V hlavní roli zvířátka

knihy-pro-deti-nahled
Dnešní knižní tipy potěší především děti. Představíme vám čtyři tituly, ve kterých hrají hlavní roli zvířátka. Jedna z knih je určena nejmenším dětem, ostatní zaujmou malé školáky. Dají vaše ratolesti přednost štěňátku, lišáčkovi či pandám?

Začneme s knihou, která je určena právě nejmenším čtenářům. Najdete v ní říkadla a básničky, jejichž hlavními hrdiny jsou zvířátka. Básničky budou muset svým dětem přečíst rodiče, ale nemusíte se bát, že se během čtení budou nudit! Jistě je zaujmou krásné ilustrace.

Soubor říkadel a básniček určený do malých ručiček čtenářů nebo jejich rodičů. Svět zvířátek, přátelství a dobrodružství v jedné knížce.
Hlavní představitelkou knihy je myška Florentýna. Ta se objevuje hned v několika básničkách a učí děti důležitým věcem, jako je síla přátelství a pozitivní pohled na svět. Předními hrdiny všech básniček a rýmovaček jsou další zvířátka, ať už z říše lesa, polí, nebo zoologické zahrady. Hlavní myšlenkou je navést děti správným směrem, probudit v nich ochotu pomáhat druhým v nesnázích, obklopovat se kamarády a nezapomínat na projevenou lásku a porozumění.

Šprýmy myšky Florentýny

Autorka: Daniela Lahodová
Ilustrátorka: Marie Brogowski

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 146×210 mm
ISBN: 978-80-7650-585-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Šprýmy myšky Florentýny vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

sprymy_mysky_florentyny_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Daniela Lahodová je mamka dvou „přerostlých“ dětí, nenapravitelný optimista a tvůrčí bytost. Na složenky vydělává v sektoru administrativy, telefon na uchu, cvakání do klávesnice, hodně kávy, skolióza… Ve volných chvílích utíká do přírody, čte humorné knížky (Halina Pawlowská u ní vede), ráda kreslí obyčejnou tužkou, s partnerem jezdí křížem krážem republikou na kole. Od copywritingu, kterému se věnovala pár let, se přehoupla k psaní pro děti. Inspirace je všude kolem, jen ji včas uchopit a přenést na papír. Psaní ji vtahuje do světa fantazie, kde neexistuje čas ani prostor. A to je pro ni ten pravý relax.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

O ilustrátorce

Marie Brogowski je kreativní grafička a ilustrátorka. Tvoří webové grafiky, ilustruje dětské knihy či komiksy.

————————————————

Nenechte si ujít už čtvrté pokračování ze série o kouzelném štěňátku, kterou napsala Heyley Dazeová. Hlavní hrdinové Rozárka a Jenda se tentokrát podívají do pralesa, kde na ně čeká nejen pořádné dobrodružství, ale také záhada, kterou budou muset vyřešit.

Rozárka s Jendou díky kouzelnému štěňátku zažijí úžasné dobrodružství v pralese. Šmudlík je totiž zavede mezi opice, piraně, žáby, tukany, hady a chameleony. Děti čeká napínavá plavba na banánovém listu a další vzrušující zážitky. Povede se jim v pralese vyřešit záhadu mizejících věcí?

Zázračné štěňátko: Hra na schovávanou

Autorka: Hayley Dazeová
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-3321-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Zázračné štěňátko: Hra na schovávanou vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Podívejte se i na předchozí díly této série.

  

————————————————

Udo Weigelt ve své knize pro děti Mája a ohnivý lišáček zpracovává hned několik důležitých témat: stěhování, nový domov i ztrátu oblíbeného plyšáka na spaní. Jak se se všemi těmito změnami hlavní hrdinka Mája vyrovná? Najde si nového kamaráda, který bude věrně po jejím boku?

Mája se právě přestěhovala do nového domova. Co je ale ještě horší: ztratil se její plyšák na spaní. Místo něj Mája najde v krabici gumových medvídků malého červeného medvídka s dlouhým pruhovaným ocasem, Káju! A všechno je hned jasné: Kája bude jejím novým kamarádem. Ten však tak úplně nadšený není. Vždyť se mu Mája s rodinou nastěhovala do domečku, který byl předtím celý jeho!
Příběh o tom, jak se rodí přátelství a že je vždycky lepší nebýt na světě sám.

Mája a ohnivý lišáček

Autor: Udo Weigelt
Ilustrátorka: Joëlle Tourlonias
Přeložil: Lukáš Novosad

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 177×246 mm
ISBN: 978-80-262-1884-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Mája a ohnivý lišáček vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Maja_a_ohnivy_lisacek

Podívejte se i na další ukázky.

O autorovi

Udo Weigelt pochází z Hamburku, studoval německou literaturu a historii a napsal více než 50 dětských knih, které byly přeloženy do více než 15 jazyků.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Joëlle Tourlonias studovala vizuální komunikaci se specializací na dětskou ilustraci, které se věnuje celý svůj dosavadní profesní život.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Erin Hunterová, autorka oblíbené zvířecí série Kočíčí válečníci, se pustila do nového dobrodružství. A první díl její nové série už si můžete přečíst i vy! Zavede vás do zatopené Bambusové říše, o jejíž záchranu se pokusí tři pandí sourozenci. Podaří se jim to?

Bambusová říše se ocitne v nebezpečí poté, co je zatopena velkou vodou. Podle dávného proroctví mohou rozvrácenou zemi zachránit jen malá pandí trojčata. Podaří se tajemnému tygrovi spojit rozdělené sourozence znovu dohromady, aby společně naplnili svůj osud a zachránili celou Bambusovou říši?

Bambusová říše 1

Potopa
Autorka: Erin Hunterová
Přeložil: Matěj Čuchna

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-3407-6
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Bambusová říše 1 vydalo nakladatelství bambook.

O autorce

Erin Hunterová je umělecký pseudonym amerických autorek Kate Caryové, Cherith Baldryové, Gilian Philipové, Tui Sutherlandové, Victorie Holmesové, Inbali Iserlesové a Rosie Bestové. Společně píší fantasy série o zvířatech Zákon smečky (Survivors), Kočičí válečníci (Warriors) a příběhy medvědích hrdinů Seekers.

Zdroj informací: warriorcats.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠprýmy myšky Florentýny

Lahodová, Daniela

Pointa, 2022

zobrazit info o knizeZázračné štěňátko: Hra na schovávanou

Dazeová, Hayley

bambook, 2022

zobrazit info o knizeMája a ohnivý lišáček

Weigelt, Udo

Portál, 2022

zobrazit info o knizeBambusová říše 1
Potopa

Hunterová, Erin

bambook, 2022

Napsat komentář