Luxusní sídlo na předměstí Filadelfie

holandska_vila
Chcete nahlédnout do života jedné nevšední rodiny? Ústředním motivem nového společenského románu americké autorky Ann Patchettové je luxusní sídlo na předměstí Filadelfie, které se stává pojítkem mezi životy různých lidí.

Ann Patchettová, autorka bestselleru Společenství, napsala svůj dosud nejsilnější román, dojemný příběh o nezničitelných poutech mezi sourozenci, o domě jejich dětství a minulosti, které se nelze zbavit. Na konci druhé světové války se Cyrilu Conroyovi souhrou štěstí a chytré investice podaří položit základ obrovskému realitnímu impériu, a tím rodinu katapultovat z chudoby do nezměrného bohatství. První, co udělá, je, že koupí Holandskou vilu, luxusní sídlo na předměstí Filadelfie. Překrásný dům ale rodinu rozbije a na dlouhá desetiletím se pro mnohé stane posedlostí i prokletím.

Vypravěčem je Cyrilův syn Danny, kterého nakonec z domu, kde vyrostl, vypudí nevlastní matka, a s ním i jeho starší sestru, báječně jízlivou, sebevědomou Maeve. Oba zámožní sourozenci jsou uvrženi zpátky do chudoby, z níž se rodičům povedlo vymanit, a zjistí, že se mohou spoléhat jen jeden na druhého. A právě jejich nerozlučné pouto jim zachrání život a zajistí budoucnost.

Holandská vila, román s temnými podtóny, vypráví na rozsahu pěti desetiletí o dvou chytrých lidech, jimž se nedaří setřást minulost. Je to příběh ztraceného ráje, který zkoumá problémy dědictví, lásky a odpuštění, i toho, jak sami sebe chceme vidět, a kým jsme doopravdy.

Holandská vila (Audiokniha)

Autorka: Ann Patchettová
Interpret: Jan Šťastný

Počet stran: 12 hodin 29 minut
Vazba:
ISBN: 8594169484280
Doporučená cena: 429 Kč

Audioknihu Holandská vila vydalo nakladatelství OneHotBook. Poslechněte si ukázku.

O autorce

Ann Patchettová je autorkou osmi románů, několika souborů povídek a esejů a jedné knihy pro děti. Absolvovala kurz tvůrčího psaní Iowa Writerʼs Workshop, který se jí zjevně vyplatil – její knihy se v USA staly bestsellery a byly přeloženy do více než 30 jazyků. Láska k literatuře ji také v roce 2011 přiměla otevřít si v Nashvillu, kde nyní žije, vlastní knihkupectví. Českého vydání se dočkaly autorčiny romány Bel Canto (2001, č. 2009), Země divů (2011, č. 2012), Společenství (2016, č. 2019) a Holandská vila (2019, č. 2021). Na motivy románu Bel Canto, vyznamenaného cenami Womenʼs Prize for Fiction a PEN/Faulkner Award for Fiction, byl v roce 2018 natočen stejnojmenný film s Julianne Mooreovou v hlavní roli.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Jan Šťastný se před kamerou objevil už jako dítě v seriálu Jedno malé sídliště (1978) a zakrátko i v celovečerních filmech Mezi námi kluky či Za humny je drak. Ještě za studií získal hlavní roli uvědomělého mladíka Petra Vitáska v seriálu Rodáci (1987). Po absolvování DAMU – kde nyní přednáší na katedře činoherního divadla – působil čtyři sezony v Národním divadle a v roce 1992 se připojil k ansámblu Divadla na Vinohradech (Král KrysaOthelloRichard II.Brouk v hlavěBratři KaramazoviIdeální manžel ad.). Hraje v řadě TV seriálů (Život na zámkuZdivočelá zeměPojišťovna štěstíOrdinace v růžové zahraděVyprávějSlunečná apod.) a vypracoval se v žádaného dabéra. Jeho hlasem k posluchačům promlouvají mj. Antonio Banderas, Mel Gibson nebo Viggo Mortensen.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHolandská vila (audiokniha)

Patchettová, Ann

OneHotBook, 2021

Napsat komentář