Nenechte si ujít v týdnu od 31. ledna do 6. února 2022

nenechte_si_ujit
Únor je tu a nové literární události s ním. Na co se můžete těšit tentokrát? Například na besedu s Ladislavem Špačkem, besedu nad knihou Čekám tě v Bangkoku nebo třeba autorské čtení Petra Stančíka. Stačí si vybrat a vyrazit za literaturou.

Ladislav Špaček byl tiskovým mluvčím prezidenta Václava Havla a všeobecně je uznáván jako odborník na etiketu. Na svém kontě má i několik knih, které se věnují právě vybranému chování, nevyhýbá se ale ani knížkám pro děti. Z jeho titulů můžeme jmenovat například Etiketa do kapsyDeset let s Václavem HavlemMalá kniha etikety pro celou rodinuDědečku, vyprávěj či Dědečku, už chodím do školy. A právě o jeho knihách pro děti si můžete s autorem popovídat na besedě, kterou pořádá Knihovna Jičín a která se koná online ve středu 2. února od 18.00. Odkaz pro spuštění živého přenosu najdete na stránkách knihovny.

Pro všechny milovníky současné literatury si nachystali pěknou akci také v Městské knihovně v Praze. Ve středu 2. února se zde uskuteční beseda o české beletrii, která vyšla v průběhu roku 2021. Tématem budou nejen loňské knižní novinky, ale řeč bude o všem, čím literární svět loni žil, o čem se diskutovalo apod. Akce se koná v Domě čtení na ulici Ruská a začíná v 18.00.

Ve středu 2. února se podíváme také do Plzně. V kulturním centru Moving Station se od 19.00 uskuteční večer věnovaný knize Čekám tě v Bangkoku od Kateřiny Sachrové. Autorka se vypravila do Thajska, a tato cesta se stala cestou nejen za poznáním cizí země a kultury, ale také cestou do vlastního nitra. Rozjímání totiž může být oním pomyslným krokem vpřed, k nové budoucnosti. Na plzeňské besedě nebude chybět ani hudební doprovod, vystoupí Jan Brabec a Jakub Siegl.

A podíváme se také na Moravu. V Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně se ve středu 2. února uskuteční autorské čtení Petra Stančíka, velice osobitého spisovatele, u jehož děl máte záruku neotřelých myšlenek, bujné fantazie a často i skutečně netradičního humoru. Je autorem titulů jako Pravomil aneb Ohlušující promlčení, Praha ožraláNulorožec či Andělí vejce. Součástí akce bude také hudební doprovod folk-punkového tria Nadměrný náklad. Vše začne v 17.00, tak si to nenechte ujít.

A na závěr se podíváme do brněnského Divadla Reduta. V pátek 4. února se zde uskuteční scénické čtení z cyklu LiStOVáNí Lukáše Hejlíka. Tentokrát budou listovat knížkou Když panda tančí od Jamese Gould-Bourna. Příběh této knihy na první pohled může působit tragicky – hlavní hrdina dostal v práci výpověď, ztratil milovanou ženu a jeho syn od té doby přestal mluvit. Změní se jeho život k lepšímu, když začne v parku tančit v kostýmu pandy? Jak je u LiStOVáNí zvykem, nudit se určitě nebudete. Začíná se ve 20.30.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář