okolí řádil celá léta. Na jeho úspěch navázala dalším dílem s názvem Dívka beze jména, kde musela přijít na to, zda je neznámá žena svědkyně, pachatelka, nebo budoucí oběť. Ve třetím díle s názvem Matčin hrob pak Lisa Reganová připravila své hrdince případ, který ji donutil vrátit se do její bolestné minulosti.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Pohřbené kosti

Měl to být poklidný večer u „tchyně“, kdyby starou paní nenašli ležet mrtvou na zahradě. Detektiv Josie Quinnová a její kolegové se ihned pouští do vyšetřování, a čím hlouběji se do případu noří, tím více otázek se objevuje. Proč měla Colette ústa plná hlíny a co měla společného s nejslavnějším pohřešovaným v Dentonu? Josie si začíná uvědomovat, že Colette Fraleyová možná nebyla tak spořádaná a laskavá, jak se tvářila, a že by takové odhalení nemusel její čerstvý vztah přežít. Co je ochotna obětovat pro to, aby našla pravdu? To už si přečtěte v nové knize Lisy Reganové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pohřbené kosti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pohřbené kosti
probíhá od 4. do 17. října 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Pohřbené kosti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohřbené kosti

Reganová, Lisa

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář