Závěrečný díl epické série jako audiokniha

Zkaza dablova akru
Český herec Václav Dvořák se opět chopil své role vypravěče a namluvil poslední díl známé série Sirotčinec slečny Peregrinové. Na scénu se vrací všechny známé postavy a osud celé říše podivných je v ohrožení. Podaří se naplnit proroctví?

Caul byl vzkříšen v Knihovně duší a je mocnější než kdy dřív!
Poslední, co Jacob Portman uviděl, než svět zčernal, byla děsivá, důvěrně známá tvář. Najednou se spolu s Noor opět ocitá na místě, kde všechno začalo – v domě svého dědečka. Jacob netuší, jak se jim podařilo utéct ze smyčky V a jak se dostali na Floridu, ale jednu věc ví naprosto jistě: Caul se vrátil. Poté, co jen o vlásek uniknou krvežíznivému netvorovi, se Jacob a Noor v Ďáblově akru znovu setkávají se slečnou Peregrinovou a podivnými dětmi. Akr je sužován deštěm popela, krve a kostí – děsivou předzvěstí příchodu Caulovy armády. Osud celé říše podivných je nejistý! Zbývá poslední naděje – dopravit Noor na místo, kde se má setkat sedm emancipátorů, o nichž se píše v proroctví. Ale kde se toto utajené místo nachází?

Doporučujeme

Poslechněte si předchozí díly:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Sirotčinec slečny Peregrinové: Zkáza Ďáblova akru (audiokniha)

Autor: Ransom Riggs
Přeložila: Bronislava Grygová
Interpret: Viktor Dvořák

Vazba: CD
Formát: 108×142 mm
ISBN: 8594169484525
Doporučená cena: 398 Kč

Audioknihu Sirotčinec slečny Peregrinové: Zkáza Ďáblova akru vydalo nakladatelství OneHotBook. Poslechněte si ukázku.

O autorovi

Ransom Riggs se narodil na dvě stě let staré farmě v Marylandu, kde chtěl jako dítě zůstat a stát se farmářem. V pěti letech se však s rodiči přestěhoval na Floridu, v současnosti má svůj domov v kraji podivných dětí – v Los Angeles. Prozatím stačil nasbírat diplomy na Kenyon College a na Fakultě filmové a televizní tvorby University of Southern California, oženit se a natočit několik cenami ověnčených krátkých filmů. Je aktivní jako autor-cestovatel, bloger (ransomriggs.com) i jako video-bloger.
Společně se svojí ženou, spisovatelkou Tahereh Mafi, si založili dokonce společný Youtube kanál, kam natáčí vtipná videa ze svého rodinného, spisovatelského i cestovatelského života. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti byl jeho první román. Dosud stihl vydal ještě obrazovou publikaci Mluvící obrazy, grafickou novelu podle Sirotčince a v lednu 2014 pokračování románového Sirotčince s názvem Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

O interpretovi

Viktor Dvořák se narodil v Českých Budějovicích. Po gymnáziu se přihlásil na DAMU a ke konci studia odešel do angažmá v Moravském divadle Olomouc. Tři roky poté se přesunul do Divadla Petra Bezruče v Ostravě, kde byl další tři roky členem hereckého ansámblu. Pak hostoval např. ve Východočeském divadle v Pardubicích a nakonec zakotvil v Městských divadlech pražských. Objevil se i v několika televizních seriálech jako Kriminálka AndělOrdinace v růžové zahradě či Redakce, proslavil se ovšem zejména rolí Kryštofa Lébla v seriálu První republika.

Zdroj informací: OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSirotčinec slečny Peregrinové: Zkáza Ďáblova akru (audiokniha)

Riggs, Ransom

OneHotBook, 2021

Napsat komentář