Tipy do kuchyně

tipy do kuchyne uvod(1)
Tentokrát jsme pro vás v pondělních tipech připravili opravdové lahůdky. Podíváme se totiž do kuchyně. Nebude to ale jenom o vaření a receptech, ale zaměříme se i na kuchyňské vychytávky. Třeba jak zlepšit systém ukládání potravin nebo mytí nádobí. Tak do toho!

Hned v první knize se podíváme na zoubek právě kuchyním. Především co se týká prostoru a uspořádání. Nikdo přece ve vlastním domově, natož tak v kuchyni, nechce být otrokem. Dejme tedy svojí kuchyni řád a usnadněme si běžné denní činnosti jako třeba přípravu jídla.

Kuchyně bývá považována za srdce domova. Aby také ne! Vždyť láska prochází právě žaludkem. Aby však náš domov působil příjemně a hezky se nám v něm žilo, nesmíme se kuchyni stávat otroky věčně uvězněnými v nekonečném koloběhu nákupů, ukládání potravin, vaření, pečení a mytí nádobí. Pojďme společně tento začarovaný kruh prolomit! Zamilujte si svou kuchyň a proměňte běžné povinnosti v každodenní radost. Dejte své kuchyni řád, zefektivněte plánování nákupů a naučte se vařit jídla, která vás dlouho nezdrží, s našimi tipy na snídaně, obědy a večeře na talíř a do krabičky.

Zamilujte si svou kuchyň

Autorky: Michaela Kramolišová, Markéta Popovičová

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 172×245 mm
ISBN: 978-80-271-3109-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Zamilujte si svou kuchyň vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

kuchyne ukazka 1(1)kuchyne ukazka 2

Podívat se můžete také na celou ukázku

Autorky

Michaela Kramolišová a Markéta Popovičová jsou blogerky a společně již v roce 2019 vydaly knihu Zamilujte si svůj domov.

————————————————

Jamieho Olivera asi není třeba představovat. V nové kuchařce se tedy společně s ním můžeme podívat hned na 18 oblíbených surovin, ze kterých se dá vyrobit více než 100 různých pokrmů.

Hledáte novou inspiraci? Jamie má něco pro vás. Oslavu 18 nejoblíbenějších surovin ve více než 120 receptech na hitovky s maximem chuti a minimem úsilí. Poskytne vám nápady ze surovin, kterými plníte nákupní košíky týden co týden a pak z nich dokola vaříte pár receptů. Jamie vás ale vyzbrojí novými oblíbenci, co dobře fungují! Seznamy surovin na jídla od jedné po šest osob jsou krátké. Najdete tu pokrmy hotové za 10 minut, ale i pomalu vařené či z jednoho hrnce. Vybrat si lze něco lehkého i sytého, klasického i třeskutě strhujícího. Jamie věří, že z jeho knihy se spoustou vychytávek a zkratek budete vařit sedm dnů v týdnu. Proto 72 % receptů patří ke každodenním a 28 % je příležitostných (u receptů jsou výživové informace, a tak vám bude jasné, co jíte). Jamie vás zve na společné vaření:

Je to přesně ten typ jídla, které si užívám doma s vlastní rodinou, a právě ten druh jídla, o němž doufám, že si ho budete chtít každý den vařit pro sebe a své milované.

7krát jinak

Snadné nápady z vašich oblíbených surovin
Autor: Jamie Oliver
Přeložila: Stanislava Moravcová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 189×246 mm
ISBN: 978-80-276-0447-0
Doporučená cena: 699 Kč

Knihu 7krát jinak. Snadné nápady z vašich oblíbených surovin vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

jamie oliver ukazka

Podívejte se na kompletní ukázku.

O autorovi

Jamie Oliver patří mezi populární osobnosti. Je kuchař, autor mnoha knih o vaření a moderátor. V Česku již vyšla celá řada jeho knih: Jamie vaří po italsku, Pohoda v kuchyni, Superfood hravě a zdravě, Fenomén Jamie Oliver a další.

————————————————

Udržitelnost – téma, které je v poslední době velmi oblíbené, proniklo už i do našich kuchyní. Chcete-li tedy vařit tak, abyste nemuseli potraviny vyhazovat, máme tip přesně pro vás. Redaktorka Kateřina Bičíková nabídne hned několik možností, jak části potravin, které jsou většinou zbytkové, můžete ještě zužitkovat.

Zbylé přílohy, okrájené kousky zeleniny, přezrálé ovoce… Také si s nimi mnohdy nevíte rady, ale vyhodit je nechcete? To je dobře, protože i z těchto surovin můžete připravit spousty skvělých a chutných jídel! Přinášíme vám osmdesátku úžasných receptů ze zbytků – i beze zbytku. Zkrátka receptů, kde zpracujete kompletně celou surovinu: od kořínku až po květ! Nevyhazujte nať kořenové zeleniny, slupky jablek nebo brambor ani okoralé zbylé knedlíky. Kulinární redaktorka Kateřina Bičíková vás ve své kuchařce Vaříme bez zbytku naučí, jak tyto surovinové outsidery jednoduše a lahodně zpracovat. Krémová polévka s mrkvovou natí, řepný burger, kopřivový špenát, šeříkový sirup nebo plněné kedlubnové listy, saláty, dezerty i likéry – množství lahodných bezmasých receptů, stravitelných přitom i pro fajnovější jazýčky a zapřisáhlé masožrouty, kterým se při  pohledu na porosty medvědího česneku či ředkvičkové listy prostě (zatím!) nesbíhají sliny. Vyzkoušeno!

Vaříme beze zbytku

Recepty od kořínku až po květ
Autorka: Kateřina Bičíková

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-271-1268-5
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Vaříme beze zbytku vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

varime beze zbytku 1(3)varime beze zbytku 2

Podívat se můžete na celou ukázku.

————————————————

Léto a grilování – to je kombinace, které málokdo z nás dokáže odolat. Ilustrovaná kuchařka Stevena Raichlena potěší nejenom začátečníky, ale i pokročilé. V knize totiž vedle receptů najdete také mnoho rad a tipů ohledně praktických věcí spojených s grilováním i s přípravou masa.

Kniha pomůže řešit otázky, se kterými jste se jistě setkali při grilování, ale nevěděli jste, na koho se obrátit, aby vám poradil. Povede vás na každém kroku pečením na otevřeném ohni: od výběru a koupi grilu až po bezpečné zapálení ohně a jeho používání na přímé a nepřímé grilování a uzení. Přehled základních jídel a jejich úprav, které by měl každý umět na grilu připravit; perfektní kuřecí prsa; ryby, které se nelepí na mřížku grilu; jemné šťavnaté kotlety i náročnější jídla, která z vás udělají hvězdu pikniku a rožni.

Jak grilovat

Velká ilustrovaná kniha o technikách barbecue
Autor: Steven Raichlen
Přeložili: Jiří Kanta, Jarmila Kantová

Počet stran: 504
Vazba:
Formát: 175×205 mm
ISBN: 978-80-276-0525-5
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Jak grilovat. Velká ilustrovaná kniha o technikách barbecue vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

jak grilovat1(1)(1)(1)

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Steven Raichlen je autor, novinář, lektor a televizní moderátor. Vydal již několik desítek knih s tématem grilování, moderuje také některé americké populární pořady. Uvedl na trh také řadu jídel připravených k ohřevu a konzumaci na grilu a vytvořil řadu grilovacích doplňků a koření.

Zdroj informací: oficiální web autora

————————————————

Poslední kuchařka potěší především milovníky české a tradiční kuchyně. Šéfkuchař Radek Pálka totiž vyrazil načerpat inspiraci na Šumavu, a tak v jeho receptech nebude nouze o tradiční a milované české knedlíky či vynikající zvěřinu.

Vydejte se s Radkem Pálkou na procházku šumavskými hvozdy, plnými hub a borůvek, okolo zurčících vod, přes malebná údolí a pastviny. Čeká tam na vás houbová polévka, hovězí líčka na pivu, škvarkové brambory, marinovaný lín nebo sladký povidloň. A nejen to. Poznejte všechny krásy Šumavy – NA TALÍŘI!
Houby, knedlíky, lesní ovoce, polévky, ryby, vepřové i zvěřina… spousta delikátních receptů na slaná a sladká jídla doplněná úžasnými fotografiemi Lucie Chramostové, z nichž se vám budou sbíhat sliny. Pojďte s námi ochutnat Šumavu a poznat trochu jinak tento krásný, svébytný kus Česka.

Šumavská kuchařka

Krásy Šumavy na talíři
Autor: Radek Pálka

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-3540-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Šumavská kuchařka vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Radek Pálka je český šéfkuchař, na postu šéfkuchaře působil v minulosti hned v několika pražských hotelech. Již několik let vaří v rámci ranního vysílání TV NOVA, získal několik kuchařských nebo cukrářských ocenění. V loňském roce již vyšla jeho kniha Šéfkuchařův deník.

Zdroj informací: web autora


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Co dnes vaříte vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZamilujte si svou kuchyň

Kramolišová, Michaela - Popovičová, Markéta

Grada, 2022

zobrazit info o knize7krát jinak. Snadné nápady z vašich oblíbených surovin

Oliver, Jamie

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeVaříme beze zbytku
Recepty od kořínku až po květ

Bičíková, Kateřina

Grada, 2022

zobrazit info o knizeJak grilovat. Velká ilustrovaná kniha o technikách barbecue

Raichlen, Steven

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeŠumavská kuchařka
Krásy Šumavy na talíři

Pálka, Radek

Grada, 2022

Napsat komentář