Nenechte si ujít v týdnu od 29. srpna do 4. září 2022

nenechte_si_ujit
Letní prázdniny utekly jako voda a nejen děti čeká za pár dní návrat do pravidelného režimu. Někdy je ale fajn nabourat ho nějakou zajímavou akcí. Zajít můžete třeba na vsetínské letní čtení na střeše či scénické čtení z cyklu LiStOVáNí.

Nejprve se podíváme do Vsetína, kde se v úterý 30. srpna koná letní čtení na střeše. Přijďte se zaposlouchat do vybraných letních textů a hudby na netradičním místě. Hlavními hosty jsou Lída a Saša Rašilovovi. Číst však budou i vsetínští divadelníci a knihovníci. Těšit se také můžete na hudební doprovod v podání Věry Pavlíkové a Marka Bogára. Letní čtení začíná v 17.00 na terase střechy Masarykovy veřejné knihovny.

Další akce potěší děti od 3 do 6 let. Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila další čtení pro nejmenší, které se koná v úterý 30. srpna. Děti i jejich rodiče se vydají na pohádkovou procházku – na cestě lesem potkají známé i méně známé postavy z pohádek a na jejím konci objeví loupežnický poklad. Buďte v 9.30 v ústřední knihovně na Kobližné.

Městská knihovna Tábor si na středu 31. srpna pro děti připravila již tradiční letní čtení v botanické zahradě! Děti čeká objevování zákoutí botanické zahrady a u toho si poslechnou zajímavý příběh o fauně a floře v zahradě. Na vlastní oči se přesvědčí, jak vypadá moruše, jinan i hotel, ve kterém bydlí hmyzíci! Z nakladatelství Baobab knihy vybírá a předčítá Tereza Horváthová. Sraz je v 15.30 před budovou zemědělské školy (za deště je sraz v knihovně).

Poslední prázdninový den, tedy ve středu 31. srpna, dorazte do Vsetína na rozloučení s prázdninami! Těšit se můžete na veselé letní příběhy, písničky a říkadla z dětských knih v podání Lídy a Saši Rašilovových. Začátek je v 10.00 na Dolním náměstí před Masarykovou veřejnou knihovnou.

V sobotu 3. září můžete v Brně zavítat na scénické čtení z cyklu LiStOVáNí Lukáše Hejlíka. Vychází z Nejlepší knihy o fake news od Miloše Gregora a Petry Vejvodové. Dozvíte se mnoho užitečných informacích o fake news. Jsou fenoménem posledních let, nebo jsou tu s námi, šikovně skryté, už dlouhá staletí? Jak je možné, že fungují? Kdo a proč je vypouští? A co je hlavní – jak se jim můžeme bránit? LiStOVáNí tak navazuje na úspěšnou adaptaci Ekonomie dobra a zla a přináší na jeviště opět další vysoce aktuální vědecko-naučný text, který předkládají vtipnou, neotřelou scénickou formou. Představení začíná ve 20.15 v brněnské Kafaře (kulturně komunitní centrum sídlící v netradičních prostorách staré fary).

Další scénické čtení z cyklu LiStOVáNí Lukáše Hejlíka můžete navštívit v neděli 4. září. Vychází z knížky Když panda tančí od Jamese Gould-Bourna. Tento příběh působí ze začátku tragicky – hlavní hrdina dostal v práci výpověď, ztratil milovanou ženu a jeho syn od té doby přestal mluvit. Změní se jeho život k lepšímu, když začne v parku tančit v kostýmu pandy? Jak je u LiStOVáNí zvykem, nudit se určitě nebudete.  Představení se uskuteční v Městské knihovně Kutná Hora od 17.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář