Po stopách sériového vraha

Psychiatr
Na jedné straně moderní vyšetřovací metody, na druhé straně odpor podsvětí a části honorace. Vyšetřovací tým se musí vypořádat s překážkami a pokusit se dopadnout vraha, který si vybírá své oběti mezi nezletilými prostituty. Jejich těla navíc brutálně zmrzačí.

Čím dříve se dostanou do hlavy vraždícímu monstru, tím více zachrání životů…
Ve vzpomínkách novináře Johna Moora ožívá děsivý kriminální případ, jehož dramatického vyšetřování se zúčastnil roku 1896 v New Yorku. Hrstka odvážných duší – mezi nimi i šéf newyorské policie Theodore Roosevelt, pozdější prezident Spojených států, či jeden z prvních amerických psychiatrů moderního ražení dr. Laszlo Kreizler – se pouští po stopách sériového vraha, který si své oběti vybírá mezi nezletilými prostituty a zanechává za sebou jejich brutálně zmrzačená těla. A jakoby nestačilo, že své neoficiální pátrání musí vést potají, stranou pozornosti policie i médií, kromě samotného vraha proti nim stojí také část newyorské honorace a místního podsvětí. Na své straně ovšem mají nejnovější technické vynálezy a pokrokové psychologické i vyšetřovací metody, jako jsou daktyloskopie či grafologie. Podaří se jim zastavit řádění nelítostného zabijáka, nebo dopadnou stejně jako o několik let dříve jejich londýnští kolegové s Jackem Rozparovačem?
Carrův napínavý detektivní thriller, který se stal předlohou stejnojmenného seriálu, vás přenese do New Yorku na sklonku 19. století.

Psychiatr (audiokniha)

Autor: Caleb Carr
Přeložila: Petra Diestlerová
Interpret: Martin Písařík

Délka: 20h16m
Vazba: CD
ISBN: 8594169481951
Doporučená cena: 429 Kč

Audioknihu Psychiatr vydalo nakladatelství OneHotBook. Poslechněte si ukázku.

O autorovi

Rodák z Manhattanu Caleb Carr vystudoval historii na Newyorské univerzitě a dlouhá léta se věnoval psaní populárně naučné literatury z dějin vojenství a diplomacie. Kromě toho pracoval také pro film, televizi a divadlo – podílel se kupříkladu na snímku Vymítač ďábla: Zrození. Autorův románový debut Psychiatr (The Alienist, 1994, č.1999 a 2017), v němž propojil žánry historické prózy a psychologicko-kriminálního thrilleru, se stal mezinárodním bestsellerem. A podobného úspěchu se dočkalo i jeho volné pokračování Anděl temnoty (The Angel of Darkness, 1998, č. 2001 a 2019). Na motivy obou románů vznikly dvě řady televizního seriálu Psychiatr (2018–2020) s Danielem Brühlem, Lukem Evansem a Dakotou Fanning v hlavních rolích. Do série knih propojených postavou psychiatra dr. Kreizlera přibyl v roce 2016 ještě román Surrender, New York a do historie Caleb Carr zasadil i děj svých dalších, česky dosud nevydaných próz Casing the Promised Land (1980), Killing Time (2000), The Italian Secretary (2005). Českého překladu se dočkala Legenda o Brokenu.

Zdroj informací: OneHotBook

O interpretovi

Už jako dítě Martin Písařík účinkoval v televizním filmu Karla Kachyni Městem chodí Mikuláš. Poté nastoupil do amatérského divadla Radar, kde dodnes působí v inscenacích pro nejmenší. Vystudoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři, vzdělání si doplnil i studiem muzikálu na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Po angažmá v Divadle ABC se stal stálým hostem v Městských divadlech pražských, kromě toho účinkoval i v dalších divadlech (Na zábradlí, Ta Fantastika, Rubín, Kalich, Na Jezerce). Objevil se rovněž ve filmech jako Stříbrná vůně mrazu, Snowboarďáci, Ro(c)k podvraťáků, Lovci a oběti; známý je i z televizních seriálů Bazén, Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů, Ententýky… Vyzkoušel si také moderátorskou práci a hojně se věnuje dabingu. Koncertuje s kapelou Akustik, pro kterou skládá a zpívá vlastní písně.

Zdroj informací: OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePsychiatr (audiokniha)

Carr, Caleb

OneHotBook, 2021

Napsat komentář