Pátý díl obsáhlé rodinné ságy

Vecny odkaz lasky
Už popáté se mohou čtenáři začíst do životního údělu Clarka, Marty a jejich už dospělých dětí. Každý z nich prožívá radosti i drobná trápení, ale spojuje je pracovitost, naděje v lepší zítřky a oddanost rodině a křesťanské víře.

Po návratu z návštěvy dcery Missie a její rodiny na ranči na západě shledávají Clark a Marty doma na farmě všechno v nejlepším pořádku. Jejich dospělé děti úspěšně nacházejí uplatnění v životě a křesťanské komunitě a zakládají vlastní rodiny s milujícími, oddanými partnery. Jenom Ellie ne a ne najít toho pravého, ale také jí osud nakonec přivede do cesty pracovitého a pohledného mládence. Clark se naučil kompenzovat svůj handicap v podobě amputované nohy natolik dobře, že si ho okolí téměř neuvědomuje. Jedině adoptivní dcera Nandry stále považuje otcovu nehodu za velkou nespravedlnost ze strany samotného Boha a bude si muset projít bolestivou cestu k odpuštění, přijetí a smíření. Marty je sice Pánu vděčná za štěstí potomků, ale ve skrytu duše se děsí prázdného hnízda. Ach, kdyby aspoň pořád nebyla tak strašně unavená a přecitlivělá! Marty, mnohonásobná babička, zpočátku netuší, že Bůh s ní má vlastní plány. Až vyjdou s jistotou najevo, přinese to na farmu Davisových mnoho radosti. A tato radost všem pomůže vyrovnat se s faktem, že naplněný život obnáší i smutek a žal, které je potřeba překonat a kráčet s nadějí dál.

Ukázka z knihy

Marty už spala, když ji probudilo klepání na dveře. Někdo se dožadoval vstupu a počínal si mnohem hlasitěji, než bylo nezbytné. Marty se zmámeně probírala k vědomí a zároveň si nepřála nic jiného než spát dál. Že by byl čas vstávat? Ve tmě sice neviděla na hodiny, ale něco jí říkalo, že je ještě brzy.
Clarka to také vzbudilo a už se chvatně oblékal. Marty blesklo hlavou „Ben“. Takhle to bylo, když Ben… Ale ne, to nemůže být zase to stejné. Proč nám tedy ale někdo teď tak zběsile buší na dveře? Marty se strachy sevřelo srdce. Je to tak, zase nějaká hrozná zpráva. (str. 132)

Věčný odkaz lásky

Kniha pátá
Autorka: Janette Okeová

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 145×212 mm
ISBN: 978-80-7553-755-3
Doporučená cena: 239 Kč

 

 

Knihu Věčný odkaz lásky vydalo nakladatelství Triton. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Americká spisovatelka Janette Okeová (* 1935) je autorkou romantických knih pro ženy Láska přichází po špičkáchVěčný slib lásky a Dlouhá cesta lásky či Štěstí láskyTaké napsala dobrodružný příběh pro mládež V srdci divočiny ze série Women of the West (vydáno v originále roku 1996) a několik biblických románů.


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVěčný odkaz lásky
Kniha pátá

Okeová, Janette

Triton, 2019

Napsat komentář