Zahrajte si o tajemství mrtvého muže pod útesy

Proc-nepozadali-Evanse-Audiokniha-perex
Když Bobby Jones s doktorem Thomasem uslyší během hraní golfu výkřik, nejprve se obávají, že někoho zranil letící míček. Brzy však objeví muže, který se podle všeho vlastní chybou zřítil nedaleko odpaliště z útesu. Nebo nešlo o nešťastnou náhodu?

Podivná poslední slova

Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebožáka čeká na doktorův návrat, vyslechne poslední slova umírajícího. Po ohledání v jeho kapse nachází fotografii půvabné ženy s očima daleko od sebe… Za pár dní navštíví mladíka na faře paní Caymanová, sestra – dle poroty nešťastnou náhodou – zemřelého Alexe Pritcharda, aby se zeptala na případný poslední vzkaz zesnulého… Bobby si ale v té chvíli na nic nevzpomene, protože – ruku na srdce – kdo řekne těsně před svou smrtí: „Proč nepožádali Evanse?“

 

Proč nepožádali Evanse?

Autorka: Agatha Christie

Vydavatel: vydavatelství OneHotBook
Interpret: Daniel Bambas
Překlad: Jan Čermák
Délka: 7 hodin 32 minut
Vydáno: 8/2022
EAN: 8594169485034

Přečtěte si více o audioknize Proč nepožádali Evanse?, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorce

agatha-christieDáma Agatha Mary Clarissa lady Mallowanová (1890–1976), rozená Millerová, se narodila 15. září 1890 v přímořském letovisku Torquay v jižní Anglii. Je nejznámější autorkou detektivních příběhů a nejvydávanější spisovatelkou vůbec. Svého Hercula Poirota učinila hrdinou 33 románů a téměř 60 povídek. V pětapadesátileté literární kariéře obohatila pátračskou scénu vedle slečny Marplové i o nepolapitelného pana Quina nebo o penzionovaného úředníka Parkera Pynea, avšak jejím nejoblíbenějším vyšetřovatelem nadále zůstává propagátor „šedých buněk mozkových“. Proslavila se též jako autorka divadelních her (Past na myši z roku 1952 je nejdéle uváděnou divadelní hrou historie) a pod pseudonymem psala i romance. Neutuchající zájem o její dílo potvrzují stovky filmových adaptací, k nimž se nyní řadí třeba nová verze Vraždy v Orient expresu (2017) či připravované Smrt na Nilu, Svědkyně obžaloby (obojí 2021) či dvoudílná minisérie Plavý kůň (2020).
(Zdroj informací a fotografie: vydavatelství OneHotBook)

 

Vyhrajte audioknihu Proč nepožádali Evanse?

Nedaleko odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku v Marchboltu je nalezen umírající muž, který se zřejmě zřítil z útesu. Zatímco syn místního vikáře Bobby čeká na návrat doktora Thomase, vyslechne z úst umírajícího zvláštní poslední slova. Co se skrývá za otázkou „Proč nepožádali Evanse?“ a kdo je tajemná žena, jejíž fotografie se našla v kapse mrtvého? Bobby se rozhodne najít odpovědi a k ruce si vezme svou přítelkyni Frankie Derwentovou, aniž by tušil, do jakého nebvezpečí se během svého pátrání oba dostanou. Podaří se jim přijít tajemství na kloub? To si poslechněte v audio verzi klasického detektivního příběhu od Agathy Christie.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Proč nepožádali Evanse?, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Proč nepožádali Evanse?
probíhá od 23. září do 6. října 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Proč nepožádali Evanse?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProč nepožádali Evanse? (audiokniha)

Christie, Agatha

OneHotBook, 2022

Zahrajte si o tajemství mrtvého muže pod útesy - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Jana napsal:

    Dobrý den. Audiokniha mi včera přišla na email. Moc děkuji

Napsat komentář