Cestou za pohádkou

Pohadky
Vydejte se na pohádkové putování, při kterém zažijete různá překvapení. Potkáte hravé upajdy, které mají rády rododendron. Čaroděj Honzula nafoukne svůj dub, aby předvedl, že žádné starosti nejsou nepřekonatelné, a Hejkalka ukáže na sílu přátelství.

Seznamte se s upajdami, které velikostí připomínají skřítky. Jsou mrštné a velmi zvídavé. Dovádí ve vodě a když jedno dne vyšplouchne ven, vydají se ji hledat. Připojte se k jejich výpravě.

Že jste ještě neslyšeli o upajdách?
Kdo to vlastně jsou ty upajdy?
Jsou to takové malé potvůrky, mrštné a rychlé třeba jako veverky a velké jako… třeba jako skřítkové. Ale skřítkové to nejsou, kdepak, a strašidla také ne, i když se někdy dokáží strašidelně tvářit. Ve skutečnosti si rády hrají, vozí se na tobogánu a plavou v řece, v jejímž břehu mají svoje nory. A taky mají moc rády svůj rododendron, na kterém se jim zdají krásné sny. Jsou velmi zvídavé a statečné, a tak, když jednu z nich vyšplouchne z nory velká voda, neváhají a vyrazí ji hledat.
A o tom, co všechno na svojí velké výpravě najdou, je náš příběh.

Ukázka z knihy

Pohadka o upajdach_ukazka

Pohádka o upajdách

Autorka: Marcela Šedivá

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 167×235 mm
ISBN: 978-80-7541-318-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Pohádka o upajdách vydalo nakladatelství Jan Vašut.

O autorce

První upajdí příběh Marcely Šedivé nese název Tobogan a vypráví o malých upajdách žijících na břehu řeky, které mají kamaráda tolstolobika a pomáhají víle. Příběh vyšel v roce 2000 a je určen dětem mladšího školního věku.

————————————————

Večerníčkové příhody z Halounského lesa ožily v knižní podobě. Čaroděj Honzula všem pomáhal s jejich starostmi a trápením, jen zajíc Ondřej ho potrápil. Ten se z bojácného zvířátka změnil na nejnafoukanějšího obyvatele lesa.

Čaroděj Honzula byl dobrák. Když za ním někdo přišel s nějakým trápením, nafoukl svůj vykotlaný dub tak, že v něm už žádná starost nevypadala nepřekonatelně velká. Jen se zajícem Ondřejem se Honzulovi kouzla nedařila. Z nejvyjukanějšího zajíce se stal zajícem nejnafoukanějším a považoval se za tak velké zvíře, až se z něj stal velbloud! V kdysi klidném lese hajného Votavy se děly neuvěřitelné věci…

Ukázka z knihy

Carodej z nafukovaciho stromu (1)

Čaroděj z nafukovacího stromu

Autor: Miloš Kratochvíl
Ilustrovala: Alena Schulz

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 185×185 mm
ISBN: 978-80-7553-897-0
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Čaroděj z nafukovacího stromu vydalo nakladatelství Triton. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorovi

Miloš Kratochvíl napsal kouzelné pohádky pro děti, např. Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my (naše recenze), Kočkopes Kvído (naše recenze), Proč nehraje King Kong ping-pong? či Kouzelný rok v Kouzelné školce.

————————————————

Hejkalky bylo všude plno až do okamžiku, kdy si ji z lesa odnesla malá holčička do světa lidí. Její přátelé ji ale nenechají na holičkách a vydají se na záchrannou misi.

Od té doby, co se Hejkalka narodila, běhá celé dny po lese, vyvádí různé lotroviny a všude je slyšet její zvonivý smích. Kouzelný les plný pokladů má prozkoumaný do poslední větvičky. A pranic se nebojí strašidelných historek, které o lese kolují.
Co se ale stane, když si ji proti její vůli jako svou hračku odnese malá holčička do světa lidí? Podaří se jejímu ustrašenému kamarádu Jankovi a dalším obyvatelům lesa Hejkalku zachránit a přivést zpátky domů?
Začtěte se do příběhu plného kouzelných bylinek a poznejte, jak důležité je přátelství a pomoc druhým a že jistá výjimečnost může být prima.

Ukázka z knihy

Hejkalka

Hejkalka

Autorka: Petra Martišková
Ilustrovala: Marie Koželuhová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 166×243 mm
ISBN: 978-80-271-3306-2
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Hejkalka vydalo nakladatelství Grada. Můžete si přečíst celou ukázku.

O autorce

Petra Martišková se narodila 5. března 1977 v Chomutově, vystudovala Gymnázium v Kadani a později tamtéž i nástavbové studium obchodní akademie. Příběhy a knížky miluje od svého dětství. Přečetla téměř celou knihovnu, a když už měla pocit, že nemá co dál číst, začala si osnovat v hlavě příběhy své vlastní. Odtud už byl jen krůček k tomu, aby je hodila na papír. Ty první, nezralé a nevinné, psané na starém psacím stroji, má schované dodnes. V roce 2006 jí vyšla první kniha pod jménem Petra Makoliová. O rok později se objevila na pultech knihkupectví kniha Láska z konce světa. Mezi její další knihy patří Léto na vodě a Léto na maximumO Rozárce Čarodějné a zlobivém PepíkoviDorotka na táboře (naše ukázka) či Nepovedené kouzlo: Emilka a ztracená škola (naše ukázka). V profesním životě se věnuje práci šéfredaktorky internetového magazínu pro ženy, účetnictví a lektorování dospělých. Ve svém volném čase ráda čte, sportuje, chodí na procházky se svými dvěma psy, vede taneční kroužek pro děti, cestuje, tvoří, tančí a hraje na kytaru. Ráda také jezdí se svými knížkami za dětmi na besedy. Více o ní se dozvíte na jejím blogu.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádka o upajdách

Šedivá, Marcela

Jan Vašut, 2021

zobrazit info o knizeČaroděj z nafukovacího stromu

Kratochvíl, Miloš

Triton, 2021

zobrazit info o knizeHejkalka

Martišková, Petra

Grada, 2021

Napsat komentář