Život s láskou

Tipy_Laska naleza pristav_Milovat a psat
Dnešní tipy ocení zejména romanticky založené duše. Jsou totiž věnované příběhům plným lásky, ale také trápením a starostem s ní spojeným. Nechte se dojmout, rozesmát i rozplakat.

Láska nalézá přístav je už osmou částí oblíbené romantické série Janette Okeové, jejíž první díl dal název i celé sáze: Láska přichází po špičkách. Vraťte se do života Belindy Davisové, která neví, zda poslechnout hlas rozumu, anebo srdce.

Láska nalézá přístav

Láska přichází po špičkách – kniha osmá
Autorka: Janette Okeová
Přeložila: Wanda Dobrovská

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-7553-963-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Láska nalézá přístav vydalo nakladatelství Triton.

Belinda Davisová by si ani ve snu nedokázala představit život, do jakého ji uvedla její bostonská zaměstnavatelka – dáma, která si ji najala jako osobní pečovatelku a oblíbila si ji tak, že se pasovala na její „tetu Virgii“. Belinda procestovala kus světa, chodí do divadel a na koncerty, žije v přepychu. V hloubi duše však cítí prázdnotu a stýská se jí po příbuzných a přátelích v rodném městečku na Západě. Vyřešit si takovou rozpolcenost není snadné. K oběma světům – prostému venkovskému i honosnému městskému – vážou Belindu hluboká citová pouta a zdá se, že běh osudu jí dilema ještě víc komplikuje. Pod Božím vedením se Belinda snaží neztratit ze zřetele odkaz svých rodičů: víru, lásku a rodinu.

 

Ukázka z knihy

To je prostě jen přirozená reakce po všem tom plánování a přípravách, říkala si v duchu. Něco jako zklamání, že už to skončilo, hosté odešli a všechno se vrací do starých kolejí. Teta Virgie to nejspíš cítí taky tak.
Belinda se rychle vysvlékla ze slavnostních vínově červených večerních šatů, vzala si na sebe obyčejné béžové šaty a chystala se, že pomůže paní Staffordové Smythové uložit se do postele.
Jestli je jí tak jako teď mně, brumlala si, přijde jí společnost určitě vhod.
Ale paní Staffordová Smythová vůbec nevypadala, že by byla v nějakém útlumu. Sotva Belinda vešla do jejího pokoje, přivítala ji ještě stále plná nadšení z večírku. „To se nám to vydařilo, viď?“ rozplývala se štěstím a Belinda v odpověď mlčky pokývala hlavou. Teta Virgie se už také převlékla, místo fialových společenských šatů měla teď na sobě světle růžové. Seděla u svého toaletního stolku, odstranila si pinetky ze šedivých vlasů, mluvila na Belindin obraz v zrcadle a přitom si vlasy rozčesávala. Tváře měla zrůžovělé a hlas plný energie. Belinda od ní převzala kartáč na vlasy a jala se jí jemně pročesávat prořídlé kadeře. (str. 28)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Janette Okeová se narodila 18. února 1935 v Championu v Albertě kanadským farmářům. Absolvovala Mountain View Bible College v Didsbury v Albertě, kde se setkala se svým manželem Edwardem Okem, který se později stal rektorem této vysoké školy. Mají čtyři děti, včetně dvojčat. Její knihy se často věnují průkopnické éře v Americe a zaměřují se na ženské hrdinky. Její první román Love Comes Softly (Láska přichází po špičkách) vyšel v nakladatelství Bethany House v roce 1979. Od té doby následovalo více než 75 dalších. Je také autorkou scénářů televizních seriálů. Dalšími díly rozsáhlé romantické série jsou Věčný slib lásky, Dlouhá cesta láskyŠtěstí láskyVěčný odkaz láskySen lásky, Láska dostává křídla a Láska nalézá přístav.

Zdroj informací: denik-knihy.cz

 

O nakladatelství Triton

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

————————————————

Spisovatelka Casey, které se poslední dobou vůbec nic nedaří, náhle stojí mezi dvěma rozdílnými muži. Vztah s každým z nich by přinesl docela jinou budoucnost. Kterou cestou se Casey nakonec vydá? To zjistíte v románu Lily Kingové Milovat a psát.

Milovat a psát

Autorka: Lily Kingová
Přeložila: Ina Leckie

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-964-4
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Milovat a psát vydalo nakladatelství Jota.

Jedna spisovatelka, dva muži a jeden nedopsaný román. Román, jenž zachycuje nelehký přechod mezi studentským životem a dospělostí. Léto 1997. Jedenatřicetiletá Casey se cítí ztracená. Trápí ji žal po smrti matky i nedávný krach milostného vztahu. Namísto slibné golfové kariéry teď pracuje jako servírka v restauraci na Harvard Square a bydlí v pronajatém zatuchlém kamrlíku. Šest let rozepsaný román také stále nikam nevede, dluhy rostou, přátelé a vrstevníci se vdávají, žení a zakládají rodiny, jen ona si na podobnou cestu životem připadá jaksi nepatřičně, protože stále lpí na něčem, čeho se většina jejích přátel už vzdala: na odhodlání žít tvořivě. Potom se Casey seznámí s milým a hezkým Silasem, který její zájem opětuje. O pár týdnů později jí však vstoupí do života Oscar, který je o poznání starší, má dva syny a kupu starostí, uhrančivý, zvláštní. Milostný trojúhelník je na světě a Casey se v něm zmítá mezi dvěma velmi odlišnými vztahy, z nichž každý nabízí velmi odlišnou budoucnost. A ten román přece taky musí dopsat…

 

Ukázka z knihy

Uzavřela jsem se sebou dohodu. Nebudu po ránu přemýšlet o penězích. Jako když se teenager snaží nemyslet na sex. Ale já se taky snažím nemyslet na sex. Nebo na Lukea. Nebo na smrt. Což znamená nemyslet na mámu, protože máma v zimě na dovolené umřela. Je toho hrozně moc, o čem po ránu nesmím přemýšlet, abych byla schopná začít psát.
Můj bytný Adam sleduje, jak venčím jeho psa. Vracím se příjezdovkou zpátky k domu a on se v obleku a v nablýskaných polobotkách opírá o svůj podobně nablýskaný Mercedes. Potřebuje po ránu uznání, povzbuzení. To asi kdekdo, řekla bych. Vychutnává si kontrast mezi svým a mým vzhledem – jsem venku ve starých šortkách a s neučesanými vlasy.
„To jsi dneska vstala brzo,“ podotkl, když jsem přišla blíž.
Vždycky vstávám brzy. „Ty taky.“
„To víš, mám schůzku na soudu se znalcem přesně v sedm.“
Žasni. Obdivuj mě. Obdivuj ty pojmy: soud, znalec, přesně v sedm. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Byla jsem tou knihou nadšená nejen od první kapitoly, ale hned od prvního odstavce… hlas Casey o lidské tvořivosti a o životě je tak upřímný a fascinující; má hluboký vhled.

Curtis SittenfeldLondon Evening Standard

Na romanci Casey nesejde. Láska je jen omáčka, masem jsou slova. Hlavní jsou na talíři života slova. Vybudovat si život kolem milované práce, dokázat se uživit tvůrčím psaním – to je nit, která spojuje tři hroty milostného trojúhelníku spočívajícího v srdci této knihy.

New York Times Book Review

Úžasné, duchaplné, promyšlené… Milovat a psát maže veškerá dělítka mezi čtenářem a upřímnou, chytrou, cynickou a vtipnou Casey. Je to důkladně prozkoumaný příběh o ženě, která hledá sebe samu i svůj hlas, zatímco se prodírá obdobím zármutku.

Booklist

Kingová zachycuje otázky krize mladšího věku i výstřednost spisovatelské duše a života, ve vyprávění kořeněném vtipem, skvostnými popisy úvah a situací a občasným sžíravým rýpnutím do literárního elitářství.

People

 

O autorce

Lily Kingová vystudovala anglickou literaturu a tvůrčí psaní. Oba předměty vyučovala na středních i vysokých školách ve svých domovských Spojených státech i v zahraničí. Její první román The Pleasing Hour získal několik ocenění a další její tituly měly ohlas u kritiky i čtenářů. Kromě románů píše povídky, eseje a recenze pro periodika jako The New York Times nebo The Washington Post.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

 

O nakladatelství Jota

Nakladatelství JOTA vzniklo před 30 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi příběhy o lásce? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska nalézá přístav

Okeová, Janette

Triton, 2022

zobrazit info o knizeMilovat a psát

Kingová, Lily

Jota, 2022

Napsat komentář