Zvířátka v hlavní roli

Tipy_Vypravy do sveta zvirat
Vydejte se na objevné a dobrodružné putování do zvířecí říše, která skrývá celou řadu tajemství a zajímavostí. U vody žije modrá vážka a bzučí to i ve včelím úle. Mladý klouček zažívá příhody se svým kamarádem-slonem a pejsek se snaží najít druhé oko.

Sledujte životní koloběh malé vážky. Ta se nejdříve vyklube z vajíčka jako malá larva a poté dospěje v modrou vážku a vydá se na poznávací cestu.

Vážka u vody nakladla vajíčka a čeká, až se z nich vylíhnou vážčí miminka. To ale chvilku potrvá. Nejprve se z vajíčka vylíhne larva, která ještě pár měsíců poroste a několikrát svlékne kůži. Nakonec se promění v krásnou modrou vážku a odletí prozkoumávat okolí. To je ale nádhera!
Díky inovativním leporelům od francouzské ilustrátorky Isabelle Simlerové se děti od 1 roku naučí pozorovat, milovat a respektovat přírodu. Leporela jsou vytištěna na 100% recyklovaném neběleném papíře, jedná se proto ve všech ohledech o velmi přírodní knížky.

Ukázka z knihy

Mala vazka

Doporučujeme

Prohlédněte si další zvířátková leporela:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Malá vážka

Autorky: Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi
Přeložila: Blanka Carriere
Ilustrovala: Isabelle Simlerová

Počet stran: 12
Vazba: skládaná
Formát: 160×160 mm
ISBN: 978-80-7670-058-1
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Malá vážka vydalo nakladatelství Kazda. Prolistujte si ukázku.

O autorkách

Caroline Pellissier a Virginie Aladjidi mají na svém kontě i další knihy pro děti zaměřené na přírodu. Nenechte si ujít např. leporelo Malá beruška nebo Velkou knihu zahradničení pro děti.

————————————————

Pronikněte do světa včel a prozkoumejte, jak to chodí ve včelím úle. Každá včela si během život najde své místo a uplatnění. A nechybí ani včelí královna…

Byl jednou jeden úl, milá, laskavá i humorná knížka, navazuje na život drobného hmyzu v naší přírodě, když pro vás děti otevírá svět života včel. Prožijete veliké dobrodružství s jednou generací malých včeliček, které se zrovna narodily. Musí se všemu naučit pod vedením své starší sestřičky Klárky a užijí si u toho spoustu legrace. Poznávají různé práce v úlu a později na prvních proletech i svět kolem. Každá včelička si najde své místo a své povolání. Setkají se i s královnou včelí matkou, a také poznají hodného včelaře Káju.

Ukázka z knihy

V každém roce nastává období, kdy se délka dne a noci vyrovnává. Znamená to, že se blíží podzim. V tomto čase však často přicházejí teplejší dny, které se nazývají babí léto. A právě v jednom takovém babím létě se odehrává náš včelí příběh. Vítr si pohrává s větvemi stromů.(str. 7)

Přečtete si pokračování ukázky.

Byl jednou jeden úl

Autor: Karel Sládek
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 185×185 mm
ISBN: 978-80-7553-910-6
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Byl jednou jeden úl vydalo nakladatelství Triton.

————————————————

Známý autor a ilustrátor knih pro děti Petr Horáček si připravil další krásný ilustrovaný příběh, tentokrát o chlapci a jeho imaginárním kamarádovi slonovi.

Je legrační. Je velký. Má rád nepořádek. Je to SLON! A vždycky má dost času na hraní. Příběh kluka a jeho imaginárního kamaráda.

Ukázka z knihy

Slon

Slon

Autor a ilustrátor: Petr Horáček

Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 255×266 mm
ISBN: 978-80-262-1804-3
Doporučená cena: 215 Kč

Knihu Slon vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorovi

Petr Horáček je výtvarník a autor velmi úspěšné série dětských knih. Jeho knihy byly přeloženy do několika jazyků a vyhrály řadu mezinárodních cen. Žije a pracuje ve Velké Británii, kam se přestěhoval po studiích. V Portále vyšly jeho úspěšné knihy Papuchalk PetrHusa LízaO myšce, která se nebálaNejkrásnější místo na světě, Do pelíšku aj.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Pohádkový příběh ve verších představí pejska Moko, který má jen jedno oko a vydá se hledat druhé. Cesta ho zavane až do lunaparku, kde mu jeho obyvatelé poradí, že není nejdůležitější to, jak vypadáme.

Psík Moko má jen jedno oko. Protože se mu všichni smějí, žije daleko od lidí a zvířat. Jednoho dne se rozhodne, že už ho samota nebaví. Sbalí si mapu, deku, kompas a psí kost a vydá se na dobrodružnou cestu za novým okem.
Zabloudí až do lunaparku, kde se seznámí s malým Vilíkem. Ten mu pomáhá hledat očičko a společně potkají různé „podivné“ bytosti. Ty je naučí, že z toho, co je jiné, než jsme my, nemusíme mít strach. A že jsou důležitější věci než to, jak vypadáme.
Pes Moko a jeho oko je líbezný pohádkový příběh ve verších pro děti a jejich rodiče od známé slovenské básnířky. Do češtiny jej přeložil Emil Hakl.

Ukázka z knihy

Pes Moko a jeho oko

Pes Moko a jeho oko

Autorka: Mirka Ábelová
Ilustrovala: Ivana Šáteková
Přeložil: Emil Hakl

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 233×235 mm
ISBN: 978-80-271-3261-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Pes Moko a jeho oko vydalo nakladatelství Grada. Přečtěte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá vážka

Pellissier, Caroline - Aladjidi Virginie

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeByl jednou jeden úl

Sládek, Karel

Triton, 2021

zobrazit info o knizeSlon

Horáček, Petr

Portál, 2021

zobrazit info o knizePes Moko a jeho oko

Ábelová, Mirka

Grada, 2021

Napsat komentář