Zahrajte si o příběh ze světa britské aristokracie

Belgravia-perex
Máte rádi historické romány a fascinuje vás životní styl britské aristokracie? V tom případě jistě znáte Juliana Fellowese a jeho knihy. A jednou z nich je i titul Belgravia, který vás zavede mezi společenskou smetánku Londýna 19. století.

Panský život vykreslený do posledního detailu

Vydejte se do světa britské aristokracie 19. století. Poznejte její lesk i odvrácenou stranu, přepych panského života vykreslený do posledního detailu vévodkyniných šatů a účesu stejně jako neurvalost hráčských doupat a přístavních krčem. Historický román, vztahové drama a detektivní thriller, to vše je Belgravia.

Sophia a Edmund spolu protančili celý večer. Bál u vévodkyně z Richmondu však přeruší špatná zpráva: Napoleon Bonaparte se blíží a britské vojsko se mu musí postavit. Mladým milencům se v té chvíli obrátí život vzhůru nohama. Co se té noci odehrálo? Ať už to bylo cokoli, i po pětadvaceti letech, kdy začne tajemství vyplouvat na povrch, nedá jistým členům vyšší společnosti spát.

Julian Fellowes vás zve do Londýna 19. století mezi společenskou smetánku. Rodiny z nejvyšší aristokracie, které nemají své bohatství a tituly komu odkázat; rodiny sice urozené, ale bohaté jen potomstvem, které musí ve sňatku hledat zajištění; a rodiny nově zbohatlých podnikatelů, toužící po vzestupu mezi šlechtu, která na ně hledí skrz prsty. Osudy, vztahy a intriky všech se protnou v paláci na Belgravském náměstí, v přepychových salónech panstva i skromných komůrkách služebnictva.

Na své si přijdou ti, které přitahuje líc i rub životního stylu britské aristokracie, především však všichni milovníci dobrých příběhů. Společně budeme držet palce sympatickým hrdinům, aby úspěšně zdolali nástrahy společenských konvencí, překazili zákeřné spiknutí a dočkali se štěstí, které může mít velmi překvapivou podobu.

 

Belgravia

Autor: Julian Fellowes

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Simoneta Dembická
Počet stran: 446
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2021
ISBN: 978-80-7565-885-2

Přečtěte si více o knize Belgravia, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorovi

Když se řekne Julian Fellowes, miliony fanoušků vykřiknou: „Panství Downton!“ a další si vybaví scénáristického Oscara za film Gosford Park. Fellowes, narozený r. 1949 v rodině britského diplomata v Egyptě, ale začínal před kamerou. Jako herec se objevil mimo jiné v bondovce Zítřek nikdy neumírá, především však ve filmech Červený bedrník nebo Jana Eyrová. Seriál Panství Downton, natáčený britskou televizní společností ITV v letech 2010–2015, získal vedle jiných ocenění 16 cen Emmy, tři Zlaté glóby a hlavně nespočetná srdce příznivců po celém světě včetně Česka. Vedle televizních a filmových scénářů vytvořil Fellowes i tři divadelní muzikály. Romantické příběhy publikoval už v 70. letech, tehdy ovšem používal pseudonym Rebecca Grevilleová. Pod vlastním jménem debutoval r. 2004 románem Snobové (2004) ze světa soudobé britské šlechty. Po knize Past Imperfect (2009) přichází r. 2016 vydání Belgravie na pokračování pro mobilní aplikace; r. 2020 Fellowes tento román adaptoval jako televizní seriál. Ve své tvorbě maximálně dbá na autenticitu a spolupracuje s historiky, aby jeho díla co nejpřesněji vystihovala období, do něhož jsou situována. V roce 2011 byl povýšen do šlechtického stavu, stal se doživotním baronem ze Západního Staffordu a členem britské Sněmovny lordů. Kromě umělecké a politické dráhy se věnuje práci v mnoha dobročinných organizacích. Se svou ženou Emmou Kitchenerovou má syna Peregrina.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Belgravia

Sophia a Edmund spolu na bále u vévodkyně z Richmondu protančili celý večer, který ovšem přerušila špatná zpráva. A ani po pětadvaceti letech se jistým zástupcům společenské smetánky příliš nelíbí, že by jejich tajemství z oné noci mělo být odhaleno. Co se vlastně stalo? To si přečtěte v historickém románu, který vás zavede do světa britské aristokracie 19. století. Připravte se na dokonale vykreslené odstíny tehdejšího života, jak to umí jen Julian Fellowes.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Belgravia vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Belgravia
probíhá od 4. do 17. listopadu 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické romány Belgravia

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBelgravia

Fellowes, Julian

Jota, 2021

Napsat komentář